home EVENIMENT, POLITICA Daily Mail afirmă: 4 din 5 refugiaţi nu sunt din Siria

Daily Mail afirmă: 4 din 5 refugiaţi nu sunt din Siria

Share

• Cam 44.000 dintre cei 213.000 de refugiaţi care au ajuns în Europa  sunt din Siria. • 27.000 au venit din Afganistan • Marea Britanie a primit una din fiecare 30 de cereri de azil făcute de către aplicanţi • David Cameron s-a oferit să preia în total 20.000 de refugiaţi, dar nici unul din UE •

Numai unul din cinci refugiaţi din Europa este din Siria, dezvăluie Daily Mail, contrazicând posibilul mit creat despre sirienii veniţi în masă în Europa ca să sugă de războiul civil de la ei din ţară.

UE a contorizat 213.000 de intrări în aprilie, mai şi iunie, dar numai 44.000 dintre acestea se datorează războiului civil din Siria.

Stânga din Marea Britanie (laburiştii) a sugerat că marea majoritate a migranţilor – cum îi numeşte Daily Mail – sunt din Siria, stat sfâşiat de râzboiul civil, şi au acuzat guvernul că face prea puţine pentru a-i ajuta.

Dar mulţi dintre cei care au venit în Europa au făcut-o din motive economice, nu politice, spune un politician tory (conservator), sir Bill Cash. El explică faptul că aceste realităţi sunt extrem de deranjante.

Este o diferenţă dramatică între ideea lansată de laburişti, că este vorba despre azilanţi politici care fug de războiul civil sirian, şi ce susţin conservatorii, că de fapt este vorba mai curând despre migranţi economici, care au venit în Europa pentru a duce o viaţă mai bună.

Cifrele Eurostat arată că migrația din aprilie luna până în luna iunie a fost dublă faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului 2014.

Numărul de afgani care depun cereri de azil a crescut de patru ori, de la 6.300 la 27.000. Alte 17.700 de cereri au fost făcute de albanezi, ale căror țară este stabilă şi unde este pace.

Un număr suplimentar de 13.900 de solicitanții au venit din Irak, care, la fel ca şi Siria, este sfâșiată de ISIS.

O jumătate de milion de migranți sau refugiaţi au ajuns în Europa în acest an, cu 156.000 numai în luna august  Mai degrabă decât să fi fost interesaţi să primească azil în prima ţară europeană care le-a ieşit în cale, notează publicaţia citată, aceste persoane au părut mai curând preocupate să ajungă exact în ţările mai bogate ale Europei de Nord.

Costul uman al crizei a fost plătit de aproximativ 3.000 de migranții, care s-au înecat după ce şi-au pus viaţa în mâinile contrabandiștilor pentru trecerea periculoasă a Mediteranei.

Riscurile pe care şi le-au asumat aceşti oameni au fost evidențiate de moartea copilului de trei ani Aylan Kurdi și a fratelui său, Galip, ale căror cadavre au fost spălate de mare în mod tragic, pe plaja turistică de la Bodrum, din Turcia, la începutul acestei luni.

Mai mult de 250.000 de imigranți au ajuns la Grecia și Italia. Aici, autorităţile deja nu mai pot primi alţii.

Share