Detalii esentiale in alegerea uniformelor medicale potrivite!

Share

Vestimentatia specifica domeniului sanitar, fie ca este vorba de costume, halate sau uniforme medicale, are doua mari roluri. In primul rand, aceste articole vestimentare vorbesc despre profesia pe care o practica persoana respectiva, fiind emblematice pentru domeniul medical. In al doilea rand, au rolul de a mentine igiena atat de necesara cadrului in care se desfasoara activitatile medicale.

Cu toate ca uniformele medicale ne duc cu gandul la personalul din spitale si farmacii, aceste haine de lucru sunt reprezentative pentru o categorie vasta de domenii. De exemplu, uniformele medicale sunt folosite de medicii stomatologi din clinicile de stat si private, de laborantii care au de-a face cu diverse substante, de personalul din cadrul clinicilor ce ofera servicii estetice, de catre kinetoterapeuti, nutritionisti sau chiar de catre medicii veterinari.

Revenind la rolul emblematic pe care il are aceasta vestimentatie specifica, pentru a transmite profesionalism si incredere celor din jur, va trebui sa te orientezi catre uniforme medicale de cea mai buna calitate, care sa reflecte profesia careia te-ai dedicat. Din acest punct de vedere, va fi necesar sa iei in considerare cateva aspecte inainte de a alege piesele vestimentare potrivite, iar specialistii de la Kronos.ro te vor ajuta cu cateva sfaturi in acest sens.

Criterii decisive in alegerea uniformelor medicale

– Un prim aspect esential este materialul din care sunt realizate aceste piese vestimentare. Indiferent de culoarea uniformelor medicale sau broderia si insemnele aplicate, acestea vor necesita spalari dese in cadrul unor programe de spalare mai putin “prietenoase” cu materialul, dat fiind faptul ca igiena este unul dintre cele mai importante detalii ale medicinei. Tocmai de aceea, sunt indicate atat bumbacul natural, pentru o textura fina si confortabila, cat si poliesterul, foarte eficient atunci cand se doreste evitarea transpiratiei si a umezelii.

– Aspectul unei uniforme medicale este la fel de important. Aceste articole de vestimentatie simbolizeaza atat incredere, cat si profesionalism, fiind o carte de vizita si asigurand o prima impresie puternica, mai ales atunci cand lucrezi direct cu pacientii. Prin urmare, alaturi de halate medicale albe, clasice, putem intalni costume si uniforme intr-o paleta larga de culori, precum rosu, roz, albastru sau verde, in functie de preferinte sau de necesitati.

– Inca un considerent pe care trebuie sa il ai in vedere este croiala, aceasta facand diferenta dintre uniformele medicale pentru barbati si cele pentru femei sau dintre medic, asistent si infirmier. In plus, trebuie incluse in aceasta ecuatie si activitatile zilnice, unele necesitand o mai mare libertate de miscare, cum este cazul tehnicienilor dentari.

– Personalizarea uniformelor este un alt detaliu de care trebuie sa tii cont. Acestea pot fi confectionate la comanda in culorile institutiei sau companiei si imprimate cu logo, nume, slogan sau chiar personaje din desene animate (pentru departamentele de pediatrie sau pentru veterinari). Exista, de asemenea, si alte tehnici de imprimare si personalizare, precum transferul termic sau serigrafia, insa broderia este de departe cea mai buna varianta pentru confectiile textile, oferind un aspect premium atunci cand modelele dorite nu sunt de mari dimensiuni.

Pentru a beneficia de uniforme medicale de cea mai buna calitate, alege Protect Kronos, producator de echipamente de protectie si haine medicale inca din anul 1992! Aceasta companie iti pune la dispozitie orice tip de produs textil, in orice dimensiune sau culoare, la preturi negociabile, in cazul comenzilor voluminoase. Mai mult decat atat, Protect Kronos detine propriul atelier de croitorie, alaturi de un departament de branding, unde vei putea beneficia de personalizarea produselor finale in concordanta cu imaginea companiei tale. De asemenea, toate confectiile textile marca Protect Kronos respecta in intregime normele si standardele de calitate in vigoare, fiind certificate Rocert.

Share