home POLITICA Dan Mihalache minimizează meritele românului erou din Londra

Dan Mihalache minimizează meritele românului erou din Londra

Share

Mahalache se întoarce! Dan Mihalache, fost consilier PSD pe vremea lui Năstase, fost vector USL, gafează din nou. După ce Iohannis l-a aruncat în sus, la Londra, ambasadorul s-a legat de Florin Morariu.

Maia Bondici din România viitorului vs. Mahalache din România trecutului

Una peste alta, ca să simplificăm, Mahalache, cum e supranumit în mediile de presă, a afirmat că Morariu nu este erou (“n-aş spune eroic”): Noi suntem curioşi ce ar fi făcut Mahalache dacă i-ar fi ieşit în cale, pe o stradă, în noapte, teroristul. Cel lovit în cap de Morariu cu o navetă.

L-am felicitat pentru gestul deosebit pe care l-a făcut. N-aş spune eroic, neapărat, că e un pic, aşa, prea sentimental, dar e un gest extraordinar. (…) I-am spus că eu mă gândesc foarte serios să-i propun ministrului Afacerilor Externe.

Dan Mihalache îl propune totuşi pe Morariu la decoraţie

Şi, prin minister, preşedintelui României să primească o decoraţie a statului român. Ca un semn de recunoaştere, pentru un gest care devine oarecum simbolic pentru ceea ce înseamnă românii din Marea Britanie.

Am vorbit eu personal cu el acum câteva ore. Am convenit că mâine (marţi – n.r.) va face o vizită la Ambasada României. Vom stabili împreună anumite măsuri de protecţie. Pe care, sigur, nu Ambasada le poate lua, pentru că nu avem resurse. Împreună cu partenerii noştri de cooperare din Marea Britanie să vedem ce putem face, să existe un minim de protecţie asupra lui.

, a spus ambasadorul.

Unde era Dan Mihalache în timpul atentatului? La năşit, în România

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat că era în ţară la momentul atentatelor din Londra. El a precizat că a fost naş, iar evenimentele din capitala britanică i-au “stricat un pic seara”.

Românul erou care s-a bătut cu teroriştii la Londra e brutar

Sunt în ţară, care e problema? Am fost chiar naş. Eu nu pot să îmi planific năşiile în funcţie de atentate. Mi-a stricat un pic seara. (sic!)

dan mihalache
Dan Mihalache, ambasador în UK, la năşit în România. La Londra sunt atentate

Dar asta nu înseamnă că nu am lucrat cu colegii foarte strâns ca să vedem ce e de făcut.

Asta e viaţa.

Am comunicat, avem celula de criză, totul a fost sub control. De altfel, cred că m-aţi auzit vorbind toată noaptea.

, a declarat Dan Mihalache duminica. Observaţie Starea Presei: Dan Mihalache a intrat cel puţin pe Digi24 după atentat. Din felul în care a vorbit, nu a rezultat nicicum că este la Bucureşti. Mahalache a mimat cu maximă competenţă că e la Londra, pe felie, la muncă. La datorie.

Share