DNA scutură puternic copacul Dosarului Belina – Tel Drum

Share

Sevil Shhaideh a vorbit astăzi la DNA despre Insula/Lacul Belina şi Braţul Pavel al Dunării. Cele două obiective turistice şi economice dragniene îl îngroapă tot mai mult pe liderul PSD.

Dosarul Belina este mărul discordiei în interiorul PSD

Shhaideh a fost citată la DNA. De asemenea, au fost citatţi Adrian Gâdea şi fostul ministru pesedist, Dan Şova. Vicepremierul a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost chemată de procurori pentru a i se transmite că are posibilitatea de a recuza un expert.

DNA, călare pe situaţie

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat că a fost pusă ministru de Comitetul Executiv al PSD. Aici îşi va şi face cunoscută decizia în legătură cu poziţia ei în Guvern,. Deciziea este deja luată. Shhaideh nu a participat la şedinţa de guvern de miercuri, delegându-şi atribuţiile unui secretar de stat.

Sirma Caraman, director executiv la CJ Tulcea, fusese numită secretar de stat la MDRAP de premierul Victor Ponta. Sevil Shhaideh a afirmat că dosarul de-abia i-a fost predat şi că va avea posibilitatea să îl studieze.

În acelaşi dosar, s-au aflat miercuri la DNA, Eugen Teodorovici. Acesta a declarat că a venit în calitate de martor. Adrian Ionuţ Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, fost preşedinte CJ Teleorman, este urmărit penal de DNA în Dosarul Belina.

Dragnea zice că nu el trebuie să demisioneze

Gura păcătosului… Liviu Dragnea a declarat, întrebat dacă ia în calcul demisia celor doi miniştri cu probleme penale ai partidului, că nu el trebuie să demisioneze.

Prim-ministrul Mihai Tudose a explicat miercuri de ce a cerut demisia din Guvern a miniştrilor cu probleme penale Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb. Astfel, cele două sunt în relaţie directă cu Bruxelles. Percepţia acolo este cu totul alta decât realitatea de la Bucureşti, susţine Tudose.

Sevil Shhaideh zice că este acelaşi om ca înainte de problemele cu DNA

Întrebată dacă va mai rămâne în Guvern, Shhaideh a spus:

Cred că sunt același om. Am respectat mereu partidul și cel care m-a pus în funcția de ministru e Cex. Și decizia mea, care e luată, va fi comunicată mâine, în Cex. Permiteți-mi să nu fac afirmații despre poziția mea pe scările DNA sau pe stradă.

Dan Şova, la rând la DNA, Dosarul Belina

Dan Sova s-a prezentat miercuri după-amiază la DNA pentru a fi audiat în dosarul Belina. Sova nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, informează HotNews.

DNA a cerut Parlamentului şi avizarea urmăririi penale a Rovanei Plumb în acest dosar. Avizarea aceasta însă este dependentă de o structură ganglionară de grupuri ganglionare preinfracţionale. Acestea blochează de câţiva ani solicitările şi astfel anchetele procurorilor anticorupţie.

Share