home CORUPTIE, POLITICA Darius Vâlcov are aceleaşi drepturi ca oricine, susţine Călin Popescu Tăriceanu

Darius Vâlcov are aceleaşi drepturi ca oricine, susţine Călin Popescu Tăriceanu

Share

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, are aceleaşi drepturi ca orice cetăţean până la sentinţa definitivă. Este punctul de veere al preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Întrebările privind prezenţa lui Vâlcov în Guvern au apărut după ce acesta a fost condamnat în primă instanţă într-un dosar instrumentat de DNA.

Darius Vâlcov, orbit de franc, a redescoperit electorata

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut aceste declaraţii sâmbătă, la Sinaia. Aici, a avut loc Şcoala de iarnă a TLDE. Vă daţi seama ce prostii le bagă-n cap omul acesta puştilor? De exemplu, referindu-se la oportunitatea menţinerii lui Darius Vâlcov în aparatul guvernamental.

Darius Vâlcov şi mutilarea tăriceniană a realităţii

Tăriceanu susţine că, până la o decizie definitivă a instanţei, acesta are aceleaşi drepturi ca orice cetăţean:

Până la condamnarea definitivă, domnul Vâlcov are aceleaşi drepturi ca orice alt cetăţean. Din acest punct de vedere, vă pot spune mai departe că este o problemă care ţine şi de el şi de primul ministru şi trebuie să o trateze persoanele la care m-am referit.

, a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă la finalul lucrărilor Şcolii Politice de Iarnă a TLDE. Vâlcov a fost condamnat de ÎCCJ la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Decizia nu este definitivă.

Darius Vâlcov şi prezumpţia de nevinovăţie

Starea Presei a eplicat de mai multe ori cum funcţionează prezumpţia de nevinovăţie în statul democratic. În faţa instanţei de judecată, se prezumă că Darius Vâlcov, ca orice acuzat, este nevinovat. Judecătorul trebuie să fie obiectivi şi să analizeze probele cu celeritate şi corectiturine.

În faţa opiniei publice, Vâlcov, ca orice alt cetăţean al unui stat democratic, este prezumat vinovat sau nevinovat după cum se comportă el şi cei ce îi iau apărarea, îl protejează, îl promovează etc. De exemplu, dacă Vâlcov se retrăgea igienic din viaţa publică, puteam presupune că este nevinovat.

La fel, dacă este promovat agresiv de către liderii PSD-ALDE, întru sfidare, ostentativ, aceasta ridică semne de întrebare. Opinia publică, asemeni şi presa, au dreptul să îşi pună semne de întrebare. Nu cumva acest om se ştie vinovat, dacă el şi cei care îl apără îi susţin nevinovăţia şi îl susţin într-o funcţie publică, compromiţând cabinetul unui stat membru UE?

De ce aşa? Pentru că opinia publică, asemeni presei, are dreptul să aibă o părere personală despre orice om. Nu să repete, ca robotul, “funcţionează prezumpţia de nevinovăţie funcţionează prezumpţia de nevinovăţie funcţionează prezumpţia de nevinovăţie”, cum ar dori unii.

Citeşte şi
Urmează desecretizarea Dosarului 10 august! . Deputatul PNL Ovidiu Raetchi, vicepresedinte al Comisiei de aparare,
Premierul Ludovic Orban a eliberat din functii, vineri seara, un nou lot de pesedisti, astfel
Miza reală a turul 1 este cine va intra în turul 2 alături de președintele
Filosoful Mihai Șora a transmis sâmbătă după-amiază, pe Facebook, de la Florenţa, un mesaj, prin
Aproape 300.000 de români au votat în Diaspora, pe listele suplimentare și prin corespondență, până
În lunile care urmează, vom vedea modalitatea tipică PSD de a intimida presa. Presa eroică
Se apropie ziua în care cei ce au votat azi cu USL îşi vor muşca
Ştiţi că a apărut pastila universală de slăbit, iei una şi te faci ca verga
Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel au obligat pârâta ADEVĂRUL S.A. să plătească contravaloarea drepturilor
Cristian Niţulescu, membru CA TVR: că Dumitru Dragomir a fixat un preţ imuabil şi nu
Share