home POLITICA Dosarul Belina este mărul discordiei în interiorul PSD

Dosarul Belina este mărul discordiei în interiorul PSD

Share

Mărul discordiei între Mihai Tudose ar fi Dosarul Belina, arată surse multiple din proximitatea PSD. Înainte să se ajungă unde suntem acum, multe mişcări din umbră au fost făcute de Dragnea.

UPDATE 17.02: Digi24 Mihai Tudose ar fi spus că fie i se acceptă propunerile de remaniere, fie îşi prezintă demisia.

UPDATE 16.20: Realitatea TV Liviu Dragnea ar fi acceptat toate condiţiile lui Mihai Tudose. Începe căderea lui Daddy din fruntea PSD.

UPDATE 15.10: Mihai Tudose şi Liviu Dragnea au ieşit din şedinţă total netransparenţi, înţeleşi să nu mai spună nimic.Singurul lucru clar: decizia va fi luată la CEx PSD, joi.

UPDATE 15.34: Agerpres Dobrovolschi: Președintele Iohannis a avut o întâlnire cu premierul Tudose; PSD ar trebui să își rezolve problemele

PSD ar trebui să-și rezolve problemele. PSD ar trebui să-și vadă de guvernare pentru că românii au votat pentru rezultate, românii au votat pentru o guvernare performantă. În niciun caz românii nu au votat pentru scandalul de partid.

UPDATE 15.16: Liberalii le cer celor din PSD “scoaterea din Guvern, pe scara de urgenţă, a miniştrilor cu probleme”, spune Ludovic Orban Dacă nu, “luăm în calcul iniţierea unei moţiuni de cenzură”.

UPDATE 15.06: Digi24 În lista remanierilor propuse în conducerea PSD de Mihai Tudose nu mai este prezent Liviu Pop. Rămân Shhaideh, Plum, Ilie şi Cuc.

UPDATE 14.31: Ludovic Orban, liderul PNL – Nu ţinem partea nimănui. Tudose şi Dragnea sunt din acelaşi partid care ditruge România.

Mihai Tudose este în confict făţiş cu Liviu „Daddy” Dragnea

Liviu Dragnea i-ar fi solicitat premierului Mihai Tudose să sesizeze, în numele Guvernului, CCR. Aceasta în privinţa unui conflict instituţional în Dosarul Belina. Însă Tudose i-ar fi spus lui Dragnea că sesizarea trebuie să o facă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Dosarul Belina clatină coaliţia de Guvernare

Tudorel Toader însă a spus că nu Ministerul Justiţiei poate să facă sesizarea CCR. Atunci, plimbat, Liviu Dragnea a ajuns la preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. A discutat cu acesta, apoi a ieşit public şi a spus că Senatul va face sesizarea.

Însă Călin Popescu Tăriceanu a ieşit public, spunând altceva. Preşedintele Senatului a anunţat că Senatul încă nu face sesizarea CCR, ci aşteaptă analiza juriştilor. Probabil că atunci, disperat, Dragnea ar fi revenit cu presiuni asupra lui Tudose.

Dosarul Belina şi sondajele mincinoase

Şi cu sondajul mincinos ticluit de Marius Pieleanu, sociologul de casă al lui Daddy. Atunci, Mihai Tudose ar fi explodat public. “Nu am cerut nimănui să facă un sondaj”, a declarat Dragnea, care a spus că scenariul Grindeanu este exclus.

Acum, Tudose cere remanierea a trei miniştri cu probleme penale: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb (PSD) şi Viorel Ilie (ALDE). Ţin aproape de aceştia Ilan Lauferşi Răzvan Cuc.

“În partid se poartă discuţii politice, nu bărbăteşti. Remanierile se vor discuta joi la 4. Intenţii de remaniere se discută în partid, nici pe scări, nici în discuţii. Eu sunt relaxat”, a declarat Liviu Dragnea, care a precizat că nu a pus pe nimeni să facă public sondajul.

“PSD nu renunţă la Tudose, eu vreau să punem în practică programul de guvernare. Eu zic să fim mai calmi. Remanieri se mai fac. O să plec şi din ţară, dacă eu sunt “CUIUL LU PEPELEA””, a declarat Liviu Dragnea.

Citeşte şi
După mulţi, prea mulţi ani, în care am scris aici despre succesiunea FSN - FDSN
PSD lasă puterea în cea mai ostilă manieră posibilă. Fixează proptiţi posturi, în ambasade, cu
Olguţa Vasilescu era şefă de trib la PSD, care intentiona sa tranteasca cel putin un
Primarul PSD din Focsani, Cristi Misaila, sustine ca deputatul PNL Ion Stefan, propus ministru al
Fostul vicepremier Paul Stănescu a confirmat că a fost audiat ca martor într-un dosar, la
Institutele de sondare a opiniei publice CURS, IRES și Avangarde vor realiza exit-poll-urile la alegerile
Guvernul Dăncilă chestionează caracterul obligatoriu al rapoartelor MCV, de monitorizare a Justiției din România, de
Liderul deputaților PSD anunță că votul pentru Guvernul Orban va fi pe 4 noiembrie: "Să
Jurnalistul Sebastian Zachmann (Adevarul) anunta ca Mihai Tudose l-a impiedicat pe Victor Ponta sa aduca
Sotia lui Alexandru Cumpănaşu, Simona-Gabriela Baltag, a lucrat pentru trei premieri PSD in calitate de
Share