home POLITICA Elena Udrea. Noi alegaţii înainte de Mititica

Elena Udrea. Noi alegaţii înainte de Mititica

Share

Elena Udrea. Noi alegaţii înainte de Mititica

Elena Udrea este febrilă. Înainte era o prezenţă rară pe sticlă şi moderatorii se împărţeau în două: cei ce nu o doreau în studio şi cei ce se aruncau să o aibă în studio pentru audienţă şi nu reuşeau să o aducă, pen’că se dădea prinţesă-n balansoar şi Gargantua în Pantagruel.

Acum este Elena “Coca-Cola” Udrea, a fost la Sabin Orcan. La Sabin, nu contează cum se numeşte emisiunea, e captivantă. Orcan e necruţător, te şfichiuie cu întrebări exacte, e percutant şi argumentează implacabil.

Ideea este, ca să vorbim despre ce a spus ELena Udrea de data asta, că nu poţi să afirmi orice, iar când eşti întrebată ce probe ai să spui la infinit “există martori pe care procurorii pot să-i audieze”, apoi să pretinzi să fii crezută.

• “Eu am fost ţinta Dosarului Microsoft de când a început, prin faptul că a fost arestat fostul meu soţ, fără ca numele meu să fi fost pronunţat.”

NOTA Când vor începe punerile sub acuzare şi arestările în serie în acest dosar, acest argument al Elenei Udrea o să fie invalidat. Oricum, este o tâmpenie, susţinută doar pe paranoia femeii: ce, dacă este arestat X, acum, într-un alt dosar, procurorii trebuie să spună numele celor pe care-i vor aresta ei peste două, trei, respectiv şase luni?

Reţinerea lui Tudor Breazu – DNA îl acuză pe acesta de complicitate la luare de mită în Dosarul Gala Bute. “Nu ştiu nimic despre cazul ăsta, am auzit şi eu venind spre emisiune, nu ştiu la ce se referă. Când sunt cu mandatul pe masă, oamenii spun orice ca să fie liberi. Nu există aşa ceva, ca eu să fi pretins mită etc.”

NOTA Aşa, oricine este arestat poate să afirme că denunţătorul său minte la comanda procurorului. Adică procurorul nu este liber, el primeşte ordin pe cine să ancheteze şi unde să ajungă cu ancheta… Stat poliţienesc! Elena Udrea atacă însăşi esenţa a ceea ce reprezintă Justiţia independentă.

• “Fotografiile de la Paris au apărut, conform manualului de manipulare, în joia dinaintea votului. Regret că nu am spus aceste lucruri atunci, când mi-am dat seama care va fi finalul. În schimb, am scris 50 de pagini de notiţe despre cum se întâmplau lucrurile”.

NOTA Este corect, aşa au apărut fotografiile, conform manualului de manipulare. Dar în jurnal Elena Udrea poate să scrie orice, de exemplu că o dată, cum stătea de vorbă, aşa, cu Coldea, acestuia i-au ieşit antene verzi pe frunte şi e extraterestru grey. Deci: de ce să nu credem ce afirmă procurorii despre Elena Udrea, ci ce spune Elena Udrea despre Florian Coldea?

• “Nu serviciul în sine (n.n.: SRI) s-a implicat în urmărirea Elenei Udrea, ci a fost o operaţiune clandestină.”

NOTA De unde ştie Udrea că a fost o operaţiune clandestină? Cum vom afla cum stau lucrurile, dacă toată operaţiunea a fost secretă, fie dacă a fost a unui serviciu secret, fie dacă a fost a unui grup din serviciu? Nu cumva, ştiind că este o operaţiune secretă, Elena Udrea spune ce vrea ea despre aceasta?

• “Eu pot să cer DIICOT să afle cine a postat fotografiile sejour-ului de la Paris. Eu am convingerile mele, îi dau dreptate dlui. Maior şi cred sincer că nu ştia nimic despre operaţiune.”

