home POLITICA Dmitri Rogozin, interzis iar la survol în spaţiul aerian românesc

Dmitri Rogozin, interzis iar la survol în spaţiul aerian românesc

Share

Bucureştiul i-a interzis lui Dmitri Rogozin să survoleze spaţiul aerian al României. Vicepremierul rus se afla într-un avion. Rogozin ar fi urmat să ajungă la Chişinău. I s-a interzis să tranziteze însă România.

UPDATE 22.40: B1.ro Moscova a trimis la București o notă de protest. “Moscova consideră acest incident ca o provocare deliberată, provocând deteriorarea gravă a relațiilor bilaterale”, a transmis Bucureştiului MAE rus.

UPDATE 22.27: România nu a fost de acord ca avionul în care se afla vicepremierul rus Dimitri Rogozin să traverseze spațiul aerian al țării, au declarat, vineri, pentru Agerpres reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, adăugând că motivele deciziei nu pot fi detaliate.

UPDATE 22.24: Valeri Kuzmin pentru Realitatea TV Rachetele de la Deveselu…

… Prezintă un risc potenţial. Nu mai e ca înainte, când exista o armă, un înveliş, şi dacă arma nu se potrivea în înveliş era inutilă. În prezent, sistemele de arme, în particular cele de rachete, sunt foarte flexibile. Preşedintele nostru a explicat asta.

Potrivit unor informaţii militare, noi ştim că este de ajuns să schimbi software-ul calculatorului care operează acel sistem antibalistic şi el va funcţiona uşor cu rachete de croazieră americane de tip Tomahawk, care sunt proiectate pentru a avea scopuri strategice ofensive. Nu înseamnă că asta se va întâmpla mâine. Rachete Tomahawk pot fi echipate chiar şi cu focoase nucleare. Este un risc potenţial pe care nu îl putem ignora. Fie că vă place sau nu”

UPDATE 22.15: Adevărul

Igor Dodon e deranjat de faptul că deputatul român Constantin Codreanu a participat la acţiuni de protest vineri, 28 iulie, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, menite să blocheze delegaţia lui Dmitrii Rogozin, care nu a mai ajuns în cele din urmă în Republica Moldova..

Cum se explică faptul că un deputat din Parlamentul României blochează aeroportul din Republica Moldova. Unde s-a mai văzut aşa ceva? Imaginaţi-vă că un deputat rus participa la blocarea aeroportului, ce avea să faceţi voi? Persona non grata îndată îi dădeaţi.

Fiţi gata. Poliţia şi serviciul de pază nu o să ne apere. Fiţi gata, atunci când o să vă spun să fi-ţi la Chişinău toţi. Eu simt că lucrul acesta se apropie. Se apropie momentul când noi o să trebuiască să-i punem la punct pe fiecare.

Altfel ei nu înţeleg. Altfel ei îşi aduc românaşii, unioniştii, ca să ne facă nouă probleme aici. Eu nu am nimic împotriva României, de câte ori am spus, dar nu are ce căuta un cetăţean al României să blocheze instituţiile de stat în Republica Moldova.

UPDATE 19.28: Mediafax “Ministerul Afacerilor Externe confirmă că autorităţile s-au opus ca avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, să survoleze România. Aeronava a aterizat vineri după-amiază pe Aeroportul din Minsk, în capitala Belarusului, potrivit datelor site-ului FlightRadar24.com. Cel mai probabil, avionul oficial rus a avut nevoie de realimentare cu carburant, înainte de a continua drumul spre Moscova.”

UPDATE 17.50: Rogozin pe Twitter, via Realitatea.net “Autoritățile României a supus pericolului pasagerii avionului S7, femei și copii. Combustibilul era suficient doar până la Minsk. Aşteptați răspuns, nemernicilor.”

Rogozin a zburat pe deasupra României, ratând Chişinăul

Ucraina a interzis oricărui avion rusesc să intre în spaţiul său aerian. Aeronava în care se află Rogozin a survolat anterior spaţiul aerian al Ungariei.

Timpul.md afirmă că, potrivit informaţiilor furnizate în presă de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, vicepremierul rus Rogozin urma să ajungă vineri la Chişinău.

