home POLITICA De ce îl lasă Traian Băsescu pe Victor Ponta la Consiliul European

De ce îl lasă Traian Băsescu pe Victor Ponta la Consiliul European

Share

Victor Ponta s-ar duce de capul lui, ditai malul de om, cât uşa, la Consiliul European, la Bruxelles, împreună cu Crin Antonescu, Andrei Marga şi compania de sunet şi lumină.

Ziare.com

Este foarte important să vedem ce este pe agenda discuţiilor de la Bruxelles. Sunt decizii hotărâtoare, de care depinde viitorul Zonei Euro şi cel al Uniunii Europene. Consolidarea fiscală (Pactul fiscal), creşterea economică, criza din Zona Euro.

Radu F. Alexandru: “Prezenţa lui Victor Ponta la Consiliul European este infracţiune, pentru că reprezintă uzurpare de calităţi oficiale, art. 240 din Codul Penal”

Există divergențe majore de viziune între Angela Merkel și François Hollande. Până acum, România, prin Traian Băsescu, nu a avut această problemă: de ce parte să te situezi – de partea lui Merkel, adică a Germaniei, ori de partea lui Hollande, adică a Franţei.

De exemplu, Hollande, în cea mai socialistă manieră posibilă, vrea mobilizarea a 1% din PIB-ul european pentru relansarea economică. Merkel se opune. În mai multe chestiuni însă cancelarul german este pe alte poziţii decât preşedintele fracez.

De fapt, aşa cum vedem aici, s-a găsit ce au în comun cei doi: sunt de acord ambii cu o taxă pe tranzacțiile financiare. Pe de altă parte, înainte de Consiliul European care începe mâine, cei doi politicieni se vor întâlni la Palatul Elysée ca să încerce să găsească puncte comune.

CODUL PENAL
“Capitolul IV
INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII
Art. 240
Uzurparea de calităţi oficiale
Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.”

Mâine, la Bruxelles, dacă va reprezenta România, Victor Ponta se va situa de partea socialistului François Hollande, socialist de-al lui, a cărui alegere preşedinte PSD a salutat-o zgomotos, ceea ce va provoca scandal la Bruxelles, pentru că va reprezenta o cotitură dramatică în poziția României în chestiune.

Care va fi rezultatul? Imediat reprezentanţii statelor la Consiliul European (preşedinţi de state şi prim-miniştri) din întreaga UE vor începe să se întrebe cine e novicele acesta apărut din neant care schimbă din câteva cuvinte politica României?

Şi bululup! Vor afla de plagiat. Vor descoperi apoi că i se spune ironic Micul Titulescu, că este emulul fostului prim-ministru Adrian Năstase, astăzi puşcăriaş, condamnat pentru fapte de corupţie. Toate acestea în timp ce România, prin Ponta, va da o lovitură grea încercărilor europene de redresare din criză.

Astfel, ca în aikido, fâşneţul Băsescu îl va termina politic pe Victor Ponta cu propriul său avânt politic orb, pe care şi-l ia acum acesta. Dacă nu ajungea revolta tot mai multor români, presiunile pentru plecarea plagiatorului şi pupilului infractorului din fruntea Guvernului vor deveni europene, despre ele se va scrie copios, iar USL se va compromite internaţional.

Share