home ECONOMIE Declaraţii de avere pentru toţi românii impuse din anul 2018?

Declaraţii de avere pentru toţi românii impuse din anul 2018?

Share

De la 1 ianuarie 2018, salariaţii români ar urma să depună anual declaraţii de avere. Liviu Dragnea nu este însă foarte convins că acest lucru se va întâmpla. „Trebuie să decidă Guvernul”, spune liderul PSD.

Extremele averii deputatului PSD Zisu Stanciu

La începutul anului, la numirea Cabinetului Grindeanu, liderul PSD a spus că are control absolut asupra deciziilor Guvernului. Acelaşi lucru l-a sugerat şi la numirea Cabinetului Tudose.

Aceste declaraţii de avere sunt numite declaraţii de patrimoniu în noul program de guvernare. Cetăţenii nu ar trebui să-şi declare doar veniturile, ci şi proprietăţile sau alte bunuri.

Declaraţii de avere? Liviu Dragnea spune că e treaba Guvernului, nu a sa

Declaraţia de patrimoniu va fi introdusă de la 1 ianuarie 2018? Este întrebarea care i-a fost pusă de presă lui Liviu Dragnea.

Aşa ar trebui, dar în această vară o să ne prezinte Guvernul şi decizia finală.

, a răspuns liderul PSD.

Trebuie foarte bine pregătită și din punct de vedere tehnic, și din punct de vedere al acceptanței. Să înțeleagă oamenii ce facem, de ce facem acest lucru. Ma îndoiesc că 2018 va funcționa cu această declarație.

, a spus premierul Mihai Tudose când a fost la Bruxelles referitor la aceste declaraţii de avere.

Sistemul informatic obsolete numai de 17 milioane de declaraţii de avere ducea lipsă

Fostul şef ANAF avertiza că sistemul informatic uzat al instituţiei nu va face faţă. Sunt  provocării de a prelucra declaraţiile de avere ale populaţiei.

„În momentul de faţă, la cum stau lucrurile, eu nu văd un viitor prea strălucit al acestui proiect”, spunea Bogdan Stan, șeful ANAF, care a fost demis zilele trecute. Conform recensământului din anul 2013, în România sunt 16,3 milioane de români.

Să zicem că sunt acum 17 milioane. Dacă 17 milioane de români depun declaraţii de avere, ce se va întâmpla cu sistemul informatic ANAF. Acesta cade la fiecare 25 ale lunii, când depun declaraţiile de TVA firmele.

Analiștii spun că aceste declarații de avere ar trebui introduse gradual

„Ar trebui introdusă gradual, în funcţie de averea şi patrimoniul persoanelor fizice. Această declaraţie trebuie privită în contextul impozitului pe venitul global. Dacă chiar se doreşte impozitarea acestui popor prin procedura impozitului pe venitul global, atunci ar trebui să meargă mână în mână cu declaraţia de avere”, este de părere analistul fiscal Adrian Bența.

Oamenii se tem de cozi şi birocraţie. Cred însă că Guvernul va amâna şi această nouă prevedere din programul de guvernare. „Pot să fac o declaraţie de avere, dacă mă pune să umblu pe drumuri nu mi se pare ok”, spune un contribuabil.

„Cred că ar trebui să se aplice doar celor care lucrează în sistemul public, nu şi cel privat”, este de părere o femeie. „Eu ştiu… guvernanţii noştri astăzi spun una, mâine spun alta, aşa că până la urmă cred că nu se va face acest lucru”, arată un domn mai în vârstă.

Citeşte şi
„Rovana Plumb is a corrupt disgrace”. Revoltă a românilor pe pagina de Facebook a Comisiei
Geneticiana Florina Raicu face dezvăluiri despre originile genetice mitocondriale ale Românilor. Raicu a constatat că,
Un primar PSD a jignit românii, făcându-i pe toţi (cei rămaşi în ţară) beţivi şi
Deputatul Miron Ignat a declarat pentru presa rusă că românii se spală în troacă. Această
Platforma Unionistă Acțiunea 2012 solicită Guvernului României să întreprindă o serie de măsuri urgente pentru
Nu voi da acum vreun verdict, dar ţin să menţionez că situaţia este şi cu
Ministerul Transporturilor, Ioan Rus, a jignit îngrozitor românii din diaspora, spunând că, de banii pe
~sechestru pe gunoiul Cosa Nostra~Steaua sub teroarea Becali~frauda, sport national in Grecia~personajele din sceneta franceza
Moscova a reuşit să-i convingă pe americani că nu armatele ruse la Nistru sunt problema
~alegeri in PDL~Eurovision. O poveste veche~Elena Turcu se intoarce in magistratura~romanii prigoniti in Banatul Sarbesc
Share