home POLITICA DOSARELE REVOLUTIEI: Convorbire telefonica cu Teodor Maries (Stefan Niculescu Maier pentru "Romania, libera in viitor")

DOSARELE REVOLUTIEI: Convorbire telefonica cu Teodor Maries (Stefan Niculescu Maier pentru "Romania, libera in viitor")

Share

In seara de 13 octombrie, i-am telefonat lui Teodor Maries pentru a afla direct de la el care este starea sanatatii lui si in ce faza se afla predarea dosarelor.

Teodor Maries iesise din spital in ciuda starii grave in care se afla si urma sa se urce intr-un autoturism pentru a-si relua vizitele la SRI si Serviciul de Transmisiuni Speciale – ultimele care se opun predarii dosarelor aferente investigatiei cu privire la evenimentele din decembrie 1989, sub motiv ca acestea ar contine secrete de importanta nationala.

Teodor Maries ar fi vrut sa renunte la greva foamei inca din aceasta seara dar tergiversarea de catre SRI si STS nu-i dau aceasta posibilitate. El mi-a promis ca va inceta greva foamei de indata ce SRI si STS vor gasi procedura corespunzatoare sa-i remita dosarele, inclusiv sub semnatura de a nu divulga ceea ce ei indica a fi secrete de importanta nationala. Spera ca acest lucru sa survina in urmatoarele 24 de ore.

O problema logiREVOLUTIONARI - GREAVA FOAMEI - CONFERINTAstica, de a carei rezolvare este mare nevoie la Asociatia 21 Decembrie, consta in volumul imens de documente primit. Problema ar putea fi rezolvata prin dotarea Asociatiei cu un scanner performant, cu alimentare automata. Un astfel de aparat se gaseste la http://www.scantastik.com/hardware/fujitsu/fujitsu-scanner-fi-6240.htm si costa sub $2,000.

Va rog sa ma contactati la adresa editor@romanialibera.com cu oferte de donatie, pentru a ne putea organiza rapid si a ajuta Asociatia sa scaneze documentele primite (sute de mii de pagini).

In conversatia cu mine, Maries m-a asigurat ca mai are resurse sa reziste putin, ca merge sa-si faca “o glucoza” si a parut animat de un trist dar viu simt al umorului. Intre altele mi-a spus ca este atat de epuizat incat nu este in masura nici sa se mai bucure.

Citeşte şi
În CEx PSD, s-a discutat mutarea de la STS la AEP a softului pentru depistarea
Cu cinism, PSD profită de tragedia de la Caracal, încercând să ia sub control Serviciul
Bogdan Chirieac a câştigat aproape 17 milioane de euro (75,8 milioane de lei). Aceasta este
O înregistrare cumplită a primului apel la 112 al unui tânăr scăpat din infernul în
La socoteala istoriei, exponenţii Partidului Simulează şi Distruge vor primi ce merită. Ironia e că
Un cititor al website-ului se arată revoltat de faptul că am schimbat secolul, şi totuşi
~Ce l-a speriat pe Iliescu: "Cum? Exista supravietuitori?"~Sa-ti fi rusine, Dinu Patriciu a pierdut procesul
Românii nu sunt un neam de mămăligi, pentru că orice alt popor, în contextul istoric
Ion Iliescu l-ar fi certat pe Petre Roman pentru declaratia sa de dupa puciul de
Armata egipteana a decis aducerea în faţa Curţii Marţiale a unei bloggeriţe de 20 de
Share