home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION: Didrik Solli-Tangen, “My heart is yours” (Norvegia)

EUROVISION: Didrik Solli-Tangen, “My heart is yours” (Norvegia)

Share


Din punctul meu de vedere, Norvegia si-a propus anul acesta sa faca un eveniment: sa castige Eurovision a doua oara consecutiv. Melodia “My heart is yours” este, probabil, cea mai completa din tot concursul de anul acesta.

Este interpretata cu echilibru si majestate de catre tanarul tenor norvegian Didrik Solli-Tangen, despre care deja am scris, aratandu-l intr-un clip in duet cu Alexandr Rybak, el solist de opera, Rybak acompaniindu-l pe acesta la vioara.

Am inceput special cu Didrik si melodia pe care o interpreteaza anul acesta direct in finala, pentru ca voi incerca sa fac un top personal.

In acest top, pe primul loc se afla melodia “My heart is yours”, din punctul meu de vedere la egalitate sau putin superioara cu o alta, pe care o voi prezenta maine.

Si, pentru ca anul acesta chiar avem de unde alege, astept si propunerile voastre de top. Ma refer la topul valoric Eurovision, nu la prietenii interstate, semifinale etc., care pot sa modifice rezultatul final.

Practic, in aceasta piesa minunata tenorul de opera isi foloseste doar o mica parte din vocea sa si acest fapt este vizibil in lipsa de efort cu care interpreteaza aproape pana la sfarsit, extrem de relaxat si linistit.

E formidabil baiatul asta de 22 de ani: nu iese din ton nici macar o coma, nimic, abordeaza sunetele cu o plenitudine si cu o siguranta plenara, ba chiar mi se pare mai sigur, pe masura ce trece spre partea finala, la modulatie.

He-heee… acum se fac ca ploua, dar prin vara parca-i vad pe Marcel Pavel & Co. cantand in recitaluri melodia aceasta fulminanta, pe la sindrofiile de gen, tip Mamaia, Callatis sau Cerbul de Aur…

Citeşte şi
~Djuvara il uraste cel mai tare pe Ion Iliescu~marturii din Norvegia~Moara lui Assan, revendicata de
~Genisti au treaba: nu a explodat inca tot la Oslo~Norvegia reintroduce controalele la granite~Anders Behring
~courtesy Stratfor~ Cel putin 17 morti si mai multi raniti au fost semnalati in explozia
~Norvegia sub teroarea atentatelor~Craiova, Pampas de Romania~Vodafone a pierdut 1 milion de utilizatori~Romania, cele mai
Suedezii ajung la concluzia ca singurul mod prin care isi pot recapata mandria in Eurovision
Jimmy Jump a platit 1.800 de euro amenda pentru isprava de la Eurovision si, dupa
Romania libera scrie despre Eurovision, ca muzica a disputelor teritoriale: "Ridiculizat ca un Cernobîl cultural,
O semifinala grea, in care pe prietenii ne-ar vota doar Israelul. In rest, nu prea
Cele zece melodii care s-au calificat in finala sunt din urmatoarele state participante: Bosnia &
In afara de Belgia, Islanda si Malta, celelalte state sunt din sfera de influenta a
Share