home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Denise Rifai n-a priceput nimic din presă, recidivează

Denise Rifai n-a priceput nimic din presă, recidivează

Share

Denise Rifai nu a înţeles nimic din ce i s-a întâmplat şi a reacţionat la criticile recente, demonstrând că nu ştie meserie de presă. Simptomatic este felul în care şi-a ales ea cele mai importante fragmente din emisiunea electorală pe care o realizează.

Acestea sunt exact cele în care a scandalizat mai mult, prin lipsa ei de profesionalism şi inteligenţă funcţională.

Dorina Rusu, membru CNA, fost jurnalist foarte bun la începutul anilor 90, a sesizat derapajele lui Denise Rifai “pentru posibile încălcări legate de rolul moderatorului în emisiune“.

Fudulă, Denise Rifai a comentat:

O să îi rog pe cei de la CNA să îmi spună ce întrebări nepotrivite am pus.

În continuare, vom lista declaraţiile jurnalistei şi le vom comenta cu roşu aldine.

Dacă emisiunile sunt urmărite integral, nimeni nu mă poate acuza că mi-am depășit atribuțiile de moderator. Sunt pusă la zid că pun întrebări normale.

Primele emisiuni au fost urmărite integral, pentru comportamentul şocant al moderatoului. Acum audienţa a scăzut. Oricum ar fi scăzut. Denise, poţi încerca să faci NewsRoom cu streaptease, primele emisiuni vor avea audienţă mare, dar asta nu înseamnă că faci presă.

Întrebări nepotrivite? Aia cu împreunarea e o tâmpenie, nu e nevoie să ştie lumea ce frustrări şi ce obsesii ai, iar cea cu documentul dovedeşte lipsă de bun simţ. Există posibilitatea ca, dacă îţi voi vorbi despre o anumită coardă care trece prin centrul cercului, să nu ştii la ce mă refer, dar asta nu înseamnă că nu ştii matematici superioare. Dacă în facultate toceai nişte definiţii stupide, nu ai priceput neapărat ceva din materie.

Mă simt deranjată de faptul că lumea e revoltată de calitatea întrebărilor, și nu de calitatea invitaților.

Candidaţii la funcţia de primar de anul acesta sunt foarte buni, mult mai bine pregătiţi decât la alte scrutine. Cunosc materia, dau soluţii, se vede că au legătură cu administraţia locală. Exemple ilustre: Dan Cristian Popescu, Alexandru Nazare, Augustin Hagiu (dincolo de partidul-belea din care face parte).

Când îi întrebi de cum se face bugetul și ei nu știu să răspundă sau de câte școli sunt în sector și nu știu nu e de interes? Nu te revolți?

Orice tocilară care a învăţat pe de rost cifre în facultate consideră asta cu cifrele o virtute. Denise, n-ai priceput nimic din cursurile de management. Oamenii aceştia vor să fie manageri, nu funcţionari cu mânecuţe care manipulează munţi de cifre. Plus că este jenant să ai pretenţia de la interlocutor să ştie pe de rost o basculantă de date… pe care tu le citeşti de pe hârtie…

Era nevoie de o decredibilizare a mea pentru a acoperi lipsa de competență a unor candidați.

Sunt foarte competenţi, cei mai slabi dintre candidaţii care au trecut pe la tine prin studio, precum Laura Chiriac, sunt mai buni decât cei mai buni din precedenta campanie. Defapt, asta este una dintre ciudăţeniile campaniei, dar despre aceasta nu se vorbeşte.

Sunt și mulți care mă apreciază, care m-au lăudat, nu m-au certat.

E problema lor. Înseamnă că nu ştiu meserie. Ce relevanţă are faptul că un candidat la funcţia de primar a tocit nişte cifre şi nu are soluţii? Oamenii aceştia au două probleme: soluţiile pe care le oferă şi credibilitatea – vor face ei ceea ce promit sau nu?

E o clepsidră întoarsă invers.

Nu, clepsidra, oricum o pui, rămâne aceeaşi, nisipul se scurge inexorabil.

Atenția s-a dus spre mine, nu spre candidați.

