home CULTURA, MUZICA DINAMITA MUZICALA: Faithful Breath, "Fading Beauty"

DINAMITA MUZICALA: Faithful Breath, "Fading Beauty"

Share

Grupul german Faithful Breath s-a format in Bochum in anul 1967 si a fost fondat de Heinz Mikus (voce, chitara) si Horst Stabenov (chitara bas), cand au parasit grupul Magic Power, pentru a forma un nou grup. In Faitful Breath li s-au alaturat Reinhold Immig (chitara), Walter Scheuer (chitara) si Jürgen Fischer (tobe).

Alegerea numelui grupului a venit de la altcineva: basistul Georg Grebe. Acesta a fost pentru putin timp basistul trupei, in locul lui Stabenov, care a lipsit din grup pentru cateva saptamani. Un alt muzician, Boggie Kopec, a fost de asemenea pentru scurt timp membru Faithful Breath, la inceputurile formatiei, iar putin mai tarziu, in 1967, saxofonistul Ulrich Bock a participat si el la aventurile muzicale ale trupei, destul de efemera in prima sa forma de agregare.

In prima sa forma de agregare, ca trupa de progresiv simfonic, Faithful Breath a lansat doua albume, Fading Beauty (1973) si Back On My Hill (1980). Primul dintre acestea este una dintre perlele muzicii progresiv-simfonice si nu trebuie sa lipseasca din colectia nimanui care indrageste acest gen de muzica.

Citeşte şi
Now down in the forest a young man went riding He passed by the great
EKSEPTION: "BEGGAR JULIA'S TIME TRIP" Original released as LP Philips 6314001, February 1970 1. Ouverture
In anul 1977 Faithful Breath a intrat din nou in studio pentru inregistrari, de aceasta
In anul 1969, Immig a parasit trupa, iar cateva luni mai tarziu Fischer a facut
https://www.youtube.com/watch?v=FNvOlyf-JAw
Share