home POLITICA Domnule preşedinte Klaus Werner Iohannis…

Domnule preşedinte Klaus Werner Iohannis…

Share

Domnule preşedinte Klaus Iohannis, astăzi mi-am retras like-ul dat paginii dumneavoastră de Facebook. Sunteţi pentru mine o mare dezamăgire.

Reţineţi că spun acest lucru, în condiţiile în care în primul tur al alegerilor prezidenţiale am votat-o pe Monica Macovei, iar în al doilea tur v-am votat pe dumneavoastră mai curând pentru că voiam să nu ne trezim cu Victor Ponta preşedinte, decât să fiţi dumneavoastră preşedinte.

V-am cauţionat apoi.

Mi s-a părut că zâmbetul dumneavoastră cu toţi dinţii, din seara de 14 noiembrie 2014, în faţa zecilor de mii de români din Piaţa Universităţii, a fost totuşi în două feluri: nemţesc şi sincer.

Acum, analizând ce aţi făcut de când sunteţi preşedinte, constat că zâmbetul dumneavoastră a fost balcanic, ipocrit şi forţat. Un rânjet, un rictus, o grimasă.

Eu cred (am acest drept, conform legii) că, în loc să fiţi mediatorul nostru, atunci când sunt coliziuni între instituţiile statului, domnule preşedinte, sunteţi mediatorul interpuşilor unui puşcăriaş în relaţia lor cu Fiscul Român pentru că vă au la mână.

Desigur, poate că mă înşel, dar este dreptul meu să cred ceea ce cred şi nu mă puteţi acuza pentru acest fapt, pentru că sunt de bună credinţă. Doresc prosperitatea neamului meu şi democraţie liberală (în sensul politologic) în România.

Vreau ca România, domnule preşedinte, să rămână în parteneriatul strategic în care e cu Statele Unite şi ca acesta, prin dv., domnule preşedinte, să fie explicit, constant exprimat, cu consecvenţă şi fără limbă de lemn şi perifraze cu iz de formalitate.

Vreau să fiţi apărătorul instituţiilor statului în faţa mogulilor infractori care le atacă şi încearcă să le pună sub presiune şi să le căpuşeze, nu să puneţi proptele şi să faceţi influenţă pe la acestea pentru soluţii de compromis cu domnul Popescu, Ionescu sau Voiculescu.

Iar acest lucru nu se întâmplă.

Nu mai sunteţi acum, e clar aceasta, preşedintele nostru. De jure, eraţi preşedintele meu, până acum acceptam acest lucru raţional, din respect pentru Constituţie. De la declaraţia dv. critică la adresa Fiscului, nu mai sunteţi preşedintele meu.

Nu mai pot, gata.

Sunteţi preşedintele de la Grivco. Sunteţi preşedintele lui Dan Felix Voiculescu. Nu trebuie să vă amăgiţi: este puţin probabil ca dv., pe acest trend pe care aţi apucat-o, să vă încheiaţi mandatul de la Administraţia Prezidenţială.

Cei care v-au votat, domnule preşedinte, v-au votat ca să nu se ucrainizeze România, iar acum sunt foarte supăraţi pe dumneavoastră. Credeţi că veţi merge înainte aşa? Credeţi că Revolta Club Colectiv nu se va repeta?

Vă înşelaţi amarnic. Aceea a fost pui. Încălzirea. Dacă nu sunteţi de partea românilor, ci de partea acestor Usatîi şi Dodon de Dâmboviţa, românii, care acum “bolborosesc”, vă vor contesta explicit într-o zi, de se va ascuţi şi mai tare Creasta Negoiului, domnule preşedinte.

nota: Această postare nu este un pamflet. Ea este un mesaj direct, adresat preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, care a fost postat pe Facebook de două ori, în urmă cu puţin timp. Prima versiune, scrisă de mine direct în comentariu, pe pagina domnului Iohannis, a dispărut. A doua versiune, copiată după cea din web editorul din adminul website-ului meu, are printscreenul mai jos:

printscreen

Citeşte şi
Efectul D51 CCR? Dan Voiculescu vrea în libertate

Efectul Deciziei 51 a Curţii Constituţionale a României este că acum avocaţii lui Dan Voiculescu Read more

Iohannis confirmă susţinerea sa pentru Antena 3

Preşedintele de la Grivco Klaus Iohannis a confirmat implicit, într-o postare pe Facebook, susţinerea sa Read more

Câţi ani de puşcărie va face scriitorul Dan Voiculescu?

Dacă va scrie în acelaşi ritm carte după carte, Dan Voiculescu, această conştiinţă vie a Read more

Camelia Voiculescu este executată silit de Fisc în Dosarul ICA

Fiscul a scos la licitaţie casa de vacanţă deţinută de Camelia Voiculescu în Predeal, pentru Read more

Raportul Departamentului de Stat al SUA despre România

Vă prezentăm mai jos partea referitoare la drepturile omului din Raportul pe anul 2014 al Read more

Armaghedonul Oligarhilor 34. Lichidarea lui Băsescu

Efectul puternic al mesajului transmis de acest fragment a fost notabil în epocă. Faptul că Read more

Armaghedonul Oligarhilor 33. Complicitatea lui Constantinescu

Să analizăm puţin ce a mai rămas din cei şase: Băsescu, Constantinescu, Geoană, Patriciu, Voiculescu Read more

Armaghedonul Oligarhilor 22. Miza CES

Din punctul nostru de vedere, controlul asupra CES (care a fost întotdeauna o dorinţă a Read more

Mondenii – Și eu sunt varan VIDEO DE COLECŢIE

Mondenii - Și eu sunt varan este o perlă. Modelul de agregare este cel folosit Read more

Revista presei. Mircea Băsescu arestat pentru 30 de zile

Mircea Băsescu a fost arestat pentru 30 de zile "Mircea Băsescu a fost dus vineri Read more

Share