home POLITICA Diplodocul Tudose, venit din pădure, cu măciuca sub pardesiu

Diplodocul Tudose, venit din pădure, cu măciuca sub pardesiu

Share

Să discutăm puţin aşadar şi despre diplodocul Tudose, venit din pădure, de pe cracă. Cu măciuca pe care o foloseşti în pădure ca să-ţi omori dujmanu’, la subsuoară, montată sub pardesiul scump.

A jucat baschet. E un sport care, în pofida aparemţelor, este extrem de dur. Presupune o permanentă luptă pentru control. Cine nu are controlul e terminat. De aceea, cine nu are controlul luptă permanent să-l deţină şi tot aşa.

Pilonul II sau învățând PSD democrație liberală, că nu pricepe

E în subteranele PSD de o eternitate, ca şi Sorin Grindeanu. Ca să rezişti în mediul coroziv, plin cu toxine umane, care este PSD, trebuie să ai ficat puternic. Un “carmolist bătrân”, cum este făcut pe Internet Tudose, nu are asemenea rezistenţă. Din contră.

Diplodocul Tudose, cardul şi dracul

Personal, eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari. Şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari.

Că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun».

Este, ad literam, declaraţia de la care ne-am ambalat să scriem acest articol. Ocazionat de un articol din România liberă. În primul rând, este inadmisibil pentru un prim-ministru dintr-un stat UE să facă o asemenea declaraţie.

Demisia, diplodocul Tudose!

Numai asemenea nenorociri rostite ar trebui să-i atragă demisia rapidă. Este inadmisibil ca premierul unui stat UE să vorbească de săptămâni în şir în vena decredibilizării sistemului bancar. Dintre băncile despre care diplodocul Tudose a ameninţat că face dezvăluiri, şase sunt bănci sistemice.

În total, în România avem 11 bănci sistemice din peste 40. Sistemic înseamnă că sunt destul de mari, pentru ca, în cazul unui faliment, una dintre acestea să ducă la grave probleme în tot sistemul bancar românesc. Când premierul face astfel de declaraţii iresponsabile, credibilitatea băncilor scade.

Când credibilitatea băncilor scade, acestea au mai puţini deponenţi şi apar problemele. Vrea diplodocul Tudose să aibă în biografie astfel de evenimente financiar-bancare? Să-şi amintească faptul că Theodor Stolojan are încastrată pentru întotdeauna în biografie naţionalizarea valutei.

Diplodocul Tudose şi mătărânga lui Terente

Aceasta este partea cea mai delicată şi dificlă a articolului. Să ne înţelegem: nu pentru mine, ci pentru diplodocul Tudose, care nu foloseşte carduri, că plăteşte comision, o pune pe nevastă-sa să spele de mână ca să economisească curent electric şi fură Internet de pe la vecini.

Cred că Mihai Tudose are o frustrare, un blocaj psihologic. El în PSD este obligat să umble cu măciuca în buzunarr ascunsă bine, sub pardesiul de lux. EI, la PSD, aşa sunt. Când au impresia că nu mai există soluţie, scot măciuca, şi bam!

Aşa şi Tudose. Frustrat de mediul PSD-ist aberant în care vieţuieşte, e obligat să folosească măciuca. Iar pentru că nu poate să o spună explicit, asta se transmite în instinct sexual. Şi se trezeşte vorbind în pubic despre mătărânga lui Terente, fără să-şi dea seama.

De ce Terente?

Adică, Dumnezeule, de ce Terente? De ce nu a spus “Al Capone era copil pe lângă acest bănci”? Că Terente a fost un bandit? Da, dar la Mina Minovici nu e depozittat în formol banditismul lui Terente. Deci diplodocul Terente să-şi rezolve problema şi să arunce măciuca. Suntem în România, UE.

Sau poate că domnul Mihai Tudose exact aceasta urmăreşte: să trântească sistemul bancar. Sunt atacuri pe mai multe fronturi. Un front este Pilonul II. Altul este sistemul bancar, unde primul atac a fost anul trecut, cu Legea dării în plată.

Acum, înţelegem că, după declaraţiile diplodocului, cu totul întâmplător, Protecţia Consumatorului merge în control la bănci. Mai avem decredibilizarea BNR. Evident că Banca Centrală şi exponenţii ei au problemele lor, dar una-i una şi nu înseamnă să mergem la destrucţie sistemică.

Share