Daniel Băluţă şi-a angajat oamenii fictiv la Etno TV şi Taraf TV

Share

Domnul doctor Daniel Băluţă, primarul pesedist eco al Sectorului 4, se ocupă cu tot felul de chestiuni ciudate, în paralel cu activitatea sa de edil.

Daniel Băluţă îşi plasează oamenii pe la teveu

Patru oameni importanți în activul filialei PSD Sector 4, condusă de primar, au fost plantați degeaba în organigrama posturilor Etno TV și Taraf TV, scrie jurnalistul Mihai Munteanu, pe Captura.ro.

Al cincilea a fost plătit de televiziunile folclorice, printr-un sistem ingenios de compensare „la negru” cu regia care le vindea publicitatea. Banii provin de la grupul de la firme care operează contractul de salubritate în Sectorul 4, Rosal.

Membre în acest holding, până recent, Etno TV și Taraf TV au fost conduse de Jean Niculescu, fratele managerului Rosal (Bogdan Niculescu).

Citeşte şi: Marian Goleac, omul lui Daniel Băluţă, ar fi încercat să corupă un procuror DNA

Un beneficiar este Marian Goleac, condamnat pentru corupție, fost director timp de 20 de ani, în societatea primăriei (Totul Verde SA, fosta ADP4).

Alt beneficiar este Sorin Ceacâr, consilier USR care a migrat la PSD și a mai obținut un mandat, fiind acum purtătorul de cuvânt al organizației de sector.

Loredana Murariu, o apropiată a primarului Daniel Băluță, membru de vază în PSD Sector 4 și candidată la Consiliul Local, este și ea pe lista angajaților fictiv.

Citeşte şi: Daniel Băluţă este apărat pe Facebook, de pe conturi ce par false

Încă două femei, plătite pe aceeași filieră, de Etno TV și Taraf TV, apar și în arhivele Primăriei Popești-Leordeni (alt contractor important al Rosal).

La sfârșitul lui martie, televiziunile au demarat brusc acțiuni legale de recuperare a prejudiciului. Acest demers juridic este o bătălie dintr-un conflict mai amplu, care vizează controlul afacerii de salubritate.

În paralel, la Sectorul 3, Rosal Grup este inculpată într-un dosar major de corupție, alături de primarul Robert Negoiță, de viceprimar și de șase directori din primărie.

Share