home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Dragos Nedelcu director executiv la TMC

Dragos Nedelcu director executiv la TMC

Share

Aceasta este emisiunea “Realitatea Zilei“, de pe Realitatea TV, de marti, 19 ianuarie:

Cred ca pot sa spun ca una dintre cele mai importante vesti din aceasta emisiune (dincolo de faptul ca anul acesta este sfarsitul lunii si vom muri toti de foame, umbland costelivi, cu burtile goale lipite de trotuar, in timp ce nemernicozaurii astia de guvernanti isi vor da contracte de stat in draci, toate acestea evident numai din vina lui Traian Basescu) este la secunda 7 din inregistrarea data de site-ul postului, de unde aflam ca Dragos Nedelcu este director executiv la The Money Channel.

Om cu indrituiri la nivel inalt in Grupul Realitatea-Catavencu (GRC), despre care s-a spus, in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale, ca este cureaua de transmisie dintre staff-ul lui Traian Basescu si GRC, Nedelcu dovedeste cat de competitiv este si mai face un pas inainte in cariera sa stralucitoare.

Mai ales ca acest lucru se petrece intr-un moment in care intreaga presa romana este intr-o criza teribila si oamenii sunt dati afara pe capete. Cu atat mai mult, in astfel de momente se vede, clar ca lumina zilei, cine este competent si faptul ca Dragos avanseaza in continuare in cariera demonstreaza din plin acest lucru. Iti uram succes, Dragos!

Desigur, ne putem intreba ce a mai ramas din celebra Divizie de Business a GRC. Business Standard e pe targa si trage sa moara ca platforma de opinii, numita Standard.ro. Money Express a terminat anul nici pe pierderi, nici pe profit, ramane inca in viata si este cumparata de alta firma din Grup.

Despre The Money Channel, nava amiral a diviziei, fostul director executiv de la NewsIn, Cosmin Popa, mi-a declarat ca e pe pierderi. Mai exista hiperagregatorul Money.ro, care gulguteaza cu gratie toata informatia care circula prin venele ample si misterioase ale organismului sofisticat al GRC.

Sincer, nu pot sa nu remarc frumusetea brandurilor pe care le-au creat oamenii lui Vantu in toti acesti ani. Posibilitati de evolutie extraordinare, perspective nebanuite, iar sub ele mizerie umana cat cuprinde, clientelism, aranjamente, o atmosfera de mina in fiecare dintre aceste redactii, stari de tensiune, mancatorii. Apoi caderea. Definitiva, ireconciliabila. Acesta este Sorin Ovidiu Vantu. Pacat.

Sa revenim putin la Business Standard, ramas platforma de opinii pe Internet. O parte dintre oamenii de acolo au fost luati cu forcepsul si introdusi in schema redactionala TMC.

Dar uite ca nici business plan-ul de la finalul lunii decembrie a anului trecut nu mai este valabil! Preluat la The Money Channel din luna decembrie, Adrian Ionescu, par egzamplă, este disponibilizat la jumatatea lunii ianuarie.

Vestea m-a revoltat. Il cunosc pe Adrian de peste 15 ani, din vremuri cand era jurnalist pe economic-finante la “Romania Libera”.

Un excelent profesionist, un foarte bun coleg, poate un tip mai de treaba decat mine, eu fiind mai curand genul “bland, bun, iute la manie si varsatoriu de sange”.

Daca el este una dintre sursele mele? Nu, el nu este nici una dintre sursele mele din Grupul Realitatea-Catavencu. Nu am vorbit niciodata cu Adrian de acum cativa ani, cand ne-am intalnit la o conferinta de presa dedicata RAFO Onesti, dar asta nu ma impiedica sa fiu revoltat ca nu mai are loc la TMC.

Dar… asta e, ce ti-e si cu managementul asta! Ca sa nu mai vorbim ca lucrurile nu se opresc aici. In continuare, schema redactionala va suferi taieri de personal, cu intre sase si zece persoane.

Evident, in toate aceste cazuri se va avea in vedere pastrarea celor mai competenti dintre angajati si concedierea celor care nu satisfac profesional.

“Ne pare rau, sa nu ne purtati pica, am facut tot ce se putea, dar nu avem incotro, in schema noastra de programe si de personal, bazata pe emisiuni sponsorizate, in care se discuta pasareste, intr-o limba terna, tehnica, adormitoare, nu mai este loc pentru voi, pentru ca se trezesc din somn cei 50 de telespectatori ai postului.”

UPDATE: Aflu de la un comentator ca Dragos Nedelcu este cel care a bagat, practic, echipa mea de suflet, Rapid Bucuresti, in criza. Iata ce scrie Liviu Iordache, cum se poate vedea in comentarii, sub aceasta postare:

Este vorba de acelasi personaj care era sa ingroape definitiv Rapidul, pierzindu-i banii lui Taher? CEO-ul acela care l-a lasat pe Dani Coman sa plece gratis, pentru a nu-i mari salariul cu 25 de lei (noi, ce-i drept)? Atunci, e bun!

Deci, domnule Nedelcu, deci, nu stiu cum Dumnezeu sa va spunez eu, inca odata: va urez mult succes in activitatea dumneavoastra. Mare talent aveti, mare talent.

Deci, ca sa zic asa, cititorii confirma, cu informatiile lor, competenta dumneavoastra indiscutabila, pe baza careia ati fost promovat. Va doresc toate cele bune si sa vi se duca buhul in toata lumea, dar ce zic eu, in tot universul cat de competent sunteti!

Citeşte şi
Liviu Mihaiu ştia că este pila lui Sorin Ovidiu Vântu

Întrebarea este dacă ştia şi ce cotă ridicată are şi dacă a avut şi el Read more

Este utilă lista jurnaliştilor plătiţi de Sorin Vântu?

A apărut public aşa-zisa listă a jurnaliştilor care au fost plătiţi o dată de fostul Read more

Liviu Mihaiu, benzinăriile plutitoare şi jurnalismul pur

Liviu Mihaiu este un tip aparte. El e, simultan, şi fost jurnalist, şi jurnalist, şi Read more

Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR, reţinut de DNA

DNA continuă să facă senzaţie cu arestări-surpriză. Este acum rândul viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu, care Read more

Armaghedonul Oligarhilor 77. CRP – Cartelul Presei

Acest capitol din Armaghedonul Oligarhilor face legătura între CRP, grupul securiştilor din jurul lui SOV Read more

Armaghedonul Oligarhilor 76. Oamenii Securităţii şi Vântu

Urmează descrierea bidoanelor, bidonaşelor şi încrengăturilor dintre Vântu, Luca şi securiştii cu care aceştia au Read more

Armaghedonul oligarhilor 75. Presa lui Vântu şi Luca

Este oare incorect să afirmăm că, dacă Rusia la zi, având în spate cadre şi Read more

Armaghedonul Oligarhilor 67. Cornel Nistorescu

Povestea lui Cornel Nistorescu este simptomatică pentru ce se întâmplă cu un jurnalist talentat şi Read more

Armaghedonul Oligarhilor 28. Conexiunea Vântu

În acest capitol al Armaghedonului Oligarhilor, este povestit un episod din preluarea de către Dinu Read more

O amintire cu Cristi Teodorescu

Cum îţi mângâi tu urecheaLobul flutură calinPeste munţi, câmpii şi drumuriMândra, Read more

Share