home CORUPTIE, POLITICA Dragnea, caracterizat de The Guardian: “Ideologia lui este el însuși”

Dragnea, caracterizat de The Guardian: “Ideologia lui este el însuși”

Share

Prestigiosul cotifian englez The Guardian îi face o caracterizare dură lui Liviu Dragnea. Ironia face că, în urmă cu16 ani, jurnaliştii şi mediul politic îl porecleau pe Adrian Năstase în două feluri: “Împăratul” şi “El Însuşi”. Şi că această caracterizare (“His ideology is himself”) a fost făcută de fostul delfin al lui Năstase, Victor Ponta.

În timp ce liderii europeni se adună în România pentru summit-ul de la Sibiu, explică The Guardian, liderul PSD e tot mai agresiv. The Guardian notează că, de la Summitul de la Sibiu, pe lângă Theresa May, va mai fi probabil încă un mare absent: Liviu Dragnea, descris drept ”cel mai puternic politician în țara care găzduiește summitul”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

”Dragnea, liderul PSD, a devenit un personaj la fel de deranjant la Bruxelles precum premierul maghiar Viktor Orban și liderul polonez Jaroslaw Kaczyński, chiar dacă este mai puțin cunoscut decât aceștia din cauza prestației sale în spatele scenei.

Ziariștii britanici amintesc că Dragnea a fost condamnat pentru fraudă electorală și are interdicție să fie premier, dar puțini se îndoiesc că el e cel care conduce efectiv guvernul. The Guardian scrie despre certurile dintre București și Comisia Europeană pe tema justiției.

Criticii lui Dragnea spun că scopul său este acumularea de putere și bogăție, mai mult decât orice alte valori politice. ”Ideologia lui e el însuși”, a declarat Victor Ponta pentru The Guardian.

”El face totul, le spune miniștrilor și premierului ce să facă, ei sunt toți plastilină în mâinile sale”, a spus și Monica Macovei, fost ministru al Justiției.

The Guardian amintește că Dragnea a fost condamnat anul trecut în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare pentru abuz de putere într-un proces de corupție. Există de asemenea suspiciuni că Dragnea, familia sa și o rețea de oameni de afaceri apropiați s-au îmbogățit utilizând o companie lipsită de transparență numită Tel Drum, care și-a umplut conturile cu fonduri europene, mai scrie sursa citată.

Dragnea a refuzat să răspundă întrebărilor The Guardian.

Publicația britanică notează că guvernul a încercat de câteva ori să adopte un controversat proiect de amnistie care l-ar fi ajutat pe Dragnea și pe mulți alții să scape de închisoare.

PSD a devenit din ce în ce mai agresiv după criticile partenerilor externi, descriind lupta anti-corupție drept un atac la adresa României.

În Bruxelles există o doză mare de frustrare din cauza direcției pe care a luat-o România. ”Știam foarte bine la momentul aderării că România și Bulgaria nu erau pregătite”, a declarat pentru Ther Guardian o sursă europeană implicată în procesul de aderare. ”Greșeala a fost că am sperat că odată devenite state membre aceste două țări se vor alinia imediat la standardele europene. Poți presa o țară când vrea să intre în UE, dar după aderare posibilitatea de a provoca reforma scade considerabil. Acesta e un eșec structural al sistemului nostru”, a mai spus sursa citată.

Citeşte şi
Surse bine informate spun că mutarea cu Mircea Diaconu candidat la prezidențiale a venit din
Președintele Pro România, Victor Ponta, duminică, la România TV, că, dintre ”cei patru candidați importanți”
După 26-27 mai, PSD continuă drumul spre zid şi îşi semnează decesul politic, incapabil să
Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, sare in ajutorul oligarhului Vladimir Plahotniuc si sustine proiectul acestuia
Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a spart faţa realităţii lucrurilor, declarând că partidele foștilor premieri Victor
Victor Ponta ameninţă de foarte mult timp că deţine un portofoliu de poze icugătoare pentru
Victor Ponta a declarat că liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea să îl elimine pe ambasadorul
Fostul lider PSD Victor Ponta îşi continuă atacurile la adresa actualului lider PSD, Liviu Dragnea.
Victor Ponta dă iar cu erdoganul în baltă, lăudând democraţia din Turcia, unde rezultatele alegerilor
Fostul lider PSD Victor Ponta la- atacat din nou pe actualul lider, Liviu Dragnea. El
Share