home EVENIMENT, POLITICA Cumpănaşu a primit bani de la Ministerul Culturii pentru un pagiat

Cumpănaşu a primit bani de la Ministerul Culturii pentru un pagiat

Share

Noi date interesante apar despre Alexandru Cumpănaşu, care a fost numit candidatul la Preşedinţie care s-a căţărat pe umerii unui cadavru.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ministerul Culturii i-a plătit lui Alexandru Cumpănaşu 12.000 de lei pentru fiecare pagină, aproape cât salariul lunar al președintelui României.

În august 2018, Ministerul Culturii a organizat un concurs de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri. Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), condusă de Alexandru Cumpănașu, a primit în septembrie 2018 o finanțare de 1.000.000 de lei, nerambursabilă, pentru proiectul “Românismul: trecut, prezent și viitor”.

Din această sumă, 837.080 de lei au reprezentat drepturi de autor și drepturi conexe, încasate direct de Cumpănașu. Trei tipuri de broșuri care au în total 50 de pagini, realizate de AID pentru Ministerul Culturii și dedicate Centenarului, au costat 604.800 de lei, adică 201.600 de lei fiecare.

Broșurile trebuiau să fie creații proprii, originale ale asociației lui Cumpănașu. În realitate, Ministerul Culturii a plătit pentru texte copiate de pe Wikipedia și de pe alte site-uri, inclusiv de pe site-ul Jandarmeriei Române.

Alexandru Cumpănașu, recent anunțat candidat la Cotroceni și rudă de gradul patru cu Alexandra Măceșanu, a primit, prin Asociația pentru Implementarea Democrației, al cărei președinte este, zeci de finanțări de la instituțiile statului.

În august 2018, Ministerul Culturii și Identității Naționale, condus atunci de actorul George Ivașcu, a lansat un concurs de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri și realizate de ONG-uri. Din cele 232 de proiecte depuse, 119 au primit finanțare.

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) a primit 1.000.000 de lei finanțare pentru proiectul „Românismul – trecut, prezent și viitor”.

Contractul de finanțare dintre Minister și AID a fost încheiat pe 6 septembrie 2018 și s-a derulat până pe 7 decembrie 2018. Banii au fost livrați de Ministerul Culturii în trei tranșe, în contul asociației lui Cumpănașu.

Din contul AID, 837.080 de lei (aproximativ 178.000 de euro) au fost virați direct în contul lui Alexandru Cumpănașu, ca venituri din drepturi de proprietate intelectuală, pentru ”realizarea a trei opere”.

Citeşte şi
Melania Gabriela Ciot, propunerea de rezervă a PSD pentru postul de comisar european din partea
Senatorul PSD Șerban Nicolae a plagiat mai bine de 10% din lucrarea de doctorat. Este
Ministrul Educaţiei a semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctori pentru Petre Tobă şi
Legea de adoptare a OUG privind plagiatele e neconstituţională, a decis CCR. Curtea a admis
Comisia specială de experți a constatat că primarul din Voluntari, Florentin Pandele, și fostul ministru
După semnalul anticorupţie şi antiplagiat dat luni de preşedintele Klaus Iohannis, liderul partidului corupţilor PSD,
S-a lovit la degeţel Klaus Iohannis cu ciocănelul anticorupţie. Parcă e Băsescu din vremurile sale
Grupul de posesori de doctorate suspecte, coordonate de îndrumătorul de teme de doctorat Gabriel Oprea,
O investigaţie a Asociaţiei IMEDU s- izbit de zidurile dure birocraţiei din ASE, o instituţie
Victor Ponta l-a suspendat practic pe plagiator, urmând să-l readucă poate în funcţie după terminarea
Share