home SPORT De ce a pierdut Simona Halep la Serena Williams?

De ce a pierdut Simona Halep la Serena Williams?

Share

Toată lumea se întreabă acum: de ce a pierdut Simona Halep la Serena Williams şi cum putea să o învingă totuşi pe aceasta?

Există o diferenţă fizică evidentă între Serena Williams şi celelalte competitoare ale ei din WTA. Chiar în aceste momente, văd o scenă simptomatică: Serena o înconjoară drăgăstos pe Simona Halep cu braţul, la festivitatea de premiere.

Simona este o jumătate de cap mai scundă şi, dacă s-ar strădui, Serena Williams ar putea să o înfăşoare cu braţul ei musculos, masculin, de jur împrejur.

Am spus de doi ani şi afirm din nou: până când forţa fizică a acestei jucătoare nu va scădea, doar o zi proastă şi o succesiune de ghinioane nemaipomenite o pot face pe o altă jucătoare să o învingă.

Pe Serena Williams o ajută, inclusiv în faţa Simonei Halep, un serviciu dominat de această forţă extraordinară pentru un sportiv de sex feminin.

Probabil că primul simptom al scăderii acestei forţe anormale este observabil în meciurile (foarte rare deocamdată) în care Serena pierde în trei seturi, cum s-a întâmplat la Toronto, cu Belinda Bencic.

Urmăriind această partidă (4-6, 6-7(tiebreak 5-7)), m-am gândit că Serena Williams ar trebuie să evolueze într-o competiţie specială, dedicată femeilor-bărbat.

Desfăşurarea jocului din această seară este o permanentă pledoarie pentru acest fapt. Game după game, Serena Williams s-a străduit să rezolve totul din serviciu, omorând tenisul-spectacol, în timp ce Simona Halep a aşteptat greşeala adversarului şi să-şi facă serviciul.

În primul set, diferenţa a fost făcută de seria de game-uri pierdute de Simona de la 3-1 pentru ea la 5-3 pentru Serena. În al doilea set, Simona Halep a pierdut un game pe serviciul ei, apoi a recuperat când Serena a servit mai prost.

Simona Halep s-a străduit să lovească mingea cât de puternic posibil cu putinţă astfel încât să fie sigură că îi returnează Serenei mingea în teren şi să o destabilizeze destul cât să dea mingea afară, dacă nu e posibil să îi pună mingea acolo unde nu este.

Iar secvenţa de tiebreak de la finalul setului al doilea a fost, la fel, simptomatică pentru tot ce am scris mai sus: diferenţa a fost făcută de serviciul-torpilă al acestui culturist din tenisul de câmp feminin şi de două greşeli de la final ale Simonei Halep, care a returnat două mingi de regularitate în fileu.

Simona a fost la un pas să o învingă pe Serena. Dacă ea va creşte valoric, sigur acest lucru se va şi întâmpla, mai devreme sau mai târziu.

Dincolo de toate acestea, planul teoretic al modului cum poate fi destabilizată Serena Williams este simplu: trebuie să-i returnezi mingea întotdeauna acesteia exact acolo unde nu este: pe dreapta când e pe stânga şi viceversa, indiferent dacă o pasezi pe diagonală sau în lung de linie, pe fundul terenului dacă e la fileu, la fileu dacă e pe fundul terenului.

Şi aici am ajuns la ultima secvenţă din meci: scurta la fileu, slice-ată de Simona Halep, care a ajuns în fileu. Nu întotdeauna toate aceste mingi ies în faţa unei guri de tun umane ca Serena Williams. Când mingea îţi vine puternic şi cu top spin, eşti inexact.

Probabil că Serena mai poate juca astfel câţiva ani şi va începe să piardă tot mai mult, pe măsură ce forţa ei fizică anormală pentru o sportivă va scădea.

Atunci vor urma un an competiţional sau mai mulţi în care va fi o pâine de mâncat cu Serena, inclusiv pentru Simona Halep, aşa cum e acum cu Venus Williams, cu care te chinui, dar e batabilă azi.

Până atunci, o vom urmări în continuare sereni pe Serena cum omoară frumuseţea tenisului, cu pragmatism muratoglian.

Citeşte şi
Simona Halep, dacă nu ajunge în finala Roland Garros, iese din top 5 WTA

Simona Halep s-a calificat în turul 4 (Top 16, adică optimi de finală) la Roland Read more

Mihaela Buzărnescu o învinge după un meci fantastic pe Elina Svitolina

Tenismana româncă Mihaela Buzărnescu a eliminat-o chiar acum de la Roland Garros pe ucraineanca Elina Read more

Simona Halep defilează la Qatar Total Open, 6-0, 6-4 cu Cici Bellis

Tenisul de câmp feminin este astăzi un sport în care joacă foarte multe fete talentate. Read more

Simona Halep o desfiinţează pe Karolina Pliskova în două seturi, 6-3, 6-2

Simona Halep a desfiinţat-o efectiv pe Karolina Pliskova în două seturi, 6-3, 6-2, pe cehoaica Read more

Simona Halep, meci dramatissim cu Lauren Davis la Melbourne

Jucătoarea de tenis de câmp româncă Simona Halep a jucat la Melbourne, la Australian Open, Read more

Simona Halep a primit trofeul pentru cea mai bună tenismană a anului

Jucătoarea de tenis română Simona Halep a primit în această dimineaţă premiul pentru obţinerea locului Read more

Simona Halep rămâne cu Darren Cahill după Singapore

Tebismana română Simona Halep va fi antrenată în continuare de australinul Darren Cahill. În schimb, Read more

Sharapova, prinsă dopată, zicea că tenisul de câmp e curat

Maria Sharapova, jucătoarea de tenis prinsă acum (în)dopată cu Meldonium, spunea în februarie 2013 că Read more

Serena Williams către Simona Halep: “Vin după tine!”

Serena Williams, tenismena în vârstă de 36 de ani, îşi pregăteşte revenirea în forţă în Read more

Roger Federer vorbeşte despre Simona Halep, no. 1 WTA

Reușita Simonei Halep nu a fost trecută cu vederea de marele Roger Federer. Acesta a Read more

Share