home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Dalmaţienii Justiţiei. Ce “magistraţi-model” condamnă protestele colegilor

Dalmaţienii Justiţiei. Ce “magistraţi-model” condamnă protestele colegilor

Share

30 de şefi de Curţi de apel din ţară au condamnat astăzi protestele magistraţilor. Ei sunt dalmaţienii Justiţiei.. Ieri, 30 de şefi de Tribunale au cerut CSM să oprească protestele judecătorilor şi procurorilor. Listele cu cei 60 de şefi de instanţe care condamnă protestele conţin însă nume interesante.

Unii dintre ei sunt numiţi de Secţia pentru judecători a CSM în urma unor concursuri în care comisiile de examinare au fost desemnate tot de către Secţie. De exemplu, şefii de la Curţile de Apel Alba Iulia şi Constanţa, judecătorii Liviu Gheorghe Odagiu şi Marius Cristian Epure. Informaţia este publică, pe site-ul CSM.

Dalmaţienii Justiţiei, numiţi interimar, ca liderii interimari ai lui Dragnea, din PSD

Alţii sunt interimari numiţi direct de Secţia pentru judecători a CSM. De exemplu, potrivit site-ului CSM, şefele de la CA Braşov, Elena Barbu şi Nicoleta Hădărean sau Petrică Gudac, şeful Tribunalului Teleorman din fieful lui Liviu Dragnea.

De subliniat că, după modificările la legile Justiţiei operate anul trecut de către PSD-ALDE, întreaga carieră a judecătorilor (numirea în funcţia de conducere, sancţionarea, revocarea) este gestionată de Secţia pentru judecători a CSM.

Secţia este dominată de actuala şefă a Consiliului, judecătoarea Lia Savonea, reprezentantă a reţelelor vechi din Justiţie apropiate de PSD, potrivit surselor G4media din magistratură. De exemplu, soţul ei, avocatul Mihai Savonea, a fost coleg de cabinet cu senatorul PSD Cătălin Voicu, condamnat pentru corupţie în două dosare penale.

Dalmaţienii Justiţiei. Nu lipseşte tovarăşa de arme a Liei Savonea

Alţi semnatari anti-protestele din Justiţie sunt consideraţi în sistem drept apropiaţi ai Liei Savonea. De exemplu, Erica Nistor, preşedintele CA Timişoara, cea care a candidat în tandem cu Savonea la alegerile pentru Consiliu, potrivit surselor G4Media.ro.

Printre semnatari sunt şi judecătoare soţii de pesedişti, cum ar fi Andra Corina Botez, preşedintele CA Ploieşti, sau magistraţi cu probleme de integritate în trecut, precum Norel Popescu, preşedintele Tribunalului Mehedinţi, cel căruia baronul PSD Adrian Duicu îi solicita consultaţii juridice, potrivit dosarului penal de la instanţă.

Trebuie precizat că cei 60 de şefi de instanţe vorbesc în nume propriu, nu în numele adunărilor generale ale instanţelor. Vezi mai jos pe larg cine sunt şefii de instanţe care au semnat împotriva protestelor din magistratură.

Dalmaţienii Justiţiei, numiţi de Secţia de judecători a CSM

Unul dintre semnatarii scrisorii anti-proteste este judecătorul Liviu Gheorghe Odagiu, preşedintele Curţii de Apel Alba Iulia, numit în funcţia de conducere pe 1 ianuarie 2019 ca urmare a unui concurs organizat de Secţia pentru judecători a CSM.

La fel, vicepreşedintele Emil-Adrian Hancaş, semnatar şi el al scrisorii anti-proteste. Potrivit site-ului CSM, în aprilie anul trecut, judecătorul Odagiu a fost numit interimar la şefia CA Alba Iulia, pentru 6 luni, de către Secţia pentru judecători a CSM.

La fel judecătoarele Elena Barbu, președintele Curții de Apel Brașov şi Nicoleta Hădărean, vicepreședintele aceleaşi Curți. Interimatul lor în aceste poziţii a fost prelungit cu încă 6 luni de Secţia pentru judecători controlată de Lia Savonea, în ianuarie 2019. Judecătoarea Barbu îi ţine locul Margaretei Ţânţ, membru CSM şi aliată cu Savonea în Consiliu.

Citeşte şi
PSD a sărit calul rău de tot în ultimii doi ani şi câteva luni. Ceea
Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat duminică, la un miting social-democrat care avut
Un sondaj de opinie realizat de INSCOP comandat de Fundația Konrad Adenauer în perioada 5
Site-ul DC News, deţinut în proporţie de 94% de Bogdan Chirieac, este inundat cu reclame
Andrei Caramitru, fiul actorului Ion Caramitru, încris de curând în USR şi ales consilier al
Simpatizanţii PSD se comportă ca nişte mistreţi la rut, în vale. Camelia Tabacu a filmat
Deputata PSD Aida Căruceru a postat pe contul său de Facebook un colaj foto care
PSD a decis să schimbe optică în campaniile electorale, urmând să comunice mai mult în
PSD a scăpat de o datorie de aproape 450.000 de euro moștenită după campania din
PSD face ce stie cel mai bine, foloseste banii publici pentru a anihila orice opozitie,
Share