home ECONOMIE, POLITICA Cum a sucit din pensii Basescu politica romana

Cum a sucit din pensii Basescu politica romana

Share

Putea sa lase lucrurile exact asa cum se pregateau sa fie ele: o lege buna, votata prin rapt, cu o frauda evidenta si scandaloasa (am urmarit vreo 12 ore de plen in Camera si era evident ca in sala, la momentul votului final cel putin, erau circa 85 de deputati), care ar fi dinamitat efectele majore (benefice, sa speram) ale actului normativ.

Daca era numai pentru sine si interesele proprii, si-ar fi vazut de treaba si nu ar fi fost un presedinte jucator. Nu are voie sa intervina si sa spuna: “Aia a fost hotie acolo, repetati votul!”, asa cum ii cere Opozitia, gata apoi sa strige imediat ca Basescu a facut o ingerinta in treburile Parlamentului, deci si-a depasit atributiunile constitutionale, hai sa-l suspendam!

Ei bine, Traian Basescu a gasit o cale, retrimitand in Parlament legea, pentru scaderea varstei de pensionare la 63 de ani pentru femei, ocazie cu care si-a atras simpatia tuturor femeilor aproape de pensionare, fericite ca se vor odihni doi ani mai devreme, dupa o viata de munca.

citeste si: Băsescu rules! (Viorel Dobran pe VoxPublica)

Stai sa vezi inghesuiala-n Parlament, la votarea legii in plen! Va fi cvorum la greu…

Acum, PSD si-a intrerupt demersurile de suspendare a presedintelui. Nu ca acestea ar fi avut vreo sansa de reusita, in drept, chiar daca in fapt, intr-un anumit context si cu destul noroc, ar exista o posibilitate.

Faptul grav insa, de fond, fundamental in acest scandal este ce fel se voteaza in Parlamentul Romaniei. Liderii PSD si PNL care s-au declarat revoltati de falsificarea votului la Legea pensiilor sunt ipocriti. Asemenea fraude se petrec de multe ori, cu complicitatea tuturor parlamentarilor.

Exista, in asemenea momente de frauda generala, o complicitate transpartinica. Nu trebuie decat sa ne uitam la inregistrarile sedintelor de plen si sa stim sa numaram. La fel s-a procedat intotdeauna, indiferent cine a fost la putere, de cand e Legislativul in Romania, dupa 1990.

Iar noi nici macar nu stim, acum, dupa ce ne-au trezit stimulii unei campanii mizerabile anti-Basescu si am aflat poate de-abia acum ca asa stau lucrurile, cum se fundamenteaza in drept atacarea aceastei fraude, in timp ce un partid condus de un fost procuror face campanie politica, in deplina cunostinta de cauza, facandu-se ca il suspenda pe presedinte pentru nimic.

Citeşte şi
Adrian Moraru, expert în politici publice, atrage atenţia sâmbătă noapte că au început deja să
Călin Popescu Tăriceanu continuă seria de declaraţii revoltătoare. De data aceasta, este vorba despre Frans
Europarlamentarul Norica Nicolai califică drept imatur gestul prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, de a trimite
Rezultatele parţiale date la ora 5 dimineaţa de Biroul Electoral Central confirmă faptul că Klaus
Voturi - asta este tot ce văd pesediştii în această perioadă, înnebuniţi că scad ca
• Votul începe la interpretarea primei piese • De pe fiecare telefon se poate vota
~FBI: da, la Roswell am capturat extraterestri~cum sa faci cu taxa auto~Ioan Niculae vrea sa
~tragedie in Japonia~escrocheriile lui Lincu~Basescu il vrea presedinte PSD pe Boc si premier independent~CIA despre
~Curtea de Conturi: prejudiciu la MAE~branduri din Epoca de Aur~Dacia, relocata in Maroc~Preturile alimentelor, sus~criza
Băsescu i-ar fi cerut primarului Sectorului 3 Liviu Negoiţă să candideze la preşedinţia PDL, urmând
Share