home MASS MEDIA Daniela Serinela Spatarelu Radulescu

Daniela Serinela Spatarelu Radulescu

Share

Pe 3 decembrie anul trecut, jurnalistul Adrian Niculae de la “Gandul”, coleg al Danielei Serinela, probabil, a raspuns la ceea ce am scris aici si aici, impartasindu-si din propria experienta asupra lui Spatarelu Radulescu.

Citez acum din cele scrise de catre Adrian, pentru ca se pare ca a avut ocazia sa analize fenomenul. Are o viziune mult mai analitica decat mine, care mai curand am intuit niste lucruri si am sters-o la timp din sfera directa de influenta a Danielei Spatarelu. Iata ce spune Adrian Niculae:

Este extrem de necinstită şi, în plus, printr-un straniu mecanism psihologic, se auto-convinge că stahanovismul ei îi dă dreptul să nu aibă nici un fel de loialitate faţă de angajator. (pe ideea “uite ce mult muncesc, dacă ăştia nu mă plătesc mai bine înseamnă că am dreptul să-mi iau eu”).

La Gândul a creat un mecanism de căpuşare a ziarului, plantându-şi prietena ca director de marketing şi apoi încasând comisioane de publicitate pentru contracte pe care le aducea, de fapt, departamentul de specialitate.

Speculaţiile referitoare la persoana cu care împărţea câştigurile astfel obţinute continuă până în ziua de azi. De asemenea, va părăsi firma în secunda în care are o ofertă cât de puţin mai bună, indiferent de binele care i s-a făcut la respectivul loc de muncă.

Una peste alta, o analiza mai lunga extrem de bine scrisa, un ochi analitic. Dupa mai mult timp in care ne-am cautat reciproc, am discutat de curand cu Adrian si l-am intrebat de ce a tinut sa scrie despre Serinela Radulescu.

Mi-a spus ca doreste din tot sufletul lui ca aceia care au ocazia sa se apropie de individa sa se fereasca pe cat posibil sa aiba de-a face cu ea, pentru binele lor.

Mi-a explicat ca nu intelege de ce toti cei care au avut mari probleme din cauza personajului nu inteleg sa-si spuna public povestea.

I-am explicat ca, in opinia mea, acestia se tem de razbunarea pe care tipa le-ar pune-o la cale si isi imagineaza ca lumea e mica si ar mai putea vreodata sa aiba de-a face cu Spatarelu.

Adrian mi-a spus ca nu isi imagineaza cum cineva care a avut de-a face cu Madam SS, cum i se spune la ActiveSoft, si-ar mai pune vreodata problema sa aiba de-a face cu aceasta.

Ce pot sa spun eu acum este ca sunt constient ca exista oameni carora le e frica si de umbra lor pentru locul de munca, in aceste vremuri grele pe care le traim. Mai sunt si altii lipsiti de scrupule, care au pus batista pe tambal si sunt in stare inclusiv sa cada la pace sau sa se alieze cu astfel de persoane de o calitate umana indoielnica. Si nu tocmai dintre cei lipsiti de posibilitati financiare, ci dintre cei pe care nu-i da afara din casa nici caracterul, nici constiinta.

Treaba lor. Simptomatic este ca pe Internet singurii care scriu despre tipa sunt Adrian Niculae si cu mine. Mai exista o marturie furioasa si scrisa foarte pe lung, semnata de catre fostul jurnalist de la “Adevarul” Ion Marin, in “Ultima Ora”, dar acum aceasta nu mai poate fi gasita pe Internet.

Este clar ca intentia Serinelei este sa dispara in decor. De ce? Inca nu am aflat exact. Poate ca mai apare vreun jeleu, o sardina, un armaghedon, o scobitoare ceva si ne mai dumirim.

Si cei care ne manifestam public. Dar si cei care, din diferite motive, citesc acest post, scrasnesc din dinti, injura in gand si se roaga sa se faca dreptate, rememorand traume personale imposibil de descris in cateva cuvinte sarace, intr-o postare, pe un website.

Share