home POLITICA Cum funcţionează încercarea de demobilizare a electoratului lui Dan Barna

Cum funcţionează încercarea de demobilizare a electoratului lui Dan Barna

Share

Dan Barna este, în acest moment, pericolul numărul unu pentru actualul establishment politic corupt. Şi, pentru că deranjează, el este atacat din toate părţile, de toţi preopinenţii săi.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Una dintre metodele cele mai perverse de atac este tehnica sondajelor de toate felurile, lansate pe toate canalele. De la institute de sondaj controlate politic (Avangarde, CURS), până la fonfleuri, ca acelea lansate săptămânal de Cozmin Guşă, pe Realitatea (n’importe quelle réalitê), cu juraţi care decid care avocat al unui candidat a fost mai bun şi care mai slab, deci candidatul e mai bun sau mai slab, ceea ce e oricum o aberaţie.

La fel ca înainte de europarlamentare, un sondaj nematrafoxat ar arăta cu totul altfel: sunt convins că Klaus Iohannis ar fi tot pe prima poziţie, dar cu mai puţine opţiuni electorale, Dan Barna (pe care eu l-am numit anterior Dobermanul Liniştit) pe locul al doilea, cu peste 20%, Viorica Dăncilă ar fi cel mult pe locul al treilea, cu Mircea Diaconu în coastă, ori chiar invers, iar mult-mediatizatul Paleologu, ca şi Cumpănaşu, în cămaşă de forţă, numai câteva procente.

Mai ţineţi minte ce se întâmpla pe la începutul lunii mai? Apărea un sondaj, care dădea PSD cu 35% intenţie de vot, iar USR, în alt sondaj, avea 11% opţiuni electorale, în altul 15%…

Disperarea este foarte mare pe la unii şi atacurile la Dan Barna sunt normale. Se încearcă demobilizarea electoratului acestuia pentru o miză mică: trimiterea Vioricăi Dăncilă în turul al doilea.

Dan Barna şi diversiunea cu fondurile europene

Marea lovitură primită de acesta este o diversiune lucrată cu foarte multă perversitate. De luni de zile, mai întâi, multipli vectori publici au afirmat că are contracte cu statul român, ceea ce este fals: o firmă de consultanţă în absorbţia de fonduri europene în care era acţionar a avut contracte şi contacte cu instituţiile mandatate de statul român să intermedieze absorbţia de fonduri structurale.

Contacte şi contracte, în sensul că, atunci când vrei să tragi fonduri europene, semnezi pentru asta cu statul român. Este aceasta o dovadă că eşti conectat la conducta de bani a statului român? Nu, e o diversiune înşelătoare, lucrată din limbajul folosit.

Eşti conectat la conducta statului român dacă eşti conectat la banii de la buget. Firma lui Barna a fost şi poate mai este consumatoare de fonduri europene, cu care face proiecte. Asta înseamnă că cheltuieşte 100% din banii proprii pentru nişte proiecte europene, apoi o parte din bani îi sunt rambursaţi de UE, prin intermediul Guvernului, aşa cum e legal.

Chestiunea conflictului de interese

Hai să vedem ce avem. Un articol de presă, publicat de Rise Project, de către un jurnalist venit de la Antena 3, lucru ce mi se pare suspect. Ok, este afirmaţia unui jurnalist, care aparent aduce argumente valide, dar este opinia acestuia, care ar putea fi eronată.

Există, în prezent, o anchetă a unui procuror DNA pe acest subiect. Evident, dacă DNA va stabili că Barna e vinovat şi va trimite dosarul în judecată, imediat toţi câinii de presă vestiţi vor sări şi vor spune: “Aţi văzut ticălosul de Barna? E un corupt!”, înainte de orice sentinţă în instanţă.

Dacă, din contră, DNA va da NUP, aceiaşi câini de presă notorii vor spune: “Statul paralel l-a protejat din nou pe Dan Barna!”. Realitatea, în lumea în care trăim, este elastică şi relativizată la infinit, în funcţie de interesele celor care fac relativizarea aceasta a realității.

