home POLITICA Dragnea, Tăriceanu: SUA trebuie să aibă încredere în Parlament!

Dragnea, Tăriceanu: SUA trebuie să aibă încredere în Parlament!

Share

Dragnea şi Tăriceanu susţin că SUA trebuie să aibă încredere în Parlamentul României. Acesta urmărește “să consolideze independența sistemului judiciar”. De asemenea, și “eliminarea influențelor politice în funcționarea Justiției”.

Şerban Nicolae: Mesajul Statelor Unite este profund ofensator

Toate acestea, într-un comunicat de presă transmis marți de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Conform Regulamentului de funcţionare al Parlamentului, camerele reunite adoptă “declaraţii, mesaje sau alte acte cu caracter exclusiv politic”. Dragnea şi Tăriceanu nu au respectat Regulamentul Parlamentului, ceea ce este un abuz de putere.

Dragnea, Tăriceanu: E acelaşi parlament care a aprobat alocarea de 2% din PIB pentru Apărare

Statele Unite ale Americii trebuie să aibă încredere în Parlamentul României. Acesta urmărește să consolideze independența sistemului judiciar și eliminarea influențelor politice în funcționarea Justiției.

(…) este același Parlament care a adoptat Declarația privind aniversarea a două decenii de Parteneriat Strategic România — SUA. Recent, a aprobat alocarea a 2% din PIB pentru cheltuielile de Apărare. A decis participarea forțelor armate ale României în teatrele de operațiuni din Afganistan și Irak.

Precum și, în cadrul cooperării în coaliția anti-ISIS/DAESH, a adoptat legile privind achiziționarea sistemului de apărare antirachetă Patriot.

, se subliniază în comunicat.

Dragnea, Tăriceanu: “Parlamentul a luat act cu neplăcută surprindere…”

Președinții celor două Camere subliniază că Parlamentul României “a luat act cu neplăcută surprindere” de comunicatul emis de Departamentul de Stat.

(…) în orice discuție cu partenerii noștri trebuie să plecăm de la un principiu constituțional fundamental. același în SUA și în România. (…) deciziile și voturile din Parlament se desfășoară în numele suveranității poporului. Nu pot face obiectul nici unei forme de presiune.

, se menționează în comunicatul citat.

Tăriceanu, Dragnea: “Nu pare să fie rezultatul unei analize echilibrate”

Tăriceanu și Dragnea remarcă faptul că declarația “nu pare să fie rezultatul unei analize echilibrate”.

Exprimăm speranța că declarația Departamentului de Stat al SUA a fost făcută cu bună credință. Dar nu putem să nu remarcăm că ea nu pare să fie rezultatul unei analize echilibrate, obiective și cuprinzătoare a faptelor. Făcând mai degrabă ecou unor opinii vehiculate în spațiul public românesc.

Natura și forma Declarației Departamentului de Stat al SUA sunt de neînțeles(…) Este greu de imaginat că în SUA ar fi putut avea loc încălcările drepturilor și libertăților cetățenești la care asistăm frecvent în România.

, continuă cei doi.

Înşir-te mărgărite

Urmează o porţiune a declaraţiei în care cei doi amintesc cât de samavolnică este acţiunea procurorilor. Mai mult:

Este greu de crezut că într-o democrație consolidată, cum e cea a SUA, există protocoale de colaborare întrr serviciile de intelligence și magistrați. (…) ca reprezentanții serviciilor secrete să își extindă câmpul tactic până în sala de judecată și să ofere opinii juridice magistraților.

După care să urmărească dacă aceștia iau decizii în acord cu soluțiile sugerate. Este de asemenea de neimaginat în SUA ca un funcționar public de rang înalt să refuze a se prezenta în fața unei comisii parlamentare de anchetă. Încălcând astfel decizii clare ale Curții Constituționale.

Nu în ultimul rând, este greu de crezut că în SUA un magistrat care încalcă flagrant drepturile fundamentale ale omului nu are niciun fel de răspundere în fața legii.

Dragnea, Tăriceanu: Uite de-aia modificăm Legile Justiţiei

Șefii Camerei Deputaților și Senatului susțin că…

… toate aceste numeroase abuzuri care au avut loc în România reprezintă motivul principal pentru inițierea dezbaterilor privind reforma Justiției. Fiecare amendament adoptat în cadrul Comisiei speciale având scopul de a îndrepta abuzurile și vulnerabilitățile, precis documentate, din sistemul actual de justiție.

Parlamentul României ar fi bucuros să pună la dispoziție Departamentului de Stat al SUA întreaga documentație referitoare la principiile care au stat la baza elaborării propunerilor actuale de reformă a sistemului judiciar, principii larg susținute de asociațiile profesionale ale magistraților din România care au luat parte activ la dezbaterile ce se desfășoară în această perioadă.

Citeşte şi
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că şi românii din ţară trebuie să aibă posibilitatea
„Le-am spus celor de la PSD, pardon, PNL.” Tăriceanu a rămas cu mintea tot acolo,
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, sustine ca a iesit de la guvernare pentru ca premierul
Cristian Tudor Popescu a avut o reactie foarte dura la adresa lui Calin Popescu Tariceanu,
Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Laura Codruța Kovesi este caracterizată de ”mediocritate profesională, slugărnicie
Unii alde PSD, care s-au rupt din oportunism diferit de cel al şefului, îşi fac
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că șeful statului a fost complet pe lângă subiect în
Calin Popescu Tăriceanu, a carui formatiune a ramas in afara Parlamentului European din cauza scorului
Călin Popescu Tăriceanu s-a răzgândit şi va candida totuşi la alegerile prezidenţiale de la finalul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, menţionează, în ultima declaraţie de avere, completată în iunie 2019,
Share