home CORUPTIE, POLITICA Dan Nica şi Alexandru Athanasiu sunt umăriţi penal, abuz în serviciu

Dan Nica şi Alexandru Athanasiu sunt umăriţi penal, abuz în serviciu

Share

Fostul ministru al Comunicațiilor, Dan Nica, și fostul ministru al Educației, Alexandru Athanasiu, sunt urmăriți penal. Urmărirea este sub control judiciar, pentru abuz în serviciu, în Dosarul Microsoft 2.

FOTO: Dan Nica meditând – “Oare ce paradigmă o fi vrut să transmită VIitgănştain în Tractatus, asupra Abbildtheorie? Suma infinită a afirmațiilor elementare, privind unicitatea a ceea ce nu e unic, afirmaţii independente logic unele de altele, să nu fie fi decât copia lumii existente? Şi atunci, care este originalul? Unde e el? La Adriana acasă să-l fi lăsat? În sertarul cu tricouri mototolite sau în etiuiul cu rujuri nefolosite?”

Procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și față de Silvia Adriana Țicău. Aceasta a fost secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor în perioada 2003 — iunie 2004. Apoi, l-a înlocuit pe Dan Nica în funcţia de ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației (MTCT).

Ţicău e acuzată de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Athanasiu are interdicția de a părăsi teritoriul României fără încuviințarea prealabilă a organului de urmărire penală competent.

Dan Nica a invocat că Fujitsu Siemens e unic distribuitor Microsoft în România :))

DNA a cerut de curând sesizarea lui Klaus Iohannis pentru urmărirea penală a lui Nica, Țicău și Athanasiu. Ca ministru, Dan Nica a inițiat și susținut proiectele de HG, prin care s-a aprobat încheierea între Guvern și Fujitsu Siemens. Este vorba despre contractul de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft.

S-a invocat în mod nereal calitatea Fujitsu Siemens de unic distribuitor pentru aceste produse. Astfel ca respectiva firmă să fie favorizată, prin evitarea organizării unei licitații publice. Astfel, s-a cauzat, pe de o parte, un prejudiciu de 47.594.843,88 USD.

Acesta s-a repercutat în patrimoniul Secretariatului General al Guvernului, respectiv al MCTI. Pe de altă parte, este vorba despre un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum. Tot în favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH.

, se preciza într-un comunicat al DNA.

Adriana Ţicău, foarte-apropiata lui Dan Nica

Ca secretar de stat, apoi ministru, Adriana Țicău a determinat încheierea contractului-cadru de licențiere Microsoft. Aceasta în condiții defavorabile pentru Guvern, invocându-se aceeaşi calitate de unic distribuitor Microsoft a Fujitsu Siemens. Ţicău a inițiat și susținut proiectul de extindere a aceluiaşi contract.

În această modalitate s-a cauzat, pe de o parte — un prejudiciu în valoare totală de 66.965.343,88 USD repercutat în patrimoniul Secretariatului General al Guvernului, respectiv Ministerului Comunicației și Tehnologiei Informației, iar pe de altă parte — un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum, în favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH“, menționează sursa citată.

Dom’ Profesor Sandu, în aceeaşi gaşcă, aceeaşi spoială

DNA mai menționa că, în calitate de ministru, Alexandru Athanasiu, cu încălcarea dispozițiilor privind achizițiile publice, a inițiat și a susținut proiectul HG nr.1778/ 21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului fără a exista un necesar fundamentat.

În această modalitate s-a cauzat, pe de o parte — un prejudiciu în valoare totală de 19.370.500 USD repercutat în patrimoniul Secretariatului General al Guvernului, iar pe de altă parte — un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum, în favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH“, potrivit sursei citate.

La sfârșitul lunii noiembrie, președintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererea de urmărire penală a foștilor miniștri ai Comunicațiilor și Tehnologiei Informației Dan Nica și Silvia Adriana Țicău și a lui Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educației și Cercetării, în Dosarul Microsoft 2.

Citeşte şi
Mircea Sandu, urmărit penal de DIICOT pentru spălare de bani

Procurorii DIICOT îl urmăresc penal pe Mircea Sandu pentru delapidare. Există suspiciunea rezonabilă că în Read more

Gigi Neţoiu şi Luchi Georgescu, puşi sub acuzare de DNA

Nețoiu și Luchi Georgescu, precum şi fostul deputat Dan Mihai Marian, sunt urmăriți penal de Read more

Traian Băsescu este urmărit penal pentru spălare de bani

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat pe contul său de Facebook că este urmărit penal Read more

Szocs Zoltan, liderul HVIM România, este urmărit penal

DIICOT a emis o ordonanță de reținere pe numele lui Szocs Zoltan, liderul HVIM Transilvania, Read more

Klaus Iohannis este păcălit de Sistemul Ticăloşit

Klaus Iohannis este păcălit, pe zi ce trece, într-o măsură tot mai mare, de Sistemul Read more

ANALIZĂ Guvernul Ponta, cabinetul frânei noastre naţionale

Avem acum orice posibilitate de a vedea la putere un Executiv corupt, un caz exemplar Read more

Emilia Şercan: Planul diabolic din laboratoarele PSD (Blogul de investigatii via Dan Badea)

Decişi să joace cartea fraudării alegerilor cu orice risc, prin orice mijloace, la cel mai Read more

Cum dadea Realitatea TV acum 20 de zile in Lucian Croitoru

In perioada in care pregateam lansarea acestui website, Realitatea TV era angajata intr-o campanie grosolana Read more

STAREA PRESEI – POLITICA: Dan Badea este amenintat de mafia interlopa

Dupa ce a scris despre "Mafia lui Vanghelie: Finul Gheorghe Rizea, şeful mascaţilor, pe mână Read more

POLITICA Băsescu: Am semnat decretele de revocare a miniştrilor PSD demisionari (Realitatea TV)

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă, în această seară, la Palatul Cotroceni. Read more

Share