Dan Şucu e noul acţionar majoritar de la Rapid Bucureşti

Share

Dan Şucu a devenit noul acţionar majoritar al clubului Rapid Bucureşti, printr-o majorare de capital, în urma căreia are 70% din acţiuni.

Dan Şucu, acţionat majoritar la Rapid

Capitalul social al clubului a fost majorat cu 24 de milioane de lei, iar totalul ajunge acum la 50 de milioane de lei. La un an de când a preluat 50% din acțiunile clubului Rapid, Dan Șucu mută din nou.

Afaceristul deține acum 70% din acțiuni, în timp ce restul de 30% se află în proprietatea lui Victor Angelescu, informează GSP. Detalii despre schimbările de la Rapid au fost anunțate pe cale oficială, de clubul alb-vișiniu:

„Acționarii clubului FC Rapid au decis astăzi majorarea capitalului social și, implicit, a investiției, cu încă 24 de milioane lei. Urmare a acestei decizii, valoarea totală a capitalului social este de 50 de milioane lei.

Citeşte şi: 3 noiembrie 2022 – Peluza FCSB, înaintea meciului cu Rapid: “Să dăm binețe înaripatelor!”

Contribuțiile la această majorare vor fi în cote diferite, astfel încât noua structură a acționariatului este următoarea: Dan Șucu va deține 70% din acțiuni, iar Victor Angelescu, 30%”, se arată în comunicatul emis de site-ul oficial al grupării aflate în an centenar.

Inițiativa gravita de mult timp în birourile din Giulești, iar Dan Șucu a amintit despre planurile șefilor luna trecută, la GSP Live:

„Investiția noastră în club, adică banii care vor intra din conturile noastre în conturile clubului, va fi după așteptările mele undeva la 25 de milioane de euro.

Citeşte şi: 8 august 2022 – Nemţeana Giuleşteana. Rapid Bucureşti are propria sa marcă de bere

Angelescu spune că vor fi spre 20 de milioane, dar eu nu sunt atât de optimist ca el. Investiția asta se va face până în momentul în care clubul se va putea susține fără niciun fel de problemă, până când nu va mai fi nevoie de bani veniți din buzunarele acționarilor”, conform lui Dan Șucu.

Devenit omul #1 în conducerea clubului, Dan Șucu a oferit o primă reacție despre mișcările de trupe de la Rapid și a anunțat planuri mărețe la clubul din Grant:

„Începând cu sezonul Super Liga 2023-2024, și toți anii care vor urma după, Rapid va lupta pentru a fi totdeauna pe podium, și poate chiar pentru a câștiga campionatul.

La titlu

Ca acționari, am promis suporterilor că vom face tot ce depinde de noi pentru a realiza acest deziderat. Mai sunt, însă, cel puțin alte cinci echipe care au aceeași ambiție. Investesc deja mult și devin din ce în ce mai puternice.

De fapt, întreaga Superligă își ridică standardul de competitivitate, iar acest lucru ne obligă și pe noi să fim mai agresivi din punct de vedere financiar.

Anul acesta, dar și în următorii doi ani, vom investi sume importante de bani, mai mari de cât ne-am propus inițial, pentru a avea convingerea că echipa noastră intră cu șanse reale în lupta pentru câștigarea titlului de campioană a României”.

Share