Distrugător rus aflat la câţiva metri de o navă americană

Share

Un distugător rus, Admiral Tributs, s-a apropiat foarte mult de un distrugător american, în Marea Japoniei.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că o navă de luptă a Flotei Oceanului Pacific a oprit încercarea unui distrugător US Navy, de a trece frontiera de stat a Federației Ruse, în Marea Japoniei.

“Astăzi, 15 octombrie, în jurul orei locale 17.00, distrugătorul american Chafee (DDG 90), care operează în Marea Japoniei de câteva zile, s-a apropiat de apele teritoriale ale Federației Ruse și a încercat să treacă frontiera de stat”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de Interfax.

Reprezentanțil ruși considera că nava mare antisubmarin Admiral Tributs a Flotei din Oceanul Pacific a acționat conform regulilor internaționale de navigație, intervenind pentru “alungarea intrusului din apele teritoriale” după transmiterea mai multor avertismente.

Dar Rusia susține că distrugătorul american USS Chafee a schimbat cursul, după avertismentele Marinei Ruse.

“Echipajul distrugătorului Chafee, după ce s-a convins de hotărârea navei rusești de a interveni pentru prevenirea încălcării frontierei de stat, a schimbat cursul navei și la ora 17.50 s-a întors în direcția opusă.

Admiral Tributs s-a apropiat la mai puțin de 60 de metri de nava americană”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, potrivit publicației DefenseRomânia.ro.

Share