De aceea, ne mărginim să nu credem în cântecele de sirenă ce ne sunt aruncate acum.

Gaura neagră de bani europeni

Realitatea este însă că exact PSD (dar nu numai PSD) a pus la punct o tehnică perversă de tras fonduri europene, prin firme de consultanţă care realmente creează grupuri de interese, în care realmente banii se evaporă, fără să producă RoI (adică return on investment).

Aici este o chestiune foarte complicată: nu poţi să-l obligi pe un aplicant la fonduri europene să semneze că, dacă nu are un anumit randament al profitului, trebuie… nu ştiu… să dea banii înapoi sau altceva de acest gen. Pur şi simplu nu poţi să garantezi cu capul tău pentru un target de business.

Iar dacă nu-l atingi, asta nu înseamnă că eşti un infractor. Pe de altă parte, astfel se absorb în buzunarele unui grup de interese sau al altuia sume imense de bani care astfel nu aduc prosperitate socială, ci doar bunăstarea unora din grupul de interese.

Bulibăşeala începe atunci când unii, tradiţionali susţinători ai unor astfel de edificatori de găuri negre de bani europeni, afirmă că exact Dan Barna a făcut acest lucru și nu se străduiesc deloc să afle cine a făcut cu adevărat acest lucru. Personal, eu am mari dubii că lucrurile stau astfel.

Concluzie

Dacă electoratul de spiţă nouă se va lăsa păcălit de aceste diversiuni evidente, da, rezultatele se vor apropia de previziunile diversioniste lansate pe piaţă. În astfel de situaţii, sondajele de opinie falsificate sunt folosite pentru influenţarea electoratului şi, sociologic vorbind, ceea ce nu există, repetat la nesfârşit, poate să se materializeze şi să devină o realitate politică.

Să ne aducem aminte unde eram la începutul lunii mai, repet: cele mai diferite oficine, unele mai credibile, altele mai puţin credibile, ne susurau în ureche tot felul de bazaconii despre un PSD în exflorescenţă electorală… şi a fost o cădere în neant.

Depinde numai de noi să nu ne lăsăm păcăliţi şi să punem cruce acestui partid toxic, care mai încearcă încă o dată să ia realitatea lucrurilor şi să o replăsmuiască, pentru a o transmuta în creierele noastre şi a o face să revină la viaţă încă odată.

Citeşte şi
Viorica Dăncilă este revoltată că Iohannis nu îi cere părerea

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă este scandalizată că preşedintele Iohannis şi Guvernul Orban refuză să Read more

Viorica Dăncilă s-a autoizolat în casă, ce bine este aşa

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă anunţa că este izolată acasă şi că nu iese deloc. Read more

Viorica Dăncilă: Domnule Orban, ce măsuri aţi luat ca premier?

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă se răstea la Ludovic Orban, chiar în timp ce Marcel Read more

Ana Birchall o pune la punct pe lupoaica moralistă Dăncilă

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, reacţionează dur după ce Viorica Dăncilă a ţinut să Read more

Viorica Dăncilă susţine că ea făcea treabă mai bună decât Orban

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă susţine că pachetul de măsuri anunţat de premierul Ludovic Orban, Read more

Să râdem cu Viorica Dăncilă. Spune că gestiona mai bine criza Covid-19

Fostul premier, Viorica Dăncilă, iese la atac după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul. Ea Read more

Ana Birchall o face bucăţele pe Viorica Dăncilă, în Cazul Printea

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, o atacă pe Viorica Dăncilă, după ce candidatul PSD Read more

Anca Alexandrescu îi controla poşeta Vioricăi Dăncilă

Vasile Dăncu face dezvăluiri interesante din culisele Cabinetului Dăncilă, după ce a fost atacat de Read more

Antena 3 şi RTV au primit, ca să o promoveze pe Dăncilă, peste un milion de euro

Cei mai mulți bani au ajuns la România TV și Antena 3, în vreme ce Read more

Viorica Dăncilă nu se simte responsabilă pentru deficitul bugetar

Fostul premier Viorica Dăncilă a afirmat că nu este cu nimic responsabilă faţă de situaţia Read more

Share