home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Efectul Popa asupra lui SO Geoana

Efectul Popa asupra lui SO Geoana

Share

La Jakarta, in Indonezia, a fost prins omul care facea treaba murdara la nivel de varf in Grupul GELSOR, cautat de multi ani prin Interpol: Nicolae Popa (foto 1). Cunostinta buna a unora dintre capii Grupului Realitatea-Catavencu. In acest moment, Nicolae Popa pdestui apropiati ai lui Vantu si Popa clantane din dinti si au tendinta sa nu mai iasa din casa. Nu de frig.

Desigur ca e ciudat ca acest eveniment, asteptat de vreo zece ani de catre pagubitii FNI (in august 2000 faceam direct din Piata Victoriei, de la o manifestatie de protest a acestora, pentru BBC), are loc exact acum, intr-un moment in care se dau smete grele, de fiecare parte, pentru castigarea Prezidentialelor. Dar nu acele smete ma voi referi aici in primul rand. Ci la altele.

Dincolo de acest fapt (imi este totusi destul de greu sa-mi imaginez Interpolul conspirand impreuna cu Basescu asupra momentului in care sa-l prinda pe Popa de la GELSOR), este foarte stranie, daca nu semnificativa, reactia unor ipochimeni anume.

Sorin Ovidiu Vantu sta acasa. Mircea Groana vine la acesta, in creierii noptii. Ca sa se relaxeze, ca e incordat? Mi se pare jenibil. Am explicat in precedenta postare de ce. Daca nu ii place sa se relaxeze acasa, cu sotia si familia, exista niste case speciale pentru astfel de probleme, de exemplu pe Stefan Furtuna.

A doua zi, dupa o dezbatere de trei ore, in urma careia Mircea Geana a iesit cutzu schiop rau de tot, DevavenilatineVantu (foto 2) a venit, telefonic, pe postul propriu, ca sa le declare salariatilor sai cateva lucruri foarte-foarte compromitatoare pentru Mircea Georana.

De exemplu, ca este prieten cu acesta de vreo patru ani. Pac! – prima smeta grea! Daca facem un calcul simplu, exact cam de cand Realitatea TV a inceput, initial ambiguu, apoi tot mai pe fata, sa dea in Basescu. Dar nu cu argumente jurnalistice, ci sarindu-i in gat. Si, in urmatoarea postare, vedem ca defapt exista o consupiscenta Geoana-Vantu inca din anul 2002.

Ca au decis impreuna ca Mircea Geona sa-l “injure” si critice public, ca sa nu aiba probleme din cauza prieteniei cu adversarii politicii. Poc! – a doua smeta de Cassius Clay! Deci nu mi se parea mie. Si nu numai mie. Prietenie.

Ca nu l-a sustinut niciodata pe Mircea Garoana. Zdrang! – a treia smeta de George Foreman! Era mai putin toxic si daca spunea ca l-a sustinut.

Eu din povestea asta inteleg cam asa: Vantu i-l da lui Basescu pe tava pe Mircea Gaona, transmitandu-i cam asta: te ajut sa iesi din nou presedinte, iar tu ma lasi in pace, indiferent de ceea ce spune Nicolae Popa.

Sunt curios ce va spune Vantu luni. Este posibil sa nu mai spuna nimic daca (sa ne fereasca Dumnezeu!) iese Mircea Geroana presedinte. Si atunci iarasi nu mai pricep inca un lucru: de ce sa mai fie nevoie sa spuna ceva atunci SOV, daca poate sa puna batista pe tambal.

Inseamna ca are informatii foarte clare despre cum stau sondajele in realitate (dincolo de intoxicarile cu Geoana in usor avantaj) si stie deja exact ce va face luni.

Citeşte şi
Liviu Mihaiu ştia că este pila lui Sorin Ovidiu Vântu

Întrebarea este dacă ştia şi ce cotă ridicată are şi dacă a avut şi el Read more

Este utilă lista jurnaliştilor plătiţi de Sorin Vântu?

A apărut public aşa-zisa listă a jurnaliştilor care au fost plătiţi o dată de fostul Read more

Liviu Mihaiu, benzinăriile plutitoare şi jurnalismul pur

Liviu Mihaiu este un tip aparte. El e, simultan, şi fost jurnalist, şi jurnalist, şi Read more

Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR, reţinut de DNA

DNA continuă să facă senzaţie cu arestări-surpriză. Este acum rândul viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu, care Read more

Armaghedonul Oligarhilor 77. CRP – Cartelul Presei

Acest capitol din Armaghedonul Oligarhilor face legătura între CRP, grupul securiştilor din jurul lui SOV Read more

Armaghedonul Oligarhilor 76. Oamenii Securităţii şi Vântu

Urmează descrierea bidoanelor, bidonaşelor şi încrengăturilor dintre Vântu, Luca şi securiştii cu care aceştia au Read more

Armaghedonul oligarhilor 75. Presa lui Vântu şi Luca

Este oare incorect să afirmăm că, dacă Rusia la zi, având în spate cadre şi Read more

Armaghedonul Oligarhilor 67. Cornel Nistorescu

Povestea lui Cornel Nistorescu este simptomatică pentru ce se întâmplă cu un jurnalist talentat şi Read more

Armaghedonul Oligarhilor 28. Conexiunea Vântu

În acest capitol al Armaghedonului Oligarhilor, este povestit un episod din preluarea de către Dinu Read more

O amintire cu Cristi Teodorescu

Cum îţi mângâi tu urecheaLobul flutură calinPeste munţi, câmpii şi drumuriMândra, Read more

Share