home POLITICA, Rep. MOLDOVA Dragă Zina… (Vitalie Cojocari)

Dragă Zina… (Vitalie Cojocari)

Share

Doamnă prim-ministru. Prin prezenta scrisoare, vă rog să-mi alocaţi fonduri pentru a angaja un scărpinător. De două zile mă mănâncă nu ştiu de ce în … popou. Probabil mă vorbeşte cineva de rău. Poate Filat? Această hotărâre de Guvern este top secret.

Doamnă Greceanâi. Prin această depeşă vreau să vă cer să-mi alocaţi un teren de 3 metri pătraţi lângă preşedinţie. Pe acest lot, cu bani din fondul de rezervă a Guvernului, va fi ridicată o toaletă rusească. Adică tapetată cu ziare. Această depeşă este secretă.

Doamna Zinaida. Propun să adoptaţi o decizie prin care să plătiţi 4 abonamente la ziarul Comunistul. Instituţia pe care o conduc, preşedinţia, are nevoie stringentă de aceste ziare – toaleta nu a fost tapetată încă. Decizia este secretă şi TREBUIE adoptată urgent.

Doamnă premier. Aş dori ca la următoare şedinţă a Guvernului să adoptaţi o decizie prin care să alocaţi fonduri pentru procurarea de hârtie igienică. Hârtia nu va fi folosită la toaleta de lângă preşedinţie, acolo avem ziarul Comunistul. Hârtia va fi utilizată pentru ştergerea popoului meu. În ultimul timp am angajat prea mulţi scărpinători, care nu-şi fac bine meseria: în loc să mă scarpine, mă pupă. Aşa că m-am trezit cu prea multe secreţii în zona inferioară. Decizia rămâne ca de obicei secretă.

Cheochea Zina. Urgenţă de gradul zero. Prin acest sms pe care ţi-l trimit, îţi ordon să aduni toate depeşele urgente şi secrete pe care ţi le-am trimis până acum. Mergeţi împreună cu toţi scărpinătorii la toaleta de lângă preşedinţie. Făceţi-vă treburile şi ştergeţi-vă popourile. De ce? Gheorghe Papuc organizează mâine o revoluţie twitter. M-am consultat cu prezicătoarea oficială: o să pierdem puterea.

PS: Cine este Zina şi cine expeditorul? Hm, secret.

Sursa: Blogul lui Vitalie Cojocari, jurnalist la ProTV Chisinau

Citeşte şi
~Coridorul IV, sase licitatii contestate~reforma pietei muncii~Basescu asteapta un om competent in locul lui Botis~imobiliarele
Refuzul comuniştilor de a negocia votarea lui Lupu, candidatul coaliţiei, ar duce la anticipate. PCRM
Premierul Vladimir Filat a devenit presedinte interimar al Republicii Moldova.
Ambasadorul roman la Consiliul Europei dorea sanctionarea diplomatica a Rusiei pentru razboiul cu Georgia din
Numele lui Voronin este strans legat pe parcursul ultimului deceniu de adancirea Basarabiei in saracie,
Veşti proaste pentru cei aproape 60% din alegători ce au votat pentru Europa, continuarea reformelor
Incoltit, SOV face "10 pentru Romania" la Cluj, schimband strategia si facandu-i temenele lui Emil
Liderii partidelor poartă de două zile discuţii aprinse pentru crearea unei alianţe. În timp ce
După două scrutinuri legislative în 2009 şi un referendum în septembrie 2010, moldovenii s-au prezentat
Un fior a strabatut duminica seara axa Moscova - Bucuresti - Berlin - Paris -
Share