home ECONOMIE, POLITICA Dictatura financiară europeană în curs de instaurare

Dictatura financiară europeană în curs de instaurare

Share

Să vedem care sunt elementele de fundament legislativ ce ar trebui impuse, pentru fondarea financiară a viitoarei dictaturi paneuropene care se pune la cale.

businessinsider

Se confruntă Uniunea Europeană şi membrii acesteia în prezent cu o criză? Ce poate fi făcut? Ce trebuie să fie făcut? UE pune la punct un nou tratat, numit Mecanismul European de Stabilitate (ESM). Un tratat al datoriei. Membrii Parlamentului European au acces cu toţii la legislaţia aflată în dezbatere în prezent.

Articolul 8: Stocul de capital autorizat va fi de 700.000.000.000 de euro. Adică de 700 de miliarde de euro. ŞAPTE SUTE DE MILIARDE DE EURO.
ÎNTREBĂRI: De ce această cifră? De unde vine această cifră? De către cine şi pe ce bază ştiinţifică a fost calculată?

ARTICOLUL 9: Membrii ESM se angajează prin acest act irevocabil şi necondiţionat să plătească la cerere orice capital sunt chemaţi să plătească în şapte zile de la formularea unei astfel de cereri.
COMENTARIU: Aici este clar: dacă noua Uniune Europeană are nevoie de bani, atunci trebuie să-i plătim în şapte zile. Având în vedere procedurile bancare normale, aceasta înseamnă că avem la dispoziţie patru zile să plătim un cec. Şi totuşi…
ÎNTREBĂRI: Ce înseamnă “irevocabil” şi “necondiţionat”? Ce ne facem dacă avem un parlament naţional care nu vrea să transfere banii către Bruxelles? Trebuie să plătim oricum?

ARTICOLUL 10: Schimbări în stocul de capital autorizat. 1. (Board-ul guvernatorilor băncilor naţionale) poate decide să schimbe capitalul autorizat, amendând articolul 8 în conformitate.
ÎNTREBARE: Scuze că îndrăznim să întrebăm, dar 700 de miliarde de euro sunt doar începutul? ESM poate să stocheze cât de mulţi bani doreşte, oricând doreşte, iar noi nu avem altceva de făcut decât să ne supunem, plătind irevocabil şi necondiţionat?

ARTICOLUL 27: 2. ESM va avea capacitate legală completă să instituie proceduri legale. 3. ESM, proprietăţile sale, fondurile şi activele sale vor avea imunitate în faţa oricărei forme de proces judiciar.
COMENTARIU: Deci vă pregătiţi să faceţi o manţocărie, despre care ştiţi că în viitor se va lăsa cu proces şi încercaţi să vă puneţi la adăpost de mâna Justiţiei.
ÎNTREBARE: Deci ESM poate să facă exact ce vrea, inclusiv să ne dea în judecată dacă nu plătim banu’ la timp, în schimb noi nu putem să dăm în judecată ESM?

ARTICOLUL 27: Statut legal, privilegii şi imunităţi. Proprietăţile, fondurile şi activele ESM vor fi imune de la căutare, rechiziţie, confiscare, expropriere sau orice altă formă de acaparare, preluare sau prescriere (n.n.: în cazul ipotecilor) de către guverne, justiţie, administraţii sau acţiune legislativă.
COMENTARIU: Aşa cum la punctul anterior era evident că se pun la adăpost de mâna Justiţiei, aici devine evident cum au de gând să acţioneze, când vine vorba despre prescriere: vor să hăpăie toţi banii pe care îi mai au statele, până nu mai sunt deloc bani, apoi vor să se împrumute, punând ipoteci.
ÎNTREBARE: Imunitatea la acţiunile judiciare a fost deja stipulată la punctul 3, dar punctul 4 precizează clar că nici una dintre instituţiile democratice nu se poate atinge de acest ESM.

ARTICOLUL 30: Imunitatea persoanelor. 1. Guvernatorii, directorii, directorul de operaţiuni şi membrii stafului vor fi imuni la orice proces legal, cu respectarea actelor produse de aceştia şi vor avea acte şi documente oficiale inviolabile.
COMENTARIU: A, iată-i şi pe principalii actori ai nenorocirilor ce se pregătesc. Îi vedem aici nominalizaţi.
ÎNTREBARE: Deci toată lumea care este implicată în sfera decizională a acestui ESM este dincolo de orice putinţă de a fi prinsă cumva într-un cadru legal şi nu răspunde în faţa nimănui? Inviolabilitatea actelor şi documentelor lor înseamnă că sunt intangibili? Că nu vom avea dreptul nici măcar să vedem ce este scris în documente?

COMENTARIU FINAL: Dacă acest proiect va deveni faptă, filmele science fiction despre lumi hipertehnologizate despotice, dominate de un grup de plutocraţi care deţin informaţia, cu o mare masă de inşi obligaţi să muncească precum sclavii vor deveni o dulce poezie faţă de ceea ce vom fi obligaţi să suportăm cine ştie pentru cât timp.

nota: textul figurat cu verde ne aparţine, restul este un transcript tradus al scriptului folosit la clipul embedat in debutul postării.

Citeşte şi
Daddy Dragnea îşi execută silit plaiurile copilăriei sale, comuna Saelele

Tel Drum este urmărită penal și își cere insolvența. Compania a solicitat executarea silită a Read more

Marea Britanie se îndepărtează de Uniunea Europeană

Cameron a decis organizarea, în intervalul anilor 2015-2017, a unui referendum privind rămânerea Marii Britanii Read more

Lovitura de stat parlamentară din Paraguay. Paralelă cu România

Ceea ce s-a întâmplat în statul sud-american seamănă ciudat de mult cu ceea ce s-a Read more

Revista presei. De ce mai mizăm pe adoptarea euro?

~nemtii ne sunt datori, nu invers~SUA sprijina Romania pentru Nabucco~Cati Andronescu si fabricile de diplome~Cazul Read more

Revista presei. Caracatiţa Petromservice

~Basescu: Romania devine tinta prioritara de atac; Solutie Rosia Montana - referendum local~numire politica la Read more

Revista presei. Miza vizitei lui Băsescu în SUA

~ultimele zvacnete ale slugilor lui SOV~Atena in vrie, sevraj si picaj~euro se depreciaza~s-a fasait diversiunea Read more

WikiLeaks: Gitenstein – AGRI ar putea concura cu Nabucco

Gitenstein avertiza că proiectul AGRI ar putea concura cu Nabucco în ceea ce priveşte achiziţionarea Read more

De unde si pana unde “Daca SUE nu e, nimic nu e?”

o noua disperare bantuie acum Europa: Europa. Daca e sa ne luam doar dupa ultima Read more

Revista presei. Doru Iuga, trimis in judecata pentru proxenetism

~100 de preoti filmati intretinand relatii homo~incepe lupta pe petrolul Libiei~ce triburi iau puterea in Read more

Revista presei. Colgate Total, pasta de dinti hormonala

~cum s-a pricopsit deputatul Rizea cu o palarie de bani~Lazaroiu vrea un cap limpede la Read more

Share