Astfel bloggerii de la Runway 08 susţin că din informaţiile pe care le deţin, la bordul aeronavei B737-800 GLP157 cu numărul de inregistrare VQ-BVM, operată de Globus Airlines pentru S7 Airlines se află vicepremierul rus Dimitri Rogozin.

, scrie timpul.md, citat de News.ro.

Dmitri Rogozin, în aer. Înapoi la Moscova sau Minsk

Aceeaşi sursă afirmă că avionul care îl transportă pe vicepremierul Rusiei Rogozin zboară acum spre Moscova sau Minsk.

Potrivit Pro TV Chişinău, care citează www.flightradar24.com, avionul a zburat deasupa Belarusului şi Poloniei. Este vorba despre cursa Moscova – Chişinău, care a decolat din Moscova, apoi, peste Belarus şi Polonia, a ajuns in Ungaria. De acolo s-a întors.

“Anterior, lui Dmitri Rogozin i-a fost interzis să tranziteze România, iar avionul de pe această cursă urma să ajungă la Chişinău, survolând spaţiul aerian din ţara vecină, întrucât Ucraina a interzis ca orice avion rus să zboare deasupra ţării”, explică Pro Tv Chişinău.

Dmitri Rogozin e după gluma proastă cu motocicleta şi elicopterul

Vicepremierul Rusiei, Dimitri Rogozin, le-a transmis autorităţilor moldovene că este pregătit să vină în ţara vecină cu motocicleta sau elicopterul, după ce premierul Pavel Filip şi preşedintele legislativului Andrian Candu au declarat că nu-i vor permite controversatului politician rus să survoleze cu un avion militar spaţiul aerian al Republicii Moldova.

”Premierul Republicii Moldova consideră că Rogozin nu ar trebui să vină cu un avion militar. Bine. Atunci alegerea este a autorităţilor moldoveneşti: elicopterul sau motocicleta?”, a scris Rogozin.

De asemenea, acesta a postat o imagine pe motocicletă şi în cabina unui elicopter pe pagina sa de Facebook.

Discuţii leg

Citeşte şi
Sorina Matei: „Dezgustătoare naţie, blestemi ziua în care te-ai născut pe acest pământ!”

Sorina Matei, realizatoare la B1 TV, publică pe site-ul ei un lung text, plin de Read more

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei, apostrofat la Constanţa, de un tătar din Dobrogea

Evenimentul la care a fost prezent ambasadorul Rusiei a fost organizat de o Universitate particulară Read more

SUA au numit un reprezentant special pe România şi Bulgaria pentru combaterea corupţiei

SUA au desemnat pentru România și Bulgaria un reprezentant special care va acorda asistență în Read more

Rareş Bogdan despre pericolul teribil care paşte România

Rareș Bogdan face un rechizitoriu virulent evenimentelor petrecute în cazul crimelor din Caracal, vorbind despre Read more

Rovana Plumb despre România: “Ţara lui Liviu Dragnea”

Demența a cuprins PSD. Rovana Plumb a vorbit despre România, „ţara lui Liviu Dragnea!”. Declaraţia Read more

Acum v-aţi lămurit, din punctul de vedere al Moscovei, care e rostul sezonului european al României la Consiliul UE?

Acum v-aţi lămurit, din punctul de vedere al Federaţiei Ruse, care e rostul sezonului european Read more

Jobbik pune făţiş problema destrămării teritoriale a României

Partidul extremist maghiar Jobbik declară 2020 an comemorativ, la 100 de ani de la Trianon: Read more

Ambasada SUA, descriere exactă a situaţiei presei din România

Un document realizat de Ambasada SUA la București în anul 2016 descrie orientarea, calitatea și Read more

Le Figaro: Bolnavul Europei nu e Polonia sau Ungaria, e România

”Bolnavul Europei nu e Polonia, nici Ungaria, ci România”, scrie profesorul român Alexandru Călinescu într-un Read more

Traditii romanesti de nunta

Nunta inseamna mult mai mult decat petrecere din locatia unde are loc nunta. Daca in Read more

Share