home POLITICA Donald Trump: Acesta este calmul dinaintea furtunii

Donald Trump: Acesta este calmul dinaintea furtunii

Share

Donald Trump se comportă ciudat de câteva zile, relatează Business Insider. El vorbeşte despre “liniştea dinaintea furtunii” şi o face în mod excesiv pe misteriosul.

Episodul 1. Donald Trump se dă Gargantua

Reporterii de la Casa Albă au fost chemaţi pentru o sesiune foto impromptu. Aceasta – cu preşedintele Donald Trump şi oficiali militari, joi seară. Brusc, lucrurile deveniră ciudate, povesteşte Business Insider, citându-l pe unul dintre reporterii de la Casa Albă, care povestea pe Twitter. Să meargă dialogul.

Donald Trump dă un ultimatum Coreei de Nord: „Gata de acţiune”

“Spuneţi-ne”, întreabă un reporter.
“Poate că este calmul dinaintea furtunii”, răspunde Trump.
“Ce este furtuna?”, întreabă un aşt reporter. “DIn Iran? În privinţa ISIS? În privinţa a ce?”

Trump laudă apoi militarii, spunând: “Avem cei mai mari oameni militari din lume în această cameră”, , înainte de a încheia ședința foto.

Înainte de plecarea lui Trump, un alt reporter întreabă: “Ce furtună, domnule președinte?”
– Vei afla, răspunde Trump.

Donald Trump şi inconştienţa de a fi preşedintele SUA

Despre Trump se spune că s-a autoizolat la Casa Albă, construindu-şi un cerc de apropiaţi. Aceştia sunt  tot felul de creaturi. Şoferul, bodyguardul. În afara acestui cerc, sunt profesioniştii pe diferite domenii, în care are tot mai puţină încredere.

Şi aici, eistă două grupări, cel puţin. Una a tehnocraţilor din diferite domenii şi alta a reublicanilor de modă veche. Şi aceştia sunt dein două curente: cei radicali, inspiraţi de John McCain, şi cei moderaţi, precum Mitt Romney.

În toată această mazaicare a structurii de putere, atunci când Donald Trump ia o decizie, plăcile tectonice încep să se deplaseze. Şi să interacţioneze. Să vedem ce se va petrece de data aceasta.

Share