home CORUPTIE, POLITICA Elan Schwartzenberg scapă de dosarul penal de la DNA. Fapta s-a prescris

Elan Schwartzenberg scapă de dosarul penal de la DNA. Fapta s-a prescris

Share

Tribunalul Bucureşti a dispus încetarea procesului penal împotriva omului de afaceri Elan Schwartzenberg, pe motiv că faptele s-au prescris.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Este vorba despre dosarul legat de campusul social “Henri Coandă” din Constanţa, în care a fost trimis în judecată de DNA, pentru complicitate la dare de mită.

“În baza art. 396 alin. 6 Cpp şi art. 16 alin. 1 lit. i Cpp încetează procesul penal faţă de inculpatul Emilian Schwartzenberg sub aspectul complicităţii la infracţiunea de dare de mită prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 255 alin. 1 din vechiul Cod penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi a dispoziţiilor art. 5 alin. 1 din noul Cod penal, întrucât s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia tribunalului.

De altfel, în iunie 2019, un procuror de la DNA anunţa în sala de judecată că faptele de care era acuzat Emilian Schwartzenberg s-au prescris şi solicita atunci ca omul de afaceri să nu mai aibă un mandat de arestare în lipsă.

Elan Schwartzenberg a fost trimis în judecată în decembrie 2017 de procurorii DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, într-un dosar disjuns din dosarul privind construirea de locuinţe în campusul social “Henri Coandă” din Constanţa, în care fostul primar Radu Mazăre, fratele acestuia, Alexandru Mazăre, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost recent achitaţi de Instanţa supremă.

Procurorii DNA susţin că, în cursul anului 2011, Elan Schwartzenberg l-a ajutat pe Avraham Morgenstern, administrator unic al societăţii Shapir Structures SRL, să îi dea suma totală de 175.000 de euro lui Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, pentru ca acesta să facă demersuri astfel încât Shapir Structures SRL să câştige o licitaţie având ca obiect contractul de construire a campusului social ‘Henri Coandă’ în valoare de circa 10 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, ajutorul acordat de Schwartzenberg a constat, pe de o parte, în faptul că a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a societăţii offshore Melici Management Inc. – societate al cărei beneficiar real era – şi, pe de altă parte, a facilitat relaţia dintre Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern, fiind prieten cu cei doi.

Elan Schwartzenberg a plecat din România în 2016, fiind dat în urmărire internaţională.

Citeşte şi
Revista pres(arilor). Marca Click scoasă iar la licitaţie

~Active Watch atrage atentia asupra abuzurilor SRTV asupra TVRInfo.ro~Gusa ar vrea ca Elan sa finanteze Read more

Revista pres(arilor). Au început epurările în Radio România

~Rovigo nu mai e administrator judiciar Realitatea~litigiu Vantu-Elan~bataie in studio, cu pantofi aruncati si amenintare Read more

Revista pres(arilor). Stelică Tănase se întoarce la Realitatea TV

~Bingo Metropolis ramane suspendat~Patriciu finanteaza Adevarul inca 3 luni~Jurnalista Marie Colvin a murit in Homs Read more

Ghiţă şi Elan se bat în numere mari. De angajaţi arvuniţi

Ce mai contează angajaţii? Ei nu mai au nici un fel de importanţă. Ei sunt Read more

Revista pres(arilor). Noi restructurari la Adevarul

~Toyota nu mai are contract cu Badea din aprilie~Elan si Ghita se bat pe starvul Read more

Vânţii, ghíţii, elánii şi frecii

Ghiţii şi frecii s-au duelat deja. Şi-au stabilit liniile de non-beligeranţă, ca grecii şi turcii Read more

Revista pres(arilor). Şi clovnii ca Mircea Badea aduc bani

~e oficial: B1 e televiziune de stiri~Lucian Mandruta se intoarce la Pro~Gabi Bugnar confirma ca Read more

Salariu pentru elanul Irinei Chirica de la Realitatea Media

Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea Media, ii acorda Irinei Chirica, presedintele executiv al CA, o remuneratie Read more

Elan-ANAF ramane cu brandul Realitatea. Ghita face RTV

Elan va detine in continuare brandul Realitatea, iar Ghita si unele vedete ale postului se Read more

Elan crede ca Ghiță stie că Realitatea e făcuta pe genunchi

Sebastian Ghita știe mai bine decât mine că acel proiect pe care-l are făcut pe Read more

Share