home POLITICA Documente inedite: Lista “teroristilor” din decembrie 1989 (Dan Badea)

Documente inedite: Lista “teroristilor” din decembrie 1989 (Dan Badea)

Share

După ce Nicolae Ceauşescu a lansat ipoteza că la Timişoara au acţionat elemente teroriste, care au incitat populaţia să iasă în stradă, formula a fost preluată, după 22 decembrie 1989, de Ion Iliescu şi de complicii săi.

De această dată însă, “teroriştii” care, conform lui Iliescu, “trăgeau din toate poziţiile”, erau inventaţi de autorii loviturii de stat coordonaţi de Victor Athanasie Stănculescu, Gelu Voican Voiculescu şi Ion Iliescu.

Deşi au trecut 20 de ani de la evenimentele din Decembrie, autorii diversiunii teroriste de atunci au rămas pe poziţii, refuzând să recunoască marea manipulare pe care au generat-o, în pofida faptului că procurorii militari au clarificat de multă vreme fenomenul terorist.

Concluzia anchetatorilor a fost clară: cei care au acţionat după 22 decembrie 1989 au fost militari români sau cetăţeni care au primit arme şi trimişi să tragă, aiurea, pe străzi sau prin locuinţe.

Teroriştii au fost inventaţi, deoarece, pe de o parte, armata avea nevoie să-şi justifice prezenţa pe străzi, iar, pe de altă parte, apariţia unui pericol iminent la securitatea cetăţenilor muta accentul şi atenţia de pe locul lăsat liber de Ceauşescu, pe îndepărtarea pericolului nou apărut.

Teroriştii” lui Iliescu au acoperit, astfel, lovitura de stat militară dată de fostul prim secretar de la Iaşi în complicitate cu Victor Athanasie Stănculescu. Recent, deşi nimic nu-l mai împiedica să recunoască adevărul despre evenimentele de după 22 decembrie 1989, Victor Athanasie Stănculescu a reluat falsa teorie a existenţei teroriştilor.

Într-un interviu pe care l-a dat istoricului Alex Stoenescu, Victor Stănculescu, cel pe care Nicolae Ceauşescu l-a numit la comanda Armatei imediat după sinuciderea lui Vasile Milea, a reluat tema teroriştilor.

El a spus că “teroriştii” au fost agenţi ai KGB şi GRU care au tras atât la Timişoara, cât şi la Bucureşti. Mai mult, a mai zis Stănculescu, peste 1.000 de terorişti au fost prinşi atunci de armată, iar apoi au fost puşi în liberate… citeste tot aici

Citeşte şi
Liderii HVIM din Transilvania au discutat posibilitatea de a arunca în aer o conductă de
Săptămânile care au trecut au adus în prim-plan o nouă întrebare: este pregătită România să
Radu Banciu a avut o ieşire de extremist de dreapta ateu, condimentată puternic cu accente
Cum se explica oare faptul ca aceiasi oameni sunt foarte eficienti in a destructura statul
In loc să ne confundăm cu creierul unic prin care respiră fluxul de idei oficial-confirmate,
Exemplul care ne este cel mai la îndemână nouă, românilor, este cazul Revoluției şi loviturii
Ce este o teorie a conspiraţiei? O prostie? Există sau nu există conspiraţii? Noi credem
Va trebui să înţelegem că orice sistem democratic conţine în sine germenii propriei sale decadenţe
Au fost între 15 şi 20 de exerciţii care au precedat direct atentatele, sunt legate
Cu puţin timp înainte de impactul primului avion cu WTC 1, o bancă de investiţii
Share