home MASS MEDIA Delictul de consemnare

Delictul de consemnare

Share

In urma cu ceva vreme, Florian Goldstein a publicat in Bursa un editorial care trata, printre altele, si acest subiect. Delictul de consemnare se petrece, in logica presei mafiotizate, in conjunctura in care anumite subiecte-tabu, ce nu trebuie tratate, ci ignorate, sunt facute publice de catre unii jurnalisti sau de unele organe de presa, considerate de mafioti ca fiind defectori de la legea tacerii.

foto: AnonymousMonetarist

fotoinfo: Disinformation Tactics: The Methods Used To Keep You In The Dark “The days of the legitimate “investigative reporter” are long gone, and journalism itself has deteriorated into a rancid pool of so called “TV Editorialists” who treat their own baseless opinions as supported fact.”

In perioada cat eram la Gardianul, acreditat pe Guvern, am participat la o sumedenie de conferinte de presa, organizate de catre ONG-urile antiguvernamentale intr-un hotel de vizavi de cladirea Executivului.

Era pentru mine o oportunitate sa ma aerisesc la creier de textele guvernamentale ingalosate si sa ma intalnesc cu oameni care pe atunci inca mai tineau steagul sus. Cand veneam insa in redactie, ceea ce as fi putut consemna de la aceste evenimente publice era refuzat la publicare.

Ar fi fost un delict de consemnare din partea Gardianului.

Pe atunci, notiunea aceasta functiona intraredactie, nu la nivelul intregii mass-media. Am mai marturisit si voi aminti din nou ca a fost o anumita perioada, la Gardianul, in care lucrurile au fost duse ad absurdum la situatia in care numele lui Gusa, Cozmin Gusa, pe atunci purtacios de cuvant al PSD, era interzis.

Fiind acreditat pe PSD, inevitabil martea aveam briefing cu Gusa si aici tipul facea declaratii foarte interesante, legate indisolubil de jocul politic, ce nu puteau fi trecute cu vederea sub nici un motiv.

Printre altele, rolul meu ingrat era sa scriu aceste lucruri fara sa pun declaratiile si faptele politice in gura lui Gusa, interzis la publicare pe ogorul organului de presa al trezorierului PSD, Aristide Roibu.

Dupa venirea lui Basescu la putere, ca un reflex de autoaparare, mafiotii potentati au acaparat si mai mult din presa, iar acum singurele publicatii unde se poate consemna realitatea nedeformata tot timpul sunt Evenimentul zilei, Curentul si, probabil, Romania libera.

Ma refer la subiecte sensibile, precum, de exemplu, procesele si, in general, ispravile lui Sorin Ovidiu Vantu si cele ale gastii sale. Din acest punct de vedere, punctual, pe acest subiect, intra in hora uneori si Adevarul.

Daca insa cineva ca Budescu de la StareaPresei.ro consemneaza acelasi lucru, el este vinovat de delict de consemnare. El nu e controlat. Dan Badea trateaza subiectul? Ha, astia e nebuni, dom’le. Scrie ceva EvZ pe subiect? Ha, astia sunt “oficiosul”, to’arasi.

Imi asum acest delict. La StareaPresei.ro nu exista cenzura. Exista insa tot felul de spagari tristi ai mogulilor, care sucesc pe dos realitatea lucrurilor astfel: televiziunile teroriste inventeaza niste subiecte, acrediteaza ideea ca ele sunt realitatea lucrurilor, apoi spammerii mogulilor incep sa ma acuze in comentarii de delict de neconsemnare.

Eu imi asum si acest delict, cel de neconsemnare, chiar daca poate ca uneori gresesc, neconsemnand si cazurile reale de coruptie si situatiile scandaloase in care ajunge uneori puterea politica. Din pacate insa sunt conjuncturi in care nu-ti mai dai seama cand intoxica si cand se raporteaza la o situatie reala slugile mogulilor. E povestea cea veche, cu Petrica si cu lupul.

Un al treilea exemplu de delict de consemnare, sanctionat dur de catre moguli, este cazul lui Dan Voiculescu si al felului in care si-a construit acesta averea nemasurata.

Voi publica in viitor cel putin un armaghedon pe acest subiect, foarte cunoscut public deja, dar care, atunci cand se trec in revista motivele pentru care PNL nu ar fi trebuit sa se alieze pentru nimic in lume cu PC, sunt trecute sub tacere, ori pur si simplu nu sunt cunoscute de catre autorii analizelor politice. Voi fi vinovat atunci, recunosc, pentru inca un delict de consemnare. Tipic nenorocitilor astora de jurnalisti, care ne strica ploile, vedea-i-am pe toti la mititica…

Am dat cateva exemple de delict de consemnare si de directionare a consemnarii de presa cu adresa politica clara, pentru manipularea opiniei publice. Am facut-o expres astazi, pentru ca se afla in tara un jurnalist britanic pe nume Aidan White, mare luptator pentru drepturile confratilor sai.

Ii urez: “Bine ati venit si va multumim pentru felul in care ati contribuit la atenuarea situatiei delicate in care ne aflam, din punctul de vedere al drepturilor jurnalistilor din Romania. Asa cum stim ca veti proceda si in continuare!”

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share