Normal, dacă pufăi angoasată în studio ca o locomotivă la depou, e firesc. Vedeta emisiunii este politicianul, nu moderatorul. Jurnalistul pune întrebări, trebuie să fie sobru, reţinut, nu oftează, nu face consideraţii ironice sau caustice decât foarte rar, îşi pune în dificultate interlocutorul prin calitatea întrebărilor, nu prin felul în care îşi bate preopinentul cu tocul de la pantof în moalele capului.

Pe ei trebuie pusă lupa. Nu e bine.

Ba da, e bine, ai fost luată în colimator pentru lipsă de profesionalism, nu pentru că ai fi devenit brusc vedetă de televiziune. Te crezi Robert Turcescu şi eşti o prompteristă de duzină.

De când se vorbeşte într-un sudio de televiziune despre împreunare? Dacă-mi făceai aşa ceva pe post, te izbeam din vorbe de toţi pereţii, te făceam să-ţi mesteci lavaliera, apoi plecam din live şi te lăsam să vorbeşti singură restul programului. Pe unde scoteai cămaşa, pe Dorobanţi sau pe Căderea Bastiliei?

===

Atitudinea lui Denise Rifai este o eroare profesională majoră. Întreaga dezbatere electorală ar fi trebuit centrată pe antinomia corupţi – incoruptibili şi pe soluţiile pe care le oferă candidaţii la problemele urbei.

Strategii din fosta USL s-au gândit, s-au chinuit, s-au scremut, căutând avan soluţii prin care să oculteze, pe cât posibil, aceste teme deranjante pentru ei. Dar nu le-a trecut niciodată prin cap că vor primi ajutor tocmai de la Denise Rifai.

Cei care urmăresc campania electorală pentru câteva zile nu s-au mai întrebat care este candidatul mai bun pentru cetate, ci “ce clovnerii mai face Denise Rifai cu invitaţii prin studio“.

Apoi le-a trecut, pierzându-şi răbdarea. Oricum, conducerea postului i-a cerut fetei să se mai potolească, iar emisiunile au devenit plicticoase ca Route 66. Dacă nu exersează flegme-ntre ochi administrate invitaţilor, chiar cu obsesia ei pentru cifre, Denise Rifai e pur şi simplu plictisitoare.

Citeşte şi
Denise Rifai, lupte în noroi cu Laura Chiriac pe Realitatea TV VIDEO

După ce a fost prinsă investigând anticorupţie nemijloit gura lui Diacomatu, Laura Chiriac era să

Laura Chiriac Basoc. Soţie, politician, femeie, iubită

În plină campanie electorală, leoaica anticorupţie Laura Chiriac de la Sector 1 a fost prinsă

Laura Chiriac este consilier de stat al lui Victor Ponta

Laura Chiriac, pe adevăratul ei nume Laura Corina Basoc, este noul consilier pe probleme sociale

Elan-ANAF ramane cu brandul Realitatea. Ghita face RTV

Elan va detine in continuare brandul Realitatea, iar Ghita si unele vedete ale postului se

Laura Chiriac în locul Andreei Creţulescu

Laura Chiriac o va înlocui pe Andreea Crețulescu pe tronsonul 18-20.

Istericale de moderatori

Andreea Creţulescu (RTV) sau Gabriela Vrânceanu-Firea (A3) în topul stridenţelor, al stilului răstit-istericos ai cărui

DSK ar fi incercat sa o seduca pe Laura Chiriac

"Lucram pe atunci la RFI şi am participat la o conferinţă la Bucureşti unde era

Revista presa(rilor)

"Guvernatorul" Liviu Mihaiu revine, luni, la TVR 1, cu "Între bine şi rău", anunta Mediafax:

Revista presa(rilor)

Razboiul Lumilor, varianta georgiana, istorisit de Ziua Online: Dacă Orson Wells i-a făcut pe americani

Realitatea TV e la un pas să-l implice din nou pe Băsescu în Cazul Ciorogârla

Evident, şi ministrul de Interne Vasile Blaga, şi preşedintele Traian Băsescu sunt implicaţi în traficul

Share