home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Dacian Cioloş este cenzurat la TVR, Dodon este mediatizat

Dacian Cioloş este cenzurat la TVR, Dodon este mediatizat

Share

Conducerea TVR a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş la Viaţa Satului. Televiziunea ar fi luat în considerare perioada de campanie electorală şi ar fi dorit “evitarea oricăror interpretări“.

Interviul a fost filmat miercuri, cand pe pagina de Facebook a emisiunii au fost postate imagini cu interviul luat lui Ciolos. Acesta a fost anunţul iniţial al TVR, despre pregătirea emisiunii cu Cioloş:

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

În octombrie 2014, Victor Ponta a beneficiat, la “Viaţa satului”, de o oră de publicitate electorală mascat, cu un pahar cu lapte în faţă, aminteşte HotNews.

Ca invitat la emisiunea cea mai longevivaă a TVR, lui Victor Ponta i s-a oferit prilejul să întreţină confuzia între condiţia de premier şi cea de prezidenţiabil. Astfel, şi-a sporit vizibilitatea pe bani publici.

Ponta a avut loc, Dacian Cioloş nu

Timp de o oră, Ponta şi-a promovat aşa-numitele succese. Cel mai adesea a folosit persoana întâi. El a arătat că este susţinătorul providenţial al agriculturii româneşti.

Potrivit TVR, interviul cu Cioloş va fi difuzat după campanie sau în timpul unei emisiuni electorale. Aceasta pe spaţiul alocat PNL, dacă liberalii doresc acest lucru. Premierul s-a opus acestei soluţii.

Comunicatul Televiziunii Publice aminteşte că “premierul a fost invitat deja la TVR”. Lucrul s-a petrecut în timpul acestei campanii electorale. Cioloş a participat la o emisiune live, pe TVR 1, “o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanţul unui an de guvernare“.

Dodon s-a lăfăit pe TVR

Radu Carp, membru în CA TVR din partea PNL, i-a adresat duminică o scrisoare deschisă PDG TVR, Irina Radu. În aceasta, solicită oficial “ca toate circumstanțele să fie lămurite de Comisia de Etică“.

Primul interviu acordat unei instituţii media din România de către Dodon a fost pe 25 noiembrie, la TVR 1 şi TVR Moldova. Gazda emisiunii, inegalabilul Claudiu Lucaci, fost consul în SUA al României premierului Adrian Năstase.

Dodon a declarat că nu este anti-român, pentru că românii și moldovenii au rădăcini istorice comune. Ei sunt ca frații, dar „fiecare la casa lui”. Igor Dodon a reafirmat că R. Moldova trebuie să aibă identitatea sa separată de a României, istorică și lingvistică, argumentând:

Nu am fost, nu sunt anti-român. Sunt şi voi fi anti-unionist.

Aceasta este Televiziunea Română. O oficină a unora, o minge de ping-pong în mâna cui are paleta potrivită.

Share