home POLITICA, Rep. MOLDOVA Dorin Chirtoacă a fost reţinut de autorităţi pentru presupuse fapte de corupţie

Dorin Chirtoacă a fost reţinut de autorităţi pentru presupuse fapte de corupţie

Share

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost reţinut pentru 72 de ore. El este acuzat de fapte de corupţie. În momentul de faţă, el este prezentat judecătorilor pentru emiterea mandatului de arestare preventivă.

Chirtoacă a fost reales primar al Chişinăului

UPDATE 21.19: Dorin Chirtoacă a fost reţinut de procurorii CNA pentru 72 de ore. A apărut informaţia conform căreia unul dintre denunţătorii săi din dosar ar fi Ilan Laufer, în prezent secretar de stat la Ministerul IMM din România. Laufer are, prin interpuşi, afaceri în R. Moldova.

Mai mulți ofițeri CNA au descins azi în biroul primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Informația a fost confirmată pentru Unimedia de ofițerul de presă al Primăriei Capitalei, Vadim Brînzaniuc.
Edilul se afla în birou.

Dorin Chirtoacă nu este singurul reţinut de CNA

Totodată, și în cabinetul secretarulului Consiliului Municipal Chișinău, Valeriu Didenco, au loc percheziții. Şi consilierul municipal neafiliat, Oleg Onișenco, este reținut de către ofițerii CNA direct de la ședința Consiliului Municipal Chişinău.

Potrivit unui comunicat de presă emis de CNA (Consiliul Naţional Anticorupţie), secretarul Consiliului municipal Chişinău, dar și doi consilieri au fost reţinuţi. Ei sunt vizaţi în dosare de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Cel de-al doilea consilier municipal reținut de procurorii și ofițerii CNA este Ghenadie Dumanschi.

Reţinerea lui Dorin Chirtoacă vine după înlăturarea lui Vlad Filat

Reţinerea primarului unionist al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, nu este un fenomen izolat. Ea vine după arestarea şi condamnarea unui alt lider politic unionist, Vlad Filat. Nu ştim dacă Chirtoacă este vinovat sau nu.

Metoda folosită, de înlăturare a liderului politic incomod, prin arestarea lui pentru fapte de corupţie, este cunoscută. În Ucraina, Iulia Timoşenko, fost prim-ministru pro-Vest, a fost arestată şi condamnată pentru corupţie.

Asistăm la acelaşi scenariu acum la Chişinău? Timpul ne va spune cum stau lucrurile. Ştim sigur că Iulia Timoşenko, Vlad Filat sau Dorin Chirtoacă au săvârşit fapte de corupţie? Nu.

Share