home CORUPTIE, POLITICA Cum ne-a lăsat Dragnea fără rezerva strategică de carne de porc

Cum ne-a lăsat Dragnea fără rezerva strategică de carne de porc

Share

Colţii stricaţi ai lui Dragnea ies din nou la iveală. Recent, o haldă de dejecţiide la porci a luat foc şi a poluat Capitala. În spate este modulul teleormănean.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ferma Salcia deținută în prezent de fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, a avut un start bun încă de pe vremea când afacerea era controlată de directorul Tel Drum, Petre Pitiș.

Compania de asfalt vindea furaje fermei de porci de la Periș. Din documentele aflate la dosarul de insolvență al fermelor de la Periș rezultă că în contul unor datorii la Tel Drum, care vindea furaje, fermele de la Periș au trimis la Salcia în 2011, cu titlu gratuit, peste 2.600 de porci într-o singură lună.

Nu e clar însă de ce porcii, în loc să ajungă la Tel Drum, sunt trimiși la Salcia, în Teleorman. Doi ani mai târziu, în 2013, ferma Salcia a ajuns la fiul lui Dragnea, Ştefan Valentin Dragnea, care a achitat pe fermele de porci din Salcia suma de 450 de lei.

Din dosarul de insolvenţă al fermelor de la Periș care deţineau şi rezerva de carne de porc în viu a României pentru cazuri de război sau dezastre naţionale, reiese că 2.625 de porcine au ajuns în ianuarie 2011 la ferma Salcia, deținută la vremea respectivă de Teldrum și care doi ani mai târziu ajunge pe un preț derizoriu la Dragnea jr.

Ferma Salcia nu a plătit porcii ci i-a primit de la Periş în contul unor datorii pe care fostele ferme de la Periș le aveau către Tel Drum, care vindea furaje. Reprezentanţii firmei de construcţii nu au explicat de ce au trimis porcii la Salcia, spune G4Media.

După 2010, fermele de porcine din Periş, deţinute de stat şi angajaţi după privatizarea din 1998, sunt controlate de mici afacerişti din Teleorman, Marian Fișcuci, colegul de facultate al lui Dragnea, pe care îl găsim și laTel Drum, şi de Claudiu Laurenţiu Barbu, un consilier folosit de PSD la mutarea unor datorii ale partidului.

Între 2010 şi 2012 din Ilfov dispar aproape 90.000 de porci, printre care şi cei din rezerva naţională. DNA nu a finalizat nici până acum ancheta în acest caz. În dosarul penal este menţionată implicit şi societatea Tel Drum, dar şi un fost ministru care ar fi vrut să oprească ancheta.

În sesizarea trimisă DNA în 2015, lichidatorul judiciar reclamă că un procuror i-a transmis de o posibilă intervenţie a unui ministru pentru stoparea anchetei.

Din actele depuse în dosarul de insolvenţă al Romsuintest Periş, una dintre cele mai mari ferme de porci, de unde au dispărut 90.000 de animale, fapte cercetate de DNA, reiese că o parte dintre animale au ajuns tocmai la Salcia.

Altfel spus, la ferma deţinută acum de Ştefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD. Romcip SA (societatea rebotezată de Dragnea jr în Fermele Salcia în urmă cu doi ani) a primit porcinele prin intermediul Tel Drum, care apărea în acte ca furnizor de furaje pentru fermele din Periş.

La Periş, printre cele 90.000 de animale dispărute, era şi rezerva naţională de carne de porc în viu. Este vorba de 21.500 de porci cumpăraţi de statul român încă în 2004, număr de animale care trebuia menţinut anual.

A fost menţinut de ne-am spart. De ne-a spart. Dragnea.

Citeşte şi
Insula Belina trece în administrarea statului român, anunţă Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că Apele Române va prelua Read more

Tel Drum, contract de 22 de milioane de euro de la PSD

Compania de drumuri Tel Drum, despre care procurorii DNA susțin că este controlată de fostul Read more

Cine este bărbatul care a dat valiza Rise Project presei

Jurnaliştii de la Rise Project l-au prezentat pe cel care le-a oferit cu celebra valiză Read more

Tel Drum câştigă sume enorme de bani, cu Dragnea în puşcărie

Europarlamentarul Clotilde Armand anunţa că celebra firma Tel Drum, legată strâns de numele lui Liviu Read more

Liviu Dragnea a mai pierdut într-un dosar. Legătura cu Tel Drum

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea făcută de Liviu Dragnea, în care fostul lider Read more

Tel Drum continuă afacerile în mare stil, în Teleorman

Deși se află în insolvență, compania Tel Drum încheie în această ultimă parte a anului Read more

Tel Drum, în insolvenţă, contract de aproape un milion de euro

Societatea Tel Drum, aflata in insolventa si judecata pentru fraude europene, a castigat la inceputul Read more

Dragnea aruncă bani serioşi ca să scape de Dosarul TelDrum

Dragnea este asistat în demersul de a da în judecată Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii Read more

Liviu Dragnea, pus în dificultate de presă pe tema relaţiei cu Petre Pitiş

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat să răspundă la întrebarea pusă în mod repetat de Read more

Liviu Dragnea s-a lepădat de fi-su din motive foarte serioase

Liviu Dragnea are toate motivele să se lepede de toată lumea care îl cunoaşte şi Read more

Share