home CORUPTIE Dan Andronic este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă

Dan Andronic este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă

Share

Jurnalistul şi consultantul politic Dan Andronic este urmărit penal de DNA pentru mprturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. “În Săptămâna Patimilor se poate întâmpla orice”, a declarat Andronic.

Dan Andronic a stat la sediul DNA aproximativ o jumătate de oră. La plecare, a spus că nu poate să facă nici o declaraţie. Nici măcar să spună în ce calitate s-a prezentat în faţa procurorilor.

Dan Andronic, cercetat de DNA pentru campania electorală din anul 2009

Ulterior, DNA a transmis un comunicat de presă. În acesta, instituţia a anunţat că Andronic este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Este vorba despre campania electorala din anul 2009. Unele servicii ar fi fost plătite atunci cu bani “despre care există suspiciunea că au provenit din săvârşirea unor infracţiuni“.

Suspectul Andronic Dan – Catalin, in depozitia luata sub juramant, a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea tragerii la raspundere penala a unora dintre persoanele inculpate in cauza mediatizata prin comunicatul din 1210/VIII/3 din 22 septembrie 2016.

, arată DNA.

Share