Cum îți poți renova baia cu bani puțini. 5 sfaturi practice și utile

Share

Crezi că trebuie să-ți golești contul bancar pentru a-ți renova baia? Cunoscând și aplicând câteva sfaturi practice inteligente, își poți transforma baia într-un spațiu stilat și funcțional fără să cheltuiești o avere.

  1. Schimbă lavoarul

Lavoarul este un element central al băii, folosit zilnic și care atrage atenția în mod inevitabil. Prin urmare, alegerea unui lavoar nou poate reprezenta o oportunitate excelentă de a-ți actualiza și îmbunătăți spațiul de baie. Poți opta pentru lavoare clasice montate pe blat sau pentru un design mai modern, cum ar fi un lavoar suspendat sau încorporat în mobilierul de baie. Formele și dimensiunile lavoarelor variază, iar alegerea depinde de spațiul disponibil în baie și de preferințele tale estetice.

  1. Adaugă spațiu de depozitare

Există mai multe modalități de a adăuga spațiu de depozitare în baie. Poți opta pentru mobilier cu dulapuri încorporate sau rafturi deschise, care să ofere loc pentru prosoape, articole de toaletă și alte obiecte personale. Poți utiliza și spațiul vertical al pereților prin montarea unor rafturi sau dulapuri suspendate. 

  1. Schimbă vasul de toaletă

Un vas de toaleta nou poate aduce un aspect proaspăt și modern în baia ta. Noile modele de vase de toaletă sunt adesea proiectate cu tehnologii moderne care pot îmbunătăți eficiența. Este important să iei în considerare și aspecte practice precum dimensiunile și instalarea vasului de toaletă. Asigură-te că noul vas se potrivește în spațiul disponibil și că este instalat corect pentru a asigura funcționarea corespunzătoare.

  1. Adaugă accesorii noi

Accesoriile pentru baie pot include o varietate de elemente, precum robinete, suporturi pentru prosoape, haine de baie, suporturi pentru săpun și alte articole esențiale. Atunci când îți actualizezi accesoriile, poți să te ghidezi după designul și tema băii tale. De exemplu, poți opta pentru robinete și accesorii cu finisaje moderne sau clasice, care să se potrivească perfect cu estetica generală a băii tale.

  1. Instalează o oglindă nouă

Atunci când alegi o oglindă nouă, poți să te orientezi după dimensiunile și forma spațiului de baie, astfel încât să se integreze perfect și să maximizeze lumina și spațiul. Pe lângă aspectul estetic, o oglindă nouă poate să aducă și beneficii funcționale. De exemplu, unele oglinzi vin echipate cu iluminare integrată, care poate îmbunătăți luminozitatea în baie și poate oferi o iluminare mai uniformă pentru activitățile de zi cu zi, precum machiajul sau bărbieritul.

Chiar și cu resurse financiare limitate, poți obține rezultate remarcabile. Renovarea băii nu trebuie să fie un lux inaccesibil, ea poate fi o oportunitate de a-ți pune în valoare creativitatea și abilitățile practice, transformându-ți baia într-un loc în care să te relaxezi.

Share