home DIVERSE Divorțul poate fi obținut chiar și când soțul/soția nu este de acord – avocatul specializat va găsi o soluție

Divorțul poate fi obținut chiar și când soțul/soția nu este de acord – avocatul specializat va găsi o soluție

Share

Din punct de vedere psihologic, divorțul este o traumă ce lasă urme adânci. Însă atunci când se impune o astfel de situație, cel care inițiază divorțul gândește mai degrabă rațional și știe că va avea nevoie de reprezentare și de apărare în tribunal. Un avocat specializat în dreptul familiei care să înceapă procedura de divorț este ceea ce aveți nevoie.

Desigur că în tot acest proces dorința este de a divorța rapid și ieftin. Cazurile se complică atunci când cealaltă parte nu este de acord cu această situație. Într-un caz ideal divorțul are loc de comun acord. Un avocat bun pentru divort vă poate consilia chiar și pe amândoi, întrucât desfacerea căsătoriei poate avea loc la ofițerul de stare civilă, la notar sau pe cale judiciară. Însă în astfel de cazuri trebuie să existe și comun acord privind administrarea de bunuri și grija față de copii, dacă există.

În multe dintre cazuri apar neînțelegeri întocmai pentru că în urma unui divorț se separă bunuri și desigur se dispută minorii. Aici intervine un avocat divort ce trebuie să vă apere cauza, drepturile și să vă ajute să restabiliți un curs firesc în viață. Acesta va reprezenta pe unul din soți în procedura de divorț, din culpă.

Cum divorțaţi dacă soțul sau soția nu este de acord

Desfacerea unei căsătorii în cazul în care una dintre părți nu este de acord se dispută exclusiv în tribunal. Acest lucru va fi posibil prin demonstrarea faptului că raporturile căsătoriei au fost vătămate în așa fel încât nu se mai poate continua. Este nevoie de motivare și de dovada unor comportamente și fapte care să demonstreze culpa partenerului.

Astfel de cazuri sunt destul de grele pentru că sunt aduse în instanță tot felul de probe ce îl pun într-o lumină negativă pe celălalt. Un avocat competent va găsi soluția și apărarea potrivită pentru ca soluționarea divorțului astfel să rezulte cât mai repede cu puțină sau cauza să fie amânată suficient încât părțile să își găsească înțelegerea necesară pentru a remedia totul pe cale amiabilă.

Divorțul fără culpă

În alte cazuri divorțul poate fi cerut din motive medicale. În acest caz vorbim despre boli grave ce afectează relația de căsătorie, caz în care divorțul va fi pronunțat pe cale judiciară, fără a se menționa culpa pentru destrămarea căsătoriei.

Un alt caz aparte este reprezentat de cei care în fapt sunt despărțiți. Oricare dintre soți poate cere divorțul dacă nu mai există conviețuire de cel puțin 2 ani. În acest caz vorbim însă de culpă exclusiv pusă în seama celui care reclamă, care cere divorțul.

De ce contează din a cărui culpă se pronunță divorțul? Ulterior pronunțării unui divorț poate exista și cererea de prestație compensatorie, însemnând a cere întreținerea, sume de bani sau rente viagere de la soțul din a cărui vină exclusivă se desface căsătoria.

Pentru că indiferent de cale, procesul de divorț să fie finalizat curând, în condițiile favorabile, este necesar să vă înarmați cu răbdare și să alegeți un avocat competent. O recomandare este biroul de avocat Ivan Răzvan Claudiu, cu pagina oficială avocativan.ro.

Citeşte şi
Prinţul Nicolae se mută în România împreună cu soţia lui, Alina-Maria

The Telegraph anunţă că prinţul Nicolae se va muta înapoi în România, împreună cu soţia Read more

Soţia şi fiica lui Gaddafi au fugit în Tunisia

Safia şi Aisha Gaddafi au intrat pe teritoriul tunisian în urmă cu câteva zile, după Read more

Super interviu: Devious Angel vorbeste despre viata intr-un studio de videochat!

Devious Angel este un nume emblematic pentru industria de videochat, intrucat aceasta tanara s-a transformat Read more

Unde poti obtine cel mai usor fisa medicala pentru permis auto?

Daca pana acum ti se parea o adevarata corvoada sa iti reinnoiesti permisul, un calvar Read more

Importanta magneziului pentru sanatate

Magneziul este un mineral important pentru organismul uman. Este al doilea cel mai abundent element Read more

ISF sprijină lupta cu Covid-19

Institutul de Studii Financiare (ISF) se implică în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 și donează Read more

Agentia Funerare Paul oferă cele mai complexe pachete pentru momentele de tristețe

Decesul unei persoane dragi este foarte dureros, iar gândul că nu va mai putea fi Read more

Relatia de cuplu – cand apelam la ajutorul unui specialist?

In relatia de cuplu, se intampla de multe ori sa intampinam dificultati la nivel de Read more

Care este secretul unei priviri expresive si luminoase

Foarte multe femei cred ca machiajul consta doar in culorile pentru ochi si buze, asa Read more

Pictorul Fericit, nume proaspăt pe piață, ne prezintă pictura pe numere!

Indiferent că suntem tineri sau trecuți de mult de floarea vârstei, pictura a reprezentat la Read more

Share