Dragnea la bulău. Rapid, Turris Tr. Măgurele, probleme, mă?

Share

Liviu Dragnea a fost condamnat. O gaşcă, un grup infracţional organizat dă bir cu fugiţii acum, după principiul “scapă cine poate”, enunţat tot de un pesedist acum câţiva ani.

Dar ce se va întâmpla cu echipa Rapid Bucureşti, în realitate “noul Rapid”, şi cu Turris Turnu Măgurele? Cele două echipe sunt controlate indirect de Dragnea şi fiul acestuia.

DONEAZĂ ACUM





PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ambele formaţii, nou-promovate în Liga 2 după un marş triumfal prin Liga 4 şi Liga 3, au legături directe sau indirecte cu familia politicianului condamnat luni.

“Noul Rapid” a fost asumat public şi explicit de liderul PSD încă de acum doi ani, când, aflat în vizită pe şantierul noului stadion din Craiova, a declarat despre club că “o să-l creştem”.

Această legătură a lui Dragnea senior cu “noul Rapid” a fost întărită ulterior, în direct la Realitatea TV, de Nicolae Stanciu (prezentat în emisiune drept preşedinte al clubului) şi însuşi primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache.

Stanciu i-a confirmat moderatoarei Denise Rifai că Dragnea este, “aşa cum aţi spus şi dumneavoastră, patronul echipei”. Edilul Sectorului 1 a explicat, în aceeaşi emisiune, că merge la Dragnea de câte ori are nevoie să discute probleme despre “noul Rapid”, iar şeful său de partid i-a promis că va rezolva problema bazei sportive Pro Rapid.

Liviu Dragnea este membru de onoare al Clubului Aristocratic Rapid, organizaţie din care face parte şi generalul de Securitate Vasile Mălureanu, “părintele” din acte al Academiei Rapid, primul nume al clubului care a fost înscris, în 2017, direct în Liga 4.

Turris Turnu Măgurele, cealaltă formaţie legată de familia Dragnea promovată acum în Liga 2 după ce a defilat prin Liga 4 şi Liga 3, este finanţată direct şi public de Valentin, fiul liderului PSD.

Formaţia din Teleorman a beneficiat, în ultimii ani, de un tratament preferenţial care a stârnit nemulţumiri inclusiv printre primarii PSD din alte localităţi. La Turnu Măgurele s-a construit în pripă un stadion modern, cu toate facilităţile, în timp ce oraşe mari, cu o tradiţie lungă în fotbal (Piteşti, Constanţa, Bacău, Timişoara) încă aşteaptă să fie incluse în programul CNI şi să li se aloce fonduri pentru reconstrucţia arenelor vechi de zeci de ani.

Share