home POLITICA DOCUMENT Lista chiriaşilor RAAPPS

DOCUMENT Lista chiriaşilor RAAPPS

Share

Aveţi mai jos linkuri din care se pot descărca cele trei liste – pentru că Guvernul a dat publicităţii trei liste, nu una singură. Şi aici începe distracţia.

O primă listă este cea a “persoanelor fizice care deţin locuinţe de protocol cu decontarea cheltuielilor de către instituție”:

• descarcă în format .doc Situaţia persoanelor fizice care deţin locuinţe de protocol, cu decontarea cheltuielilor de către instituție

Lista aceasta este suspect de scurtă (credem că ea este mult mai consistentă şi pe ea sunt mult mai multe persoane aflate în această situaţie) şi pe ea găsim numai două persoane:

Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale:
Daniel Funeriu, consilier prezidenţial.

Ambii sunt “băsişti”, iar telespectatorii din grupul-ţintă căruia i se adresează acest document mic, format din două persoane care au dreptul legal la locuinţe de protocol, vor spune:

“Ia uite, bă, mama lor de burtoşi criminali băsişti, cum stau în locuinţe de protocol!”

Intenţia politică a Cabinetului Ponta, de a face propagandă anti-Băsescu în acest fel, este evidentă.

Desigur, Daniel Funeriu, care deţine 50.000 metri pătraţi (mp) în localitatea Murani din judeţul Timiş, o clădire de 219 mp în Arad, două autoturisme Jaguar, unul de 10.000 şi altul de 7.000 de euro şi un Audi de 2.500 de euro, bijuterii de 10.000 de euro, precum şi şapte conturi bancare în euro, dolari şi yeni japonezi la mai multe bănci din România şi din străinătate, putea să trăiască bine-mersi în Bucureşti şi fără să stea în casă de protocol de la RAAPPS.

Ok, este legal, dar nu este moral. Augustin Zegrean e mult mai puţin prestant financiar, dar e de preferat ca în astfel de situaţii “apostolii anticorupţiei şi statului de drept” să fie mai curaţi chiar decât lacrima, pentru că, printr-un joc de imagine nenorocit, combinat cu o propagandă mizerabilă, ei pot fi compromişi în ochii românilor, care nu ştiu deosebirea între legal şi moral şi nici nu sunt interesaţi să o facă. Şi nici nu au timp, creier şi nervi pentru aceasta, mai ales atunci când creierul lor este condiţionat de ani de zile să urle odată cu Antena 3.

Joiţa Tănase, Liviu Pop şi Ovidiu Silaghi încă ar avea închiriate locuinţe RAAPPS

A doua listă foarte interesantă este cea a “persoanelor fizice care deţin locuinţe de serviciu “:

descarcă în format .doc Situaţia persoanelor fizice care deţin locuinţe de serviciu

Pe ultima poziţie, ascuns la capătul unui şir de tabele însumând 192 de persoane / poziţii, apare fostul procuror-şef de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Joiţa Tănase, de pe vremea Rodicăi Stănoiu. În ce calitate legală deţine acest om o locuinţă de serviciu de la RAAPPS?

Din lista aceasta, rezultă că Liviu Pop, care nu mai e ministru delegat pentru Dialog Social și e sanator, figurează ca fost deţinător al unui portofoliu ministerial (“fost-Ministru delegat pentru dialog social”) şi stă într-o locuință de protocol în continuare.

Mai săpăm puţin şi dăm peste fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, acum simplu deputat…

Această listă este plină de oameni ai puterii şi nu numai puşi pe funcţii în diferite instituţii. Înţelegem că un demnitar, de felul său din provincie, de unde se-agaţă harta-n cui, are nevoie să stea undeva în Bucureşti, dar chiar tuşeşte dacă nu stă într-o chestie ce costă lunar enorma sumă de peste 700 de lei chirie, din care până la 1.550 de lei lunar sunt asiguraţi de executiv?

