home CORUPTIE, POLITICA Danileţ: Adina Florea, nici o şansă să ajungă la Secţia Specială

Danileţ: Adina Florea, nici o şansă să ajungă la Secţia Specială

Share

Judecatorul Cristi Danileţ a sesizat un aspect interesant in batalia declansata de Lia Savonea pentru instalarea Adinei Florea in fruntea Sectiei Speciale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Judecatorii din CSM nu ar trebui sa voteze in aceasta speta, avand in vedere prevederile legii: „judecatorii neputand interfera in cariera procurorilor”.

„Stirea de aseara este: ‘Procurorul Adina Florea nu a fost numita la conducerea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitiei. Votul din plenul CSM a fost la egalitate: noua voturi pentru si noua impotriva. Un alt vot a fost declarat nul.’

Acum, in CSM sunt 19 membri dintre care 10 judecatori. Uitandu-ma la proportia voturilor si stiind dezbaterile de ieri, deduc ca cel putin 7 judecatori au votat pentru numirea unui procuror intr-o functie de conducere in sistemul de parchete.

Dar…iata ce spune legea: „Cariera judecatorului este separata de cariera procurorului, judecatorii neputand interfera in cariera procurorilor si nici procurorii in cea a judecatorilor” (Art. 1 alin. (2) din Legea nr. 303/2004, modificata anul trecut) http://tiny.cc/nz3lez.

Interesant, chiar o parte din cei 7 judecatori din CSM au insistat ca aceasta dispozitie sa fie introdusa in lege”, scrie Danileţ, ironic, pe Facebook.

Numirea Adinei Florea in functia de procuror-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) va fi reluata, dupa ce, marti, votul din cadrul plenului Consiliului Superior al Magistraturii a fost la egalitate.

Potrivit unor surse din CSM, au fost 9 voturi „pentru”, 9 „impotriva” si un vot nul.

Votul va fi reluat la o data ce va fi stabilita ulterior.

Adina Florea a promovat concursul pentru functia de procuror sef al SIIJ in luna iunie, insa ea nu a fost numita efectiv, deoarece sedintele convocate de Lia Savonea, sefa CSM, pe aceasta tema au fost amanate de sase ori, dupa ce majoritatea procurorilor din CSM au refuzat sa se prezinte.

Florea a obtinut cel mai mare punctaj la interviul sustinut pentru functia de procuror-sef al SIIJ. Potrivit tabelului de clasificare publicat pe pagina de internet a CSM, ea a avut un punctaj final de 9,86, fiind urmata de Sorin Eugen Iasinovschi, cu 8,85, si Bogdan Ciprian Oarlog, cu 3,25.

Citeşte şi
Raportul MCV pentru România se concentrează pe evoluţiile provocate de PSD, cât timp a fost
Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a tinut sa intervina in cadrul unei emisiuni la Antena 3
Secţia Specială a clasat dosarul Adinei Florea, procuroarea care a câştigat concursul organizat de şefa
Preşedintele CSM, Lia Savonea, a convocat pentru marţi o nouă şedinţă a plenului Consiliului, care
Oana Stancu Zamfir, realizatoare de emisiuni la Antena 3, anunta ca a primit un SMS
Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Daniel Suciu, de la Dezvoltare, încearcă să-i momească pe parlamentarii
Nu va fi cvorumul legal de 15 membri din cei 19 la şedinţa fulger a
PLUS vrea o reformă radicală a Constituției, dizolvarea mai facilă a Parlamentului, scăderea numărului total
Lia Savonea a convocat pentru azi o noua sedinta a CSM, in care va incerca
Comisia Europeană (CE) a trimis Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) un punct de
Share