NOTA Aha, de la Maior ştia. Dacă tot era prietenă cu Alina Bica, de ce nu i-a cerut deja acesteia oricum să afle? Oficial, instituţional. Blablabla.

NOTA Foarte interesant: Elena Udrea îşi trage seva informaţiilor de la Sebastian Ghiţă, cu care linge cafele prin crâşme de fiţe. Ea are convingerea că naşul premierului, fostul şef SRI, George Maior, care l-a susţinut pe acesta în campanie, nu ştie-ştia de urmărirea ei informativă (de către Coldea)… ce fel de lider al unui partid de opoziţie, critic la adresa PSD şi a premierului Ponta, este acesta?

• Discuţia are o burtă de argumente-contraargumente logice, ce par a fi oarecum corecte, cu care Elena Udrea încearcă să raţionalizeze, ca şi cum ar fi analist, nu acuzat într-un dosar de corupţie.

Este o realitate paralelă cea în care trimite discuţia Elena Udrea: procurorii fac dosare comandate, forţând martorii să declare, cu mandatul pe masă, ce vor procurorii ca ei să declare.

Aceste lucruri nu au nici o legătură cu statul de drept. Elena Udrea trebuie să demonstreze că aşa stau lucrurile şi nu o face: face afirmaţii fără probe.

Atenţie: este de meserie avocat, nu coafeză. Când îi spui să aducă probe, replică aşa: audiaţi martori! Nu e deloc de ajuns. Apoi aduce ca argument faptul că e femeie şi i-a fost frică să spună aceste lucruri public.

Trecând peste faptul că am văzut de 50.000 de ori până acum femei încolţite apelând la argumentul acesta: nu ţine nici aceasta atunci când faci acuzaţii de o asemenea gravitate.

Sentimentul rezonabil este că Elena Udrea face aceste acuzaţii dispeată că ajunge la puşcărie, după ce şi-a făcut mendrele ani în şir, împreună cu părtaşii la faptele ei. Atunci, de principio, lăuda sistemul, acum, de facto, îl critică.

• “În argumentaţia trimisă de procurori Parlamentului, nu se justifică de ce este necesară arestarea, vezi Doamne pentru că aş fi încălcat condiţiile controlului judiciar”.

NOTA Aici e gravă: până acum, parlamentarii cereau procurorilor să justifice ei de ce solicită arestarea unor colegi de-ai lor. Exact asta pare a dori şi Elena Udrea. În fapt, chiar dacă pare a veni din altă direcţie, diversiunea Udrei duce la acelaşi discurs USL-ist, iar acum ea pare a se apropia vertiginos, făţiş, de puşcăriabilii din Parlament şi prietenii lor, care nu-i lasă să se ducă unde le este locul.

• Oreste Teodorescu i-ar fi adus un dosar Elenei Udrea despre Dan Voiculescu şi ce se întâmplă în Trustul Intact, susţine aceasta. După ce i-a dat documentul, acesta a mai adus nişte documente despre o senatoare legată de Intact, alte documente despre Intact şi a solicitat “10.000”.

NOTA 10.000 ce? Scrie undeva Oreste pe documente? Acestea pot fi documente date Elenei Udrea de către Barack Obama. Dacă Elena Udrea afirmă astfel, trebuie să o credem? În al doilea rând: Oreste are dreptul să ceară bani pentru investigaţiile sale, dar trebuie să încheie contract pentru aceasta cu clienţii săi.

• “Bogdan Chirieac îmi este prieten de 20 de ani.”

NOTA Deci: femeia asta mincinoasă e prietenă la cataramă cu Chirieac de 20 de ani (lucru pe care se străduieşte să nu-l discute cu Sabin Orcan) şi a făcut-o până acum pe campioana democraţiei din România! Cât de scârbos… Ce căuta asta lângă Băsescu… nu pricep. E bine de ştiut însă: prietenă de 20 de ani cu Bogdan Chirieac.

NOTA Elena Udrea a fost la Comisia Juridică şi a cerut să fie cercetată. Nu vrea însă să fie arestată, ca să poată să se plimbe pe la televiziuni şi să facă vuvuzeaua în fiecare seară, aruncând cu acuze fără probe.

CONCLUZII

1. Elena Udrea face nişte acuzaţii, dar nu aduce probe pentru acestea. Răspunde invariabil: procurorii să audieze martori. Înseamnă că face afirmaţii neprobate. Aceasta poate însemna şi denunţ calomnios.

2. Este prietenă de 20 de ani cu Bogdan Chirieac, se adapă informativ de la de-alde Sebastian Ghiţă şi George Maior, deci putem să presupunem că e omul Stângii Reacţionare Filoruse, care a avut misiune de zăpăcire a lui Băsescu, iar acum acest lucru iese la iveală? Putem.

3. Elena Udrea, avocat, susţine că nu ştia ce face cu banii soţul ei, dar a jucat la ruleta imobiliarelor milioane de euro împreună cu acesta şi şi-au gajat pentru acel credit toată averea familiei. Greu verosimil.

4. Femeia spune că ştia că există acele poze (n.n.: de la Paris), pentru că i-a spus Maior că ele există. Şi ea, şi Traian Băsescu s-au uimit nemăsurat în campanie când pozele de la Paris au apărut. Ce-o fi fost? Ipocrizie?

5. Traian Băsescu tace. Aceasta poate să însemne orice. Poate vom afla mai multe mâine, când vine la Congresul PMP (dacă vine).

6. Este vorba despre ce credem şi de către cine spus. Avem de ales: credem în ce spune o farţafloancă dotată cu o coamă vopsită în culoarea galben-muştărel a steagului Mozambicului sau credem în ce fac aceia care au dus lupte grele anticorupţie ani în şir cu toţi crocobaurii Sistemului Ticăloşit.

Citeşte şi
Daciana Sârbu face dulciuri cu socrul lui Sebastian Ghiţă

Daciana Sârbu, soția lui Victor Ponta și politician, are o firmă de prăjituri. În iulie

Alex Ghiţă, fratele baschetbalistului, trimis în judecată de DNA

Alexandru Ghiță, fratele fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, a fost trimis în judecată de DNA

Sebastian Ghiţă, săracul, cere despăgubiri imense de la Onea şi Negulescu

Fostul deputat PSD, fugarul Sebastian Ghiță, s-a constituit parte civilă în dosarul foștilor procurori DNA,

Câte dosare au Sebastian Ghiţă şi acoliţii acestuia

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă are calitate de inculpat în trei dosare aflate pe rolul

Elena Udrea îi plânge de milă lui Dragnea la televiziunea lui Ghiţă

Elena Udrea își dă arama pe față, sub presiunea spaimei de puşcărie: are o gândire

Codruţa Kovesi a fost primită cu flori şi aplauze la Parchetul General. Ce a declarat la ieşire VIDEO

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost întâmpinată cu flori, aplauze și scandări

Tavi Hoandră nu vrea să-i spună lui Ghiţă fugar, la Realitatea TV

Cum pleacă Rareş Bogdan de la emisiune, hop şi surprizele anti-publicul Realitatea TV. Vineri seară,

Cozmin Guşă despre Ghiţă: Ia toate deciziile la România TV

Cosmin Gușă (Realitatea TV) susține că s-a întâlnit cu Dan Andronic și cu Sebastian Ghiță

Cozmin Guşă, Dan Andronic şi Sebastian Ghiţă, sfat de taină la Belgrad

Sebastian Ghiță, Dan Andronic (acționar majoritar Evenimentul Zilei) și Cozmin Gușă (acționar majoritar Realitatea TV)

Sebastian Ghiţă face plângere penală contra Codruţei Kovesi

Fosta șefă a DNA a fost reclamată de Sebastian Ghiţă la Secția Specială pentru anchetarea

Share