home POLITICA Dragnea: Analizăm ideea suspendării preşedintelui

Dragnea: Analizăm ideea suspendării preşedintelui

Share

Liderii USL Liviu Dragnea a anunţat că PSD – ALDE se gândeşte foarte serios la suspendarea lui Klaus Iohannis. Liderii celor două partide au firmat că se doreşte aruncarea ţării într-o criză.

Liviu Dragnea: Am urmărit cu stupefacţie anunţul preşedintelui Iohannis. Am analizat, am încercat să găsim care ar putea fi resorturile cinstite sau constituţionale care ar fi putut sta în spatele acestei decizii. N-am reuşit să le găsim. Acest om de fapt vrea să declanşeze o criză politică în România.

Am sperat după alegeri că şi dl. Iohannis, şi instituţiile cu care se consultă, au înţeles că românii nu mai vor jocuri politice oculte pe spinarea lor. Se pare că m-am înşelat. Înţeleg că dl. Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 septembrie.

Dragnea vorbeşte despre “un sistem ocult şi toxic”, condus de Iohannis şi servicii

Sunt aproape sigur că şi dl. Iohannis, şi ceilalţi acoliţi sunt speriaţi de posibilitatea certă ca Programul de guvernare al PSD să fie pus în practică şi românii să înceapă să trăiască mult mai bine. Al doilea: a înţeles că noi nu vrem să mai perpetuăm un sistem ocult şi toxic pentru România.

Nu are nici o importanţă pentru noi toată campania securistoidă generată în ultimele zile de aparatul de propagandă.

Liviu Dragnea: “De data asta nu vreau să cumpănesc în interes personal sau de grup.”

Mâine, cel mai târziu poimâine, o să trebuiască să luăm o decizie. Parafrazându-l pe cel care a vorbit la ora 12, vreau să cumpănesc foarte bine între ce e bine şi ce e rău pentru România. Este o avalanşă de mesaje în ultimele ore de la oameni care se simt jigniţi, care cer suspendarea preşedintelui.

PSD – ALDE vrea să înfiinţeze o comisie de analiză

Dacă în urma acestei analize vom ajunge la concluzia că e bine să-l suspendăm pe preşedinte, n-o să am nici o ezitare. Ne gândim la constituirea unei comisii, care să analizeze dacă gestul preşedintelui e constituţional sau nu, cum spune Decizia CCR.

Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu: Lipsa oricărei motivaţii întăreşte bănuiala că preşedintele se angajează cu noi într-o luptă de putere, sfidând votul dat de cetăţeni în 11 septembrie.

La întrevederea de la Cotroceni, dl. Klaus Iohannis ne-a spus că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a nu numi un premier din partea PSD şi pentru a evita aducerea PSD la guvernare şi că vrea să declanşeze un război total.

Tăriceanu: “Iohannis mi-a spu că va face tot ce îi stă în putinţă să nu ajungem la guvernare. Mi-a spus că e gata să declanşeze un război total.”

Vrea să arate că poate să facă un exces de putere şi autoritate. Suntem puşi în faţa unei realităţi pe care nu ne-o dorim. Se doreşte declanşarea unei crize politice majore, în care noi nu dorim să băgăm România.

Citeşte şi
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că șeful statului a fost complet pe lângă subiect în
Calin Popescu Tăriceanu, a carui formatiune a ramas in afara Parlamentului European din cauza scorului
Călin Popescu Tăriceanu s-a răzgândit şi va candida totuşi la alegerile prezidenţiale de la finalul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, menţionează, în ultima declaraţie de avere, completată în iunie 2019,
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă că referendumul pe justiţie ar putea fi anulat, întrucât
Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni, în plenul Senatului, în timp ce încerca să-și convingă
Formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a părăsit grupul ALDE Europa, după o perioadă tensionată,
Călin Popescu Tăriceanu continuă seria de declaraţii revoltătoare. De data aceasta, este vorba despre Frans
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un atac la adresa fostului procuror-şef DNA, Laura
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că dosarul lui, în care ar fi primit foloase
Share