home DIVERSE, SEISMOLOGIE Cutremur vrâncean de 4,1 grade pe scala Richter

Cutremur vrâncean de 4,1 grade pe scala Richter

Share

Un cutremur semnificativ de 4,1 grade pe scala Richter a avut loc în zona Vrancea marţi seară, la ora 18.53, la 121 km adâncime.

Duminică, un alt cutremur s-a produs în aceeaşi zonă seismică Vrancea. Seismul avut o magnitudine de 3 grade pe scala Richter şi a avut loc la o adâncime de 92 de kilometri.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul acestui cutremur sunt Focşani, Panciu, Mărăşeşti, Adjud (din judeţul Vrancea), dar şi Oneşti (din judeţul Bacău).

De la începutul anului 2015, în zona Vrancea au avut loc două cutremure semnificative cu magnitudinea de 4,6 grade pe scala Richter, pe 24 ianuarie şi pe 16 martie. Al doilea cutremur a avut epicentrul în judeţul Buzău.

Anterior, pe 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade – cel mai mare înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în capitala Bucureşti, fiind urmat de mai multe replici, ce nu au depăşit 3,3 grade scala Richter.

Din cauza acestui cutremur, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

La câteva minute după cutremur, şi Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat că acest cutremur a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scala Richter şi s-a produs la 121 km adâncime. Cutremurul a avut intensitatea II pe scala Mercalli.

Citeşte şi
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprişan, l-a amenintat pe Sebastian Oancea, jurnalist la Realitatea de
Primarul comunei vrâncene Slobozia Bradului, Iulian Dumitru (PSD) le promite sătenilor live, pe Facebook, locuri
Consilierul judeţean PNL din Vrancea Ovidiu Burduşa susţine că, în şedinţa de luni a Consiliului
Oamenii lui Marian Oprișan le interzic jurnaliștilor de la Pro TV să mai intre în
Jurnalistul Sebastian Oancea prezinta o discutie cu un functionar dintr-o primarie PSD din judetul Vrancea
Actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a văzut lumina zilei în anul 1960, în localitatea
Un cutremur puternic s-a simţit chiar acum câteva minute în Bucureşti. A fost întâi o
O traducere automată în engleză a website-ului CJ Vrancea trimite în derizoriu unii consilieri judeţeni,
Viorica Dăncilă a fost astăzi în fieful liderului PSD Vrancea, Marian Oprişan, la Focşani, la
Pământului anunţă că azi au fost în Vrancea patru cutremure. Toate patru au fost de
Share