Nu e mai simplu să faci siluetă şi tu, şi statul, cu nişte economii serioase, stând cu 300 – 350 de euro într-un apartament de două camere, civilizat, mai modest puţin, cum se găsesc cu miile în Capitală, în zone în care chiar poţi să respiri aer curat, ai linişte şi confort? Sau guşterul de partid tuşeşte dacă nu stă, ca snobii, într-o vilă la şuşea, pi şientru?

Încă şapte de la naşul mare despre ticăloşii din PDL!

A treia listă iar este foarte interesantă, pentru că ea este populată cu “persoane fizice care nu mai sunt îndreptăţite să deţină locuinţă de serviciu”:

descarcă în format .doc Situaţia persoanelor fizice care nu mai sunt îndreptăţite să deţină locuinţă de serviciu

Este interesant că pe această listă (deci la capitolul “nu faceţi ca ei”), avem oameni ai fostei puteri. Iarăşi sunt foarte puţini, doar cinci, iarăşi ne îndoim că sunt numai atâţia:

• Samuel Calotă, fost vicepreşedinte ANPC
• Ioan Mircea Pavelescu, fost vicepreşedinte AVAS
• Dumitru Virgil Orlandea, fost consilier al fostului ministru al Economiei, Ion Ariton
• Daniel Povârnaru, fost consilier personal al ministrului Finanţelor Bogdan Drăgoi
• Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor

Ideal ar fi ca jurnaliştii, înainte să scrie ca roboţii că aceşti oameni mai sunt în locuinţele de protocol, să dea nişte telefoane şi să verifice informaţia.

Carevasăzică, la “aşa nu” ni se bagă sub nas şapte nume – două pe o listă şi cinci pe alta, cinci fiind ale unor oameni ai fostei guvernări, unul al unui consilier prezidențial, fost ministru al Educației – Daniel Funeriu, iar unul fiind al unui falit al actualei puteri, despre care aceasta afirmă, fără a și putea demonstra acest lucru, că este omul lui Traian Băsescu – Augustin Zegrean.

În acelaşi timp, “ascunşi” între 192 de nume se află cel puţin trei inşi care nu mai au dreptul la locuinţă de protocol.

Citeşte şi
Zegrean către Dăncilă: Nu ai ce face, trebuie să te duci în Parlament!

Fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean, afirma ca Dancila trebuie sa mearga oricum in Parlament

Zegrean: Adoptarea Codului Administrativ prin OUG nu se justifică sub nici o formă

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, susţine că adoptarea Codului Administrativ prin Ordonanță de

Mircea Badea: “Nu-i nimic, macac de mâine-ncolo”

"Nu-i mai zic Băsescu, ci Macacul. Dacă se poate Varanul, atunci se poate şi Macacul,

Liviu Pop: Învăţătorul să predea limba română împreună cu profesorul

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educației, a respins criticile liderului UDMR Kelemen Hunor

Darius Vâlcov şi Liviu Pop afectează grav relaţiile româno-germane

Ultimele prostii emise de premierul dragnist din umbră Darius Vâlcov și fostul ministru al Educaţiei

Liviu Pop compară cu gândacii SUA, Germania, Olanda şi Austria

Liviu Pop, parlamentar PSD, fost ministru al Educaţiei, recidivează din nou. El a postat pe

Genunche se scuză anticipat pentru ceea ce a făptuit deja

Liviu Genunche Pop a explicat din nou la Digi FM, cu încăpăţânare, diferența dintre greșeală

Liviu Pop, încă un genunche în cap: confiscă banii universităţilor

Liviu Pop a luat decizia să confişte banii constituiţi din fonduri proprii ale universităţilor din

Liviu Pop, ultimul genunche: “Greşelile se pot corecta, erorile nu”

Liviu Pop este un izvor nesecat de tâmpenii. Ultimul genunche dat în faţă Educaţiei este

Liviu Pop, Manualul de Sport: Cum ţii laba piciorului, la fotbal, când loveşti mingea

Din seria "să sfidez cât pot, că oricum viaţa de ministru e scurtă şi tâmpită",

Share