home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Cucuveaua Mov nu există în Dosarul Black Cube, al DIICOT

Cucuveaua Mov nu există în Dosarul Black Cube, al DIICOT

Share

Adresa de email care a provocat falsul Scandal Cucuveaua Mov nu există în Dosarul Black Cube, instrumentat de DIICOT, a declarat şeful instituţiei, Daniel Horodniceanu.

Până în prezent, adresa de e-mail menționată de dumnealui (Sebastian Ghiță, n.r.) nu apare în dosarul Black Cube. Implicarea domnului Ghiță este la nivel de martor până la acest moment“, a precizat Horodniceanu la sediul DIICOT.

Întrebat dacă Sebastian Ghiță a dat declarații în acest dosar, care să fie și consemnate, Horodniceanu a spus: “Din ce știu eu, cred că da“.

Şeful DIICOT a arătat că nu au fost puse sub acuzare alte persoane în Dosarul Black Cube și nu a putut să spună dacă au fost identificați beneficiarii contractului cu firma Black Cube.

Cucuveaua mov, un fonfleu marca Sebastian Giţă

Nimeni nu poate să explice cum de Codruţa Kovesi ar fi fost atât de stângace.

Şeful procurorilor anticorupţie, colecţionar notoriu de statuete reprezentând bufniţe, să facă o asemenea gafă?

Avem mai multe piste la acest moment, nu vă pot spune dacă sunt identificați beneficiarii contractului în Dosarul Black Cube. Nu au fost persoane noi puse sub acuzare. Dosarul este în lucru. Suntem în continuare într-o urmărire penală care este nepublică. Observați că noi suntem o structură care acționează, în general, cu discreție. Sunt dosare care au un grad de dificultate mai mare și se lucrează în continuare în acestea“, a afirmat Horodniceanu.

Ghiță s-a prezentat pe 10 octombrie la sediul DIICOT. El a afirmat că a dat declarații în dosarul Black Cube, în care a făcut referire și la adresa secretă Cucuveaua Mov, care, potrivit acestuia, ar fi fost folosită de șefa DNA — cucuveauamov@gmail.com.

Seba Ghiţă o dădea la-ntors

Am calitatea de martor, nu pot să vă dau alte date și informații din dosar. De vreme ce domnii procurori m-au întrebat (n.r. despre adresa de e-mail cucuveauamov@gmail.com), s-ar putea să încerce să afle informații. (…) Știam că această adresă de e-mail este folosită de doamna Kovesi. (…) Orice lucru mi s-a părut important despre acest caz, l-am spus procurorilor. Nu mi se pare că atacarea unor instituții ale statului român — DNA , SRI, DIICOT — este o chestiune permisă și cred că procurorii DIICOT trebuie să investigheze dacă acest lucru se întâmplă“, a declarat Sebastian Ghiță atunci.

Sebastian Ghiță a afirmat că știa faptul că șefa DNA ar fi folosit e-mail-ul Cucuveaua Mov.

Sunt convins că acea operațiune a unor agenții de spionaj străine e în atenția procurorilor DIICOT. Pentru că principala țintă în statul român a fost doamna Codruța Kovesi, probabil DIICOT verifică dacă acea adresă specială, secretă, acea adresă ascunsă — cucuveauamov@gmail.com, adresa doamnei Kovesi, e una dintre cele pe care cei de la Black Cube le-au spart și din care au putut afla informații secrete ale statului român, ale DNA și ale doamnei Kovesi.

, a spus Ghiță.

Trei israelieni au fost puși sub acuzare în acest dosar: Ron Weiner, David Geclowicz și Yossi Barkshtein. Ultimul a reușit să fugă din România. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare în lipsă.

Procurorii l-au pus sub urmărire penală pe fostul ofițer SRI Daniel Dragomir. În prezent, acesta este în arest preventiv.

Share