home CORUPTIE, POLITICA Dragnea susţine amnistia şi graţierea prin legiferare în Parlament

Dragnea susţine amnistia şi graţierea prin legiferare în Parlament

Share

Liviu Dragnea şi-a anunţat explicit strategie pentru următoarea perioadă. Astfel, el nu mai este direct intereat de o OUG pentru amnistie şi graţiere.

Este conştient probabil că nu mai poate controla Guvernul astfel încât să dea această OUG. Este o ecuaţie prea complicată. Acolo se opune Tudorel Toader, dar şi Viorica Dăncilă: nu vor să facă puşcărie.

Următorul efort destructiv va fi concertat asupra şefei ÎCCJ, Mariana Tarcea, care de altfel a fost atacată de Dragnea la baionetă. Motivul: simplu, liderul PSD a înţeles că acum intră pe mâna Completului de 5 de la Înalta Curte.

Dragnea: Le-am spus că pe mine nu mă mai interesează Ordonanţa cu amnistia

Despre amnistie şi graţiere. Le-am spus că pe mine nu mă mai interesează Ordonanţa cu amnistia. Unii colegi din cei care mă criticau au ţinut presiune cu această Ordonanţă.

Nimeni n-a reuşit să răspundă la o întrebare esenţială. Care este rezolvarea nenorocirilor date de protocoale? Foarte mulţi români, condamnaţi nelegal.

Cum putem ridica presiunea de pe judecătorii care au dosare in-rem? Dacă răspunsul este amnistie, s-o dea. Groaza pentru a fi adoptate Legile justitţiei este dată şi de faptul că cei care au făcut rău vor plăti.

Dragnea vrea o nouă vaidare prin referendum

Ce va fi în continuare? În afară de atacul previzibil la Înalta Curte, Dragnea are nevoie de o nouă reconfirmare, fie ea şi indirectă, prin referendumul privind aşa-zisa familie tradiţională.

Cine va vota “da” la acest scrutin îi va da o gură de oxigen liderului PSD să facă remanierea eact după referendum şi, eventual, să reînceapă în fprţă atacurile sistemice:

Să suspendăm alegerile din PSD pentru data de după 7 octombrie, după referendum. 55 colegi au votat pentru susţinerea mea, 8 voturi împotrivă şi o abţinere a domnului Gabriel Petre.

Domnul Daniel Florea a propus votul pentru demiterea din PSD a doamnei Firea. M-am împotrivit, cu speranţa că după această întâlnire toată lumea va înţelege că facem ce am promis.

Share