home EVENIMENT Dan Voiculescu, eliberat condiţionat din închisoare. Sentinţă definitivă

Dan Voiculescu, eliberat condiţionat din închisoare. Sentinţă definitivă

Share

Tribunalul București a admis marți cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri Dan Voiculescu.  condamnat la 10 ani închisoare în dosarul ‘ICA’. Tribunalul București a respins contestația DNA.

Armaghedonul serviciilor secrete. Dan Voiculescu

Instanţa a decis ca Voiculescu să fie pus de îndată în libertate, decizia fiind definitivă. În prezent, Dan Voiculescu este internat la Spitalul Universitar de Urgență București pentru o ocluzie intestinală.

Inițial, o comisie de la Penitenciarul Rahova nu a fost de acord cu eliberarea lui Dan Voiculescu. Aceasta pe motiv că el nu a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Dan Voiculescu nu s-a îndreptat

Pe 24 mai, Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova a decis în unanimitate amânarea eliberării condiționate. Amânarea a fost cu 5 luni, până pe 23 octombrie 2017…

… având în vedere perioada scurtă executată efectiv din pedeapsă până la acest moment.

Dan Voiculescu a executat din pedeapsă 1.021 de zile din 3.653 de zile, adică doi ani, nouă luni și 13 zile din 10 ani. Comisia a învederat că “liberarea condiționată este doar o vocație, și nu un drept”.

Oportunitatea eliberării a fost privită prin prisma atingerii scopului pedepsei, rămânând la aprecierea comisiei. Iar mai apoi a instanței de judecată. Până la acest moment, deținutul nu avea un regim de executare inferior celui închis.

Scopul pedepsei date lui Dan Voiculescu nu a fost atins

Comisia a apreciat că se mențin și temeiurile avute în vedere de comisie cu prilejul primei analize. Atunci, a fost amânată eliberarea la o dată ulterioară, apreciindu-se că “scopul pedepsei nu a fost atins”.

Dan Voiculescu a depus o cerere în instanță. Pe 9 iunie Judecătoria Sectorului 5 a decis că el poate fi eliberat condiționat. Hotărârea a fost menținută de Tribunalul București.

În timpul procesului, un procuror de la DNA a arătat că Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice de îndreptare în penitenciar și nu îndeplinește condițiile pentru eliberare.

Disproporţie mare

Procurorul a spus că există o disproporție mare între cele 56 de zile câștigate de Dan Voiculescu pentru munca depusă în penitenciar, față de cele 330 de zile acordate pentru lucrările redactate. reprezentantul DNA a cerut instanței să țină cont și de referatul Comisiei de la Penitenciarul Rahova.

Comisia a stabilit că scopul pedepsei nu a fost atins. Trebuie analizat comportamentul condamnatului. Acesta transpare în procesul verbal întocmit de Comisia de la Penitenciarul Rahova. Vă rog să analizați dovezile temeinice de îndreptare.

Voiculescu nu a avut un comportament merituos, ci unul obișnuit, al oricărei persoane condamnate. Inculpatul nu a achitat prejudiciul din dosarul în care a fost condamnat. Nici măcar cheltuielile judiciare către statul român.

, spunea atunci procurorul.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu în dosarul ‘ICA